CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA spune că 94% din decesele provocate de COVID-19 în SUA au avut și alte cauze medicale care au provocat decesul


 

Țara lăudată pentru răspunsul ei la pandemia de coronavirus se confruntă acum cu un al doilea val de infectări. Ce a dus la reinfectare

 

 

Un nou raport CDC: 94% din decesele provocate de COVID-19 în SUA au avut și alte cauze medicale care au provocat decesul

 

 

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a publicat recent noi date care descriu câți americani care au murit din cauza COVID-19 au avut și alte cauze care au contribuit la deces, informează FOX 8, citat de https://tribuna.us, preluat de Romanian Global News.

Potrivit raportului, doar 6% dintre decese au COVID-19 ca singura cauză menționată, dezvăluind că 94% dintre pacienții care au murit de coronavirus au avut și alte „condiții de sănătate și afecțiuni care au contribuit la deces”.
CDC a enumerat următoarele boli ca fiind condițiile de top care contribuie la decesele care implică boala coronavirusului:

 

▪ gripa și pneumonia
▪ insuficiența respiratorie
▪ boala hipertensivă
▪ diabetul
▪ demența vasculară și nespecificată
▪ stopul cardiac
▪ insuficiența cardiacă
▪ insuficiența renală
▪ vătămări intenționate și neintenționate, otrăviri și alte evenimente adverse
▪ alte afecțiuni medicale

CDC explică faptul că datele lor utilizează numărul provizoriu de decese pentru a „oferi cea mai completă și mai exactă imagine a vieților pierdute din cauza COVID-19”.
Aceste date se bazează pe certificatele de deces, despre care agenția spune că sunt cea mai fiabilă sursă de informație. Certificatele de deces conțin informații care nu sunt disponibile în altă parte și includ condiții comorbide, rasă, etnie și locul decesului.
CDC susține că numărul de decese provizorii s-ar putea să nu se potrivească cu numărul deceselor din alte surse, cum ar fi datele de la departamentul de sănătate al județului, deoarece certificatele de deces necesită timp pentru a fi completate, statele raportează la rate diferite, iar oficialii au nevoie de timp extra pentru a codifica decesele COVID-19 și pentru că alte sisteme de raportare utilizează definiții sau metode diferite pentru numărarea deceselor.

Publicitate

05/09/2020 - Posted by | DIVERSE | , ,

2 comentarii »

 1. Concluzia este ca acest virus declanseaza sau provoaca alte stari care conduc la deces prin reactia organismului .
  Nimic nou … asta o stiu toti medici .
  Daca te lovesti la cap nu mori din cauza loviturii ci din cauza hemoragiei provocate de lovitura . Dupa acest rationament nu ar mai exista criminali intrucat victima nu moare din cauza utilizarii revolverului ci din cauza leziunilor provocate de glont . Iar glontul nu omoara ci hemoragia provocata de acesta .
  Asta e interpretare de noaptea mintii ….
  Pacientii care se infecteaza cu acest virus mor , iar cei care nu se infecteaza traiesc cu boli tinute sub tratament multi ani .
  CE se incearca este de fapt sa se acrediteze ideia ca de fapt virusul face o selective naturala in randul umanitatii ….
  Cei care rezista …bine cei care mor tot trebuiau sa moara …. si asta indifferent de varsta .

  Apreciază

  Comentariu de ovidiunicolaescu | 05/09/2020 | Răspunde

  • Toate bune și frumoase, numai că se pune din ce în ce mai mult o întrebare care a fost ridicată de specialiști din toată lumea și la noi de profesorul doctor Vladimir Beliș, fost director al Institutului Național de Medicină Legală, anume aceea că este esențial să se facă autopsii pentru a cunoaște exact numărul deceselor provocate de coronavirus.
   ”De unde știm numărul real al deceselor COVID-19?! Eu pun sub semnul întrebării categorisirea ca fiind decese cauzate de coronavirus la toți cei care sunt testați pozitiv” a declarat prof. Belis.

   ”Nu a murit nimeni de coronavirus. Au murit oameni CU coronavirus, dar NU DIN CAUZA infecției de coronavirus. Nu e nevoie nici de pandemii, nici de epidemii”, a citat Vladimir Beliș, precizând că ”asta au spus colegii noștri din Spania, Italia, Germania, Elveția și Franța”.
   Vladimir Beliș consideră că ”e o transmitere absolut manipulativă a informației, nimic comun cu realitatea”, subliniind aspectul esențial ridicat de colegii săi – ”autopsiile în cazul pacienților cu COVID-19 sunt deosebit de importante pentru aflarea numărului real al deceselor”.

   Marele medic consideră că autopsia e necesară atât pentru aflarea numărului real al deceselor provocate de coronavirus, cât și stabilirea tratamentului!

   ”Cum să afli dacă nu faci autopsie? Pentru mine e un mare semn de întrebare”, a declarat Beliș la Antena 3.
   Peste 1200 de persoane decedat la nivel național din cauza noului coronavirus, însă doar cadavrele a 46 au fost analizate în scop științific de medicii legiști, a spus dr. Codrin Rebeleanu, șef lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

   La ediția a XIX-a a Seminarului de Medicină și Teologie unde a prezentat lucrarea ”Autopsii ale decedaților în perioada pandemiei „Covid-19” – cazuri medico-legale sau anatomo-patologice?”, dr. Rebeleanu a menționat că Ordinul Ministerului Sănătății din 6 aprilie prevedea că, în cazurile spitalizate, în care se confirmă Covid-19 iar evoluția este urmată de deces, autopsia anatomopatologică a cadavrului ”nu mai este necesară, ci chiar de evitat din cauza riscului de transmitere a bolilor infecto-contagioase”.

   Să nu ne întrebăm de ce nu se fac autopsii?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 05/09/2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: