CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Un APEL AL Grupului de inițiativă pentru fondarea Consiliului Integrării Europene a Republicii Moldova prin Reunirea cu România…


 

 

 

APELUL

Grupului de inițiativă pentru fondarea Consiliului Integrării Europene a Republicii Moldova prin Reunirea cu România.

Al doilea stat românesc, Republica Moldova, este produsul unei conjuncturi geopolitice regionale care a împiedicat înlăturarea consecinţelor pactului Ribbentrop – Molotov, stat administrat ineficient 30 ani de către politicieni corupți, șantajabili, incapabili să asigure respectarea Constituției, a interesului public. Azi, acesta este un stat pe care il abandonează in masă cetătenii săi.

Marea majoritate a cetătenilor rămași acasă sunt demoralizați și decepționați fată de perspectiva Republicii Moldova, stat care ar asigura condiții pentru supravietuirea lor. Acest stat este in permanentă agonie și a supraviețuit până acum gratie asistentei financiare externe.

Partidele politice s-au compromis, pluralismul politic este unul declarativ, aleșii poporului fac tranzactii ca la targ cu interese personale. Cetăteanul nu mai poate influenta procesul democratic si actul administrativ guvernamental. Partidele noi continuă politicile dubioase aplicate pe parcursul a trei decenii de politicieni compromiși.

Pericolul de dispariție a națiunii autohtone este tot mai evident. Republica Mołdova nu-și poate asigura de sine stătător integritatea teritorială si independenţa declarată, dar nici securitatea cetătenilor săi. Războiul hibrid necruţător, declansat in anii 1990-1992 de către Federatia Rusă, fostă metropolă colonială, cu folosirea coloanei a cincea,mancurţilor,a mercenarilor locali, pentru realizarea conceptului de „russkii mir”, ocupaţia militară a unei părți importante din teritoriul Republicii Moldova conduc spre federalizare și îngenuncherea tânărului stat, readucerea lui sub controlul imperiului rus, totalitar, revanșist, cu reinstalarea cortinei de fier pe Prut și continuarea in această regiune a unui proces de deznaționalizare şi genocid.

Partenerii strategici nu intotdeauna apreciază corect starea reală și evenimentele social-politice din republică, interesele lor nedeclarate nu contribuie la realizarea idealului național de integrare Europeană si reunire cu Romania.

Regretabil, dar nici unii politicieni din Romania – tara din trupul căreia a fost ruptă prin forţa armelor Basarabia de către sovietici, pământ românesc – nu promovează o politică consecventă privind perspectiva REINTREGIRII teritoriului național cu partea dintre Prut și Nistru.

Exodul populației spre țările din Uniunea Europeană, îndeosebi a tinerilor spre România și dobândirea a peste 50 % din cetățenii Republicii Moldova a cetăţeniei uneia dintre țările Uniunii Europene, demonstrează atașamentul cetățenilor moldoveni la valorile civilizației europene și la REUNIREA cu România.

În același timp, este evident că Republica Moldova nu are capacitatea de a urma parcursul european propriu, totodată, fiind ireversibilă și revenirea la Rusia, care este inacceptabilă, atât de către moldovenii cu cetățenie romană, cit și de o mare parte a cetățenilor alolingvi,care deja s-au ataşat de valorile europene. In consecință, realitățile demonstrează că aderarea noastră in Uniunea Europeană este posibilă doar în componenţa României.

De altfel, în preajma alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020, neintelegerile intre partidele declarate proeuropene și proromâne continuă să se acutizeze. Liderii partidelor nu sunt capabili, iar unii nici nu doresc să-și unească eforturile în interes național și contribuie astfel la dezbinarea societății, la fortificarea forțelor pro-imperiale rusești.

Consiliul este o mișcare civică și își pune scopul de a pregăti și înfăptui opțiunea de REUNIRE cu România — singura soluţie firească și legitimă pentru cetățenii republicii pentru a evita tragedia unui stat aflat în stare de colaps pentru a avea garanţia unui trai decent în cadrul Uniunii Europene.

Adepții integrării europene prin unirea cu România, deţinători ai cetăţeniei române și toți acei care se identifică ca fiind drept români sunt astăzi dispersati, într-un număr mai mare ori mai mic, prin toate partidele politice din Republica Moldova. Tocmai de aceea Consiliul – proiect inițiat de generalul de divizie(r) Ion Costaș – apare ca o platformă de dialog si colaborare, de inițiative și acțiuni care să implice activ partidele politice, reprezentanţii societătii civile, diferite grupuri de interese, lideri de opinie — toți cetățenii, pentru a asigura un consens naţional întru atingerea scopului propus: Integrarea Europeană a Republicii Moldova, prin Reunirea cu România.

Grupul de inițiativă cheamă partidele politice cu vocație patriotică, unionistă și de alte orientări strategice din Republica Moldova și din România, personalitățile marcante ale vieții publice, veteranii mișcării de eliberare națională, participanții la războiul cu Rusia din 1990-1992, militarii în rezervă si retragere, toți cetățenii de bună credință, să susțină Consiliului Integrării Europene a Republicii Moldova prin Reunirea cu România

Așa să ne ajute Dumnezeu.

Din numele Grupului de inițiativă pentru Integrărea Europena a Republicii Moldova prin Reunirea cu România

Ion Costaș. general de divizie (r)

Publicitate

19/07/2020 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. Uite cum stă treaba. Cetățenii Republicii Moldova nu prezintă garanție de loialitate. Ei vorbesc rusește, cântă rusește, ascultă posturi de radio rusești și multe alte tabieturi rusești. Mai mult de atât. Studenții veniți în România să învețe se ocupau cu trafic prin piețe, vindeau cărțile în limba română primite din partea guvernului României, făceau bani și își cumpărau garsoniere sau apartamente la Chișinău.
  Politicienii nu au mulțumit niciodată pentru ajutorul enorm primit din partea României. Toți politicienii moldoveni au spus că limba moldovenească este diferită de limba română, este o altă limbă.
  Ce părere aveți doar de puținele aspecte enumerate aici? Și sunt constattate personal, nu din auzite.

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu | 19/07/2020 | Răspunde

  • Generalizările sunt și vor fi întotdeauna neconforme cu adevărul.Nu toți studenții vând cărțile românești primite ,e un nonsenscare ridică întrebări în legătură cu cine le cumpără.
   Nu toți basarabenii sunt rusofoni și rusofili, atâta vreme cât la Chișinău există o bogată presă și literatură în limba română chiar dacă diversioniștii se încăpățânează să o numească ”moldovenească” împotriva oricărei evidențe.
   În prezent, după un secol și jumătate de rusificare agresivă prin școală, biserică și administrație, statisticile indică faptul că cca.35% dintre basarabeni se declară români, iar românismul câștigă permanent teren.

   Țineți cont de faptul că o treime din populația R.Moldova este reprezentată de alogeni (ucraineni, găgăuzi, ruși etc.) rusofoni care prin educația primită din sunt proruși.
   Viitorul nu ar cum să fie rusesc în R.Moldova., chiar dacă Rusia se zbate să mențină un cap de pod la Chișinău.

   Este falsă afirmația că autoritățile de la Chișinău nu au mulțumit ”niciodată” pentru ajutorul primit din România.

   Concluzia este una singură : Dacă Rusia nu va cotropi din nou Basarabia, Unirea nu va mai putea fi împiedicată multă vreme, indiferent de cât de mult se va zbătea propaganda și coloana a V-a rusească antiunionistă

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 19/07/2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: