CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Costă tare scump la Chișinău, să fii român adevărat!


 

 

 

 

Amendată pentru arborarea drapelului românesc!

 

Diana Crudu, româncă din R. Moldova, a fost amendată pentru faptul că în anul Centenarului, mai exact în luna decembrie 2018, a arborat în curtea sa un tricolor românesc. Femeia este dezamăgită de decizia autorităților. Cu lacrimi în ochi, Diana Crudu a transmis un mesaj, pentru toți românii, în special pentru clasa politică de la București: să nu mai finanțeze regimul de la Chișinău, transmite www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

„Uitați-vă, oameni buni, cât costă arborarea unui drapel! Astăzi mi-a venit o încheiere de la executorul judecătoresc care mă anunță că trebuie să achităm 1500 de lei pe un proces verbal pe care nu am avut posibilitatea să-l contest. Fiecare român din România mănâncă mai puțin ca să poată oferi burse studenților basarabeni, peste 5000 burse anual, fiecare cetățean român rupe de la el ca să poată trimite un ajutor medical, iar aici, „parodia” R. Moldova, pentru simpla arborare a unui drapel pe un pilon privat, în curte, ne aplică o amendă de 1500 lei”, spune Diana Crudu într-un live transmis pe pagina sa de Facebook.
Întro altă încheiere judecătorească Diana Crudu este obligată să achite 11600 lei, în urma examinării a 4 dosare deschise pentru arborarea drapelului.

Femeia spune că împreună cu cheltuielile pentru avocați, cheltuieli judecătorești, suma totală ajunge la aproape 40 mii lei. Însă, potrivit ei „nu e vorba de bani”, dar mai deranjant este faptul că „instanța o obligă să-și ceară scuze publice pe Facebook” pentru că a recurs la acest gest.
„Pe o faptă de omor oamenii plătesc câte 40 mii lei și sunt achitați, iar noi pentru că am arborat un drapel în anul centenarului am ajuns să fim bătaie de joc a autorităților din R. Moldova.

Să te persecute pentru că ești român, că ești altfel și vrei altceva pentru Basarabia asta e culmea”, adaugă femeia.
Diana susține că va achita amenda de 1500 lei, pentru a nu-i închide conturile, pentru că amenda a venit pe numele companiei pe care o administrează, deoarece terenul unde era arborat tricolorul este înregistrat pe numele companiei. Totodată, ea va încerca să conteste amenda.

„Tare scump te costă la Chișinău să fii român adevărat!”, a conchis Diana Crudu.
Amintim că, în luna decembrie 2018, după ce Diana Crudu, a arborat un drapel al României în propria sa curte, fostul viceministru de externe, Valeriu Ostalep a depus plângere la poliție pe numele ei, invocând faptul că „a fost încălcată legislația cu privire la folosirea simbolurilor de stat și a cerut tragerea la răspundere a persoanei care a arborat drapelul României”.

 

 

 

 

 

04/08/2020 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: