CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Cine este sluga trădătoare angajată în operațiunea de dezbinare și deznaționalizare a românilor din Ucraina ?


 

 

 

Anatol Fetescu, instrumentul “moldovenizării” românilor din Ucraina, s-a dovedit a fi un om al serviciilor secrete ucrainiene. O spune chiar SBU!

După semnarea tratatului bilateral cu România în 1997, un tratat semnat de trădători ai intereselor românești, Ucraina a declanșat o operațiune de divizare și asimilare a celor jumătate de milion de români de pe teritoriul său, transmite Romanian Global News.

Una din acțiunile antiromânești principale a Kievului a fost divizarea comunității prin înființarea unei asociații numite Asociația moldovenilor din Ucraina, asociație condusă de Fetescu Anatolii Semenovyci, cunoscut cu numele românesc de Anatol Fetescu.
Acesta alături de soția sa au fost principalele instrumente pe care autoritățile din Ucraina le-au utilizat pentru dispariția școlii în limba română din Sudul Basarabiei și apariția școlilor în așa numita limbă moldovenească.

Tot el a fost utilizat pentru crearea unei așa numite minorități moldovenești, distincte de comunitatea românească.
De-a lungul vremii lideri comunității românești din Sudul Basarabiei și-au exprimat suspiciunea că individul este omul securității ucrainiene.

Același lucru l-a afirmat și Agenția de presă Romanian Global News citând surse avizate din regiune.
Corespondentul Romanian Global News din Sudul Basarabiei a intrat în posesia unei adrese trimisă de Serviciul de Securitate al Ucrainei Direcția regională Odesa către Procuratura militară a Regiunii Sudul Ucrainei în care se afirmă că “cetățeanul Ucrainei Fetescu Anatolii Semenovyci, născut în 1951 în raionul Tarutino, regiunea Odesa, a fost colaboratorul nostru în perioada anilor 1989-2011.”

Informația, solicitată de către Procuratura militară, a fost probabil necesară în cadrul unei investigații pe care procuratura o făcea și unde era implicat și Fetescu.
Romanian Global News își exprimă îndoiala că după anul 2011 Fetescu ar fi încetat colaborarea cu Serviciul de Securitate.

Mai degrabă este posibil ca Fetescu să fi trecut de la statutul de colaborator la cel de ofițer acoperit al Serviciului de Securitate. Ca argument este activitatea intensă desfășurată de acesta după 2011 în “moldovenizarea” învățământului românesc, atât în Sudul Basarabiei cât și în regiunea Cernăuți.
În această perioadă Fetescu a apărat cauza “moldovenismului “ la diverse întâlniri, inclusiv cu oficiali străini și a efectuat vizite în străinătate apărând politica de divizare a comunității românești promovată de Kiev.
„Nu mai sînt invitat la Chişinău, la congresele tradiţionale ale diasporei, de cînd am început să insist că sînt moldovean, şi nu român”, declara în 2014, în cadrul mesei rotunde „Chestiunea etnică şi lingvistică în Moldova în contextul Acordului de asociere”, președintele Asociaţiei Moldovenilor din Ucraina în regiunea Odesa, Anatol Fetescu.

Evenimentul era organizat la Chişinău de Institutul American din Ucraina în cadrul Programului „IAU: Iniţiativa Parteneriatului Estic”.

Iată așadar cum Anatol Fetescu își continua misiunea încredințată de Serviciul de Securitate, după 2011, din postura foarte probabilă de ofițer acoperit.
Romanian Global News prezintă traducerea și fotocopia adresei trimisă de Servicul de Securitate al Ucrainei în 07.08.2018 cu numărul 5916/4606 către Procuratura militară.

Facem precizarea că fotocopia cu adresa a fost trimisă de pe o o adresă de e-mail la mai mulți lideri ai comunității românești din Ucraina.
Menționăm că sursele Romanian Global News din Regiunea Odesa au precizat că anul nașterii lui Fetescu ar fi 1950 și nu 1951 cum este în adresa SBU.

El s-a născut în localitatea Frumușica din acualul raion Sărata.

Anterior localitatea a făcut parte din raionul Tarutino.

 

 

”Exemplarul nr.1
Stema Ucrainei
Serviciul de Securitate al Ucrainei
Direcția regională Odesa a Serviciului de Securitate al Ucrainei
Str. Evreiska, 43, 65045, or. Odesa, tel.: +380487253323
http://www.ssu.gov.ua, e-mail: usbu_ode@ssu.gov.ua, cod 20001645
07.08.2018 nr. 5916/4606
la solicitarea nr. 16-1721 din 03.07.2018
Procuratura militară a Regiunii Sudul Ucrainei
Str.Pirogovska, 11, 65012, or.Odesa,
Tel.: +380487055128, http://www.vpdr.gp.gov.ua

 

La solicitarea Dumneavoastră vă informăm că  cetățeanul Ucrainei Fetescu Anatolii Semenovyci, născut în 1951 în raionul Tarutino, regiunea Odesa, a fost colaboratorul nostru în perioada anilor 1989-2011.

Șeful direcției (semnat indescifrabil) O. Dovjenko

Publicitate

23/08/2020 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: