CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

O ISTORIE A ZILEI DE 1 IULIE. VIDEO


 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

1 iulie, istoricul zilei

 

 

 

 

 

 

 

 

 552:  Are loc Bătălia de Taginae ( cunoscuta si  sub numele de Bătălia de la Busta Gallorum ).

Forțele  Imperiului Bizantin conduse de generalul Narses , distrug  armata ostrogota din Italia si    deschid calea pentru recucerirea bizantină  Peninsulei Italiene, care a avut loc în timpul domniei imparatului Iustinian.

 În timpul luptelor regele ostrogotilor,Totila, este ranit mortal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Generalul Narses (n. cca 478 la Roma  — d. 573 ) a fost un general bizantin eunuc  de origine  armeana .

În 533 l-a salvat pe împăratul Justinian , înăbușind în sânge puternica rascoala Nika.

În 554 obține victoria de la Casilino și aduce aproape întreaga Italie sub control bizantin.

 

 

 

 

 

 

1097Bătălia de Dorylaeum – Cruciatii  condusi de prințul Bohemond de Taranto, înving  o armată condusă de sultanul turc selgiucid  Kilij Arslan I.

 Cruciații au capturat trezoreria sultanului  Kilij Arslan si au mărșăluit practic fără opoziție în drumul lor spre Antiohia, dar au avut nevoie de aproape trei luni să traverseze Anatolia în căldura verii. In octombrie au început asediul Antiohiei.

 

 

 

 

1431În  timpul Reconquistei spaniole, are loc Bătălia de la La Higueruela in care  regatul Castilian ii invinge pe mauri, avansand in Granada.

 

 

 

 

1506: S-a nascut Ludovic al II-lea al Ungariei și Boemiei; (d.29 august la Mohacs, in timpul bataliei cu turcii).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fost ultimul rege din dinastia Iagello, căzut in lupta la vârsta de 20 de ani după care turcii victorioși au ocupat centrul statului ungar de atunci, administrându-l ca raia turcească, timp de aproximativ 150 de ani.

 

 

 

 

 

 

1569: Regatul Poloniei şi Marele Ducat al Lituaniei  au  semnat actul Uniunii de la Lublin, prin care cele doua state se uneau, formând Uniunea Polono-Lituanian, numită în mod oficial „Republica celor două națiuni” ori „Federația celor două națiuni”, o federatie monarhica  formată  de Regatul Poloniei si Marele Ducat al Lituaniei , care a existat până la ultima impartire a Poloniei din anul  1795.

Statul  stăpânea nu numai teritoriile care sunt acum parți ale Poloniei și Lituaniei, dar și întregul teritoriu al Belarusului  și părți din Ucraina si Letonia dar  și teritoriul vestic rusesc care astăzi este regiunea Smolensk. 

 

 

 

 

1586: S-a nascut compozitorul italian din epoca barocului  timpuriuClaudio Saracini;  (d. 20 Septembrie 1630).

O caracteristică unică a compozițiilor sale este influența exercitata de  muzica popularainclusiv cea a Balcaniloro raritate în muzica barocă italiană timpurie.

Probabil a auzit muzică folk în aceste regiuni, când a călătorit acolo în timpul tinereții sale

Lucrarile lui Saracini au avut o revenit in interesul publicului si al muzicologilor  în secolul 20după o lungă perioadă de neglijare, iar compozițiile sale sunt acum înregistrate relativ frecventde multe ori pe colectii contin lucrari ale altor compozitori din aceeași epocăcum ar fi Monteverdi sau Alessandro Grandi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1646:  S-a născut Gottfried Wilhelm Leibniz, filosof, matematician şi fizician german; ( d.1716).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1770: Cometa Lexell, descoperită de astronomul Charles Messier, a trecut la doar 0,015 unități astronomice (2,2 milioane kilometri) de Pământ, cel mai aproape dintre toate cometele observate de-a lungul istoriei.

 

 

 

 

 

 

1788: S-a nascut  matematicianul  francez Jean-Victor Poncelet; (d.22 decembrie 1867).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fost director al celebrului institut de învățământ superior, École Polytechnique si a activat ca profesor si la Facultatea de Științe din cadrul prestigioasei Universități din Paris.

Este autorul lucrarii  „Applications d’analyse et de géométrie”, care va fi introducerea la lucrarea sa anterioară, „Traité des propriétés projectives des figures”.

În onoarea lui Poncelet, în 1868 a fost instituit un premiu care îi poartă numele și care este acordat de către Academia Franceză de Științe celor care aduceau contribuții meritorii în matematica aplicată.

De asemenea, o unitate de măsură pentru putere, utilizată în Franța înaintea introducerii calului putere îi poartă numele.

Printre contribuțiile sale notabile, se evidentiaza: aplicațiile în geometria proiectivă ale noțiunii de pol și polară, ale relației de conjugare armonică, studii asupra teoremei lui Feuerbach, asupra numerelor complexe sau despre principiul dualității în geometria proiectivă.

 

 

 

 

1804: S-a născut scriitoarea și feminista franceză Amantine (sau „Amandine”) Lucile Aurore Dupin , mai târziu baroană  Dudevant (d. 8 iunie 1876), cel mai bine cunoscută sub pseudonimul său literar George Sand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În ciuda multor critici, George Sand a contribuit activ la viața culturală a timpului său, primind pe domeniile sale personalități celebre ale epocii, ca Franz LisztFrédéric ChopinMarie d’AgoultHonoré de Balza, Gustave FlaubertEugene Delacroix.

menținut o mare prietenie  cu Victor Hugo, cu care a intretinut si o vasta corespondență.

A fost  cunoscuta si pentru aventurile sale romantice, mult mediatizate, cu un număr de artiștiinclusiv compozitorul și pianistul Frédéric Chopin și scriitorul Alfred de Musset.

 

 

 

 

 

1822: Este abolit regimul fanariot si  sunt restabilite domniile pamantene in Moldova si Tara Romaneasca.

 

 

Ioan Sandu Sturdza, Domn al MoldoveiGrigore IV-lea Ghica (Grigore Dimitrie Ghica), Domn al Munteniei

 

 Foto: Ioan Sandu Sturdza și Grigore IV-lea Ghica (Grigore Dimitrie Ghica) 

                                                   

                                              

 

                                        

 

Rolul activ jucat de domnitorii fanarioţi în revoltele grecilor de după 1820 şi haosul provocat de mişcarea Filikí Eteria în Moldova şi Muntenia, ca şi răscoala condusă de Tudor Vladimirescu în 1821, au dus la încetarea numirii de domnitori din rîndul membrilor familiilor fanariote în ambele principate româneşti.

În primăvara lui 1822, de la Bucureşti şi Iaşi au fost trimise delegaţii pentru a cere Înaltei Porţi domni pămînteni (naţionali). Din aceste delegaţii au făcut parte printre alţii: Ioan Sandu Sturdza, un coborîtor al lui Vlad Ţepeş, Grigorie Dimitrie Ghica, nepot de frate al decapitatului Grigore Alexandru Ghica al Moldovei şi vornicul Iordache Rîşcanu, viitor membru în divanul domnesc al Moldovei.

Această acţiune a adus în Moldova, după lunga perioadă fanariotă, din nou un domn pămîntean în persoana lui Ioan Sandu Sturdza şi în Muntenia pe Grigore al IV-lea Ghica (Grigore Dimitrie Ghica).

Deşi înfrîntă prin intervenţia armatelor otomane, Revoluţia din 1821 a lui Tudor Vladimirescu a reuşit să determine sfîrşitul epocii fanariote prin restabilirea domniilor pămîntene, lucru care a dus la înlăturarea gravelor prejudicii aduse de Poartă statutului de autonomie a celor două Ţări Române. Totodată, revoluţia a consolidat ceea ce Nicolae Bălcescu va denumi mai tîrziu ca fiind „Partida Naţională”.

Domniile lui Ioniţă Sandu Sturdza în Moldova şi a lui Grigore al IV-lea Ghica în Muntenia au fost primele domnii pămîntene după o lungă perioadă a domniilor fanariote în Muntenia şi Moldova.

 

 

 

 

 Mahmud II-lea, sultan turc (1808-1839)Nikolae I, împărat rus (1825-1855)

Sultanul Mahmud II-lea și  Imparatul Nikolai I  

                                                   

 

Perioada domniilor pămîntene (naţionale) a constituit tranziţia spre organizarea modernă a societăţii, dar atît Grigore D. Ghica în Muntenia, cît şi Ioan Sandu Sturdza în Moldova, nu au avut nici răgazul, nici mijloacele necesare, pentru a profita de un climat de stabilitate politică, de ordine pentru a realiza reformele menite să reînnoiască structurile societăţii, să reformeze instituţiile statului, prin măsuri administrative ei reuşind doar să diminueze abuzurile.

Este adevărat, că împrejurările au fost deosebit de vitrege pentru cei doi domni români, dar şi propria lor capacitate şi voinţă nu le-au permis să realizeze schimbări calitative în viaţa celor două principate.

Perioada domniilor pămîntene a fost însă în scurt timp întreruptă de ocupaţia militară rusă din timpul războiului ruso-turc din 1828-1829 şi de perioada de dominaţie ţaristă care a urmat.

 

 

 

 

 

 1863:  Incepe bătălia de la Gettysburg din timpul razboiul civil american.
 

 

 

 

 

1867:  A intrat în vigoare Legea Americii de Nord Britanice, prin care  Provinciile Canada, New Brunswick și Nova Scotia erau comasate, formând dominionul federal al Canadei.

 

 

 

 

 

1872: S-a născut aviatorul  francez Louis Bleriot, primul care a reuşit traversarea Canalului Mânecii; (m. 2 aug. 1936).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1878: S–a încheiat Congresul de pace de la Berlin. Prin Tratatul de pace s–au recunoscut independenţa României şi drepturile ei asupra Dobrogei. Judeţele Cahul, Bolgrad şi Ismail, din sudul Basarabiei, aflate în componenţa României, sunt reîncorporate Imperiului Ţarist.

 

 

 

 

1881: A apărut la Iaşi, “Contemporanul”, o revistă științifică și literară care a fost editata între iulie 1881 și mai 1891, sub îngrijirea lui Ioan Nădejde și Vasile G. Morțun.

Redactorii revistei au fost: Sofia Nădejde, Gheorghe Nădejde, Theodor Dimitrie Speranția, Constantin Mille.

 

 

 

 

 

1891: A murit Mihail Kogalniceanu, om politic, istoric, scriitor si publicist roman, orator aprecia;(n. 1817). 

Mihail Kogălniceanu, cel care se considera, pe bună dreptate, „un adevărat fiu al secolului al XIX lea”, a fost  prim-ministru și  ministru de externe al Romaniei.

 

 

 

 

 

 

 A jucat un rol important în Revoluția de la 1848, în lupta pentru Unirea Principatelor Române si mai tarziu in obtinerea independentei Romaniei.

Personalitate fascinantă a epocii moderne , Mihail Kogălniceanu s-a situat  în fruntea celor mai importanti  reprezentanți ai generației pașoptiste.

 

 

 

 

1902: A apărut, la Budapesta, apoi la Sibiu, revista literară romaneasca  ”Luceafărul”, care a lansat doi dintre cei mai reputaţi scriitori de la începutul secolului: Octavian Goga şi Ion Agârbiceanu.

 

 

 

 

1903: Începe prima ediţie a Turului Franţei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 1916: În prima zi a Bătăliei de pe Somme, in Franta, 20.000 soldaţi ai armatei engleze sunt ucişi, iar 40.000 sunt răniţi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1916: S-a nascut  in Japonia, actrița britanică  Olivia de Havilland,  câștigătoare a premiilor Oscar  pentru cea mai bună actriță în 1947 și 1950.

 

 

 

 

Din 1941 a primit cetațenia americană.

 

 

 

 

1920: Se înfiinţează, la Sibiu,  in Romania, Şcoala militară de ofiţeri activi de infanterie (inaugurată la 19 decembrie), în prezent Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

1921: Este întemeiat la Shanghai, Partidul Comunist din China.

 

 

 

 

 

1923: Autoritatile din Canada adopta Legea de excludere a chinezilor din aceasta tara.

Populaţia de etnie chineza din Canada a crescut de la 17,043  persoane în 1901 la 36.924 persoane  în 1921 si de-a lungul acestei perioade, locuitorii albi din British Columbia au cerut expulzarea lor inapoi in China.

 Intre 1880 si  1885, in timpul constructiei caii ferate  canadiene care lega coasta Atlanticului de cea a  Pacificului, autoritatile au admis  cresterea emigratiei chineze, pentru ca guvernul federal avea nevoie de mana de lucru ieftina pentru muncile grele si periculoase, refuzate in general de localnici.

Aceasta masura a condus la agitatii sociale si  rasism, generate de teama canadienilor ca orientalii le vor ocupa locurile de munca. 

Legea a fost abrogata pe  14 mai 1947.

 

 

 

 

 

1931: S-a nascut in Franta, populara actrita si dansatoare Leslie Caron (tatal era francez , iar mama americana) .

 

 

 

 

 

 

 

A fost descoperita de marele dansator si actor american de cinema, Gene Kelly, cu care a turnat impreuna filmul de succes “Un american la Paris”, in regia lui Vincente Minelli. (1951).

 

 

 

 

1934: S-a nascut Sydney Pollack,renumit  regizor, actor si producător american, câștigător al premiului Oscar în anul 1985 cu filmul „Departe de Africa” (Out of Africa).

 

 

 

 

 

A regizat mai bine de 21 de filme, a jucat în peste 30 de filme și a produs peste 44 de filme. A încetat din viață răpus de cancer, pe data de 26 mai 2008.

 

 

 

 

 

 

1942: Al doilea Razboi Mondial. Incepe prima batalie de la El Alamein,  in nordul Africii, intre trupele naziste si cele ale aliatilor occidentali.

 

 

 

 

 

 

 

1944: La Conferinţa de la Bretton Woods (SUA) s-a hotărât înfiinţarea Fondului Monetar Internaţional – FMI (activitatea oficială a început la 1 martie 1947) şi a Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care a început să funcţioneze la data de 25 iunie 1946.

 

 

 

 

 

 

1946: S-a nascut actrita româna de teatru si film Aimée Iacobescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aimée Iacobescu s-a nascut de fapt pe 23 iunie 1946, dar in acte a fost declarata data nasterii 1 iulie, in localitatea Unguriu, judetul Buzau.

Are un frate geaman, emigrat in Franta.A absolvit ca sefa promotiei din 1968, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucuresti. A fost distribuita din primul moment la Teatrul National.

Debutul in teatru a avut loc la varsta de 16 ani, cand a jucat in spectacolele Alizuna de Tina Ionescu Demetrian si Adam şi Eva de Aurel Baranga. O remarcase la un festival scolar de poezie regizorul Sica Alexandrescu.

A fost solicitata sa joace in mai multe filme: 

Rapirea fecioarelor, Bolondos Vakacio, Haiducii lui Saptecai, Zestrea domnitei Ralu, Saptamana nebunilor, serialul Tv in limba franceza Revolta Haiducilor, Dumbrava Minunata, Cuibul de viespi, serialul Tv Detectiv fara voie, serialul State de Romania: Student la Sorbona, in total 17 filme pana in anul 2009. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1961: S-a nascut   Diana Spencer, Prinţesă de Wales, sotia printului mostenitor al tronului Marii Britanii, Charles;  (d. 1997).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1967:  S-a născut populara actrița americană de film Pamela Anderson.

 

 

 

 

 

Pamela Anderson | Baywatch | Fandom

 

 

 

 

 

 

 

1968: România a semnat Tratatul cu privire la neproliferarea armelor nucleare, intrat în vigoare la data de 5 martie 1970.

 

 

 

 

 

1974: A murit  fostul președinte argentinian  Juan Perón;  (n. 1895).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1977:  S-a născut actrita americana Liv Tyler.

Este fiica solistului formației Aerosmith, Steven Tyler și a fostului fotomodel Bebe Buell.

Primul său rol a fost în 1994, în Silent Fall, Liv debutând în showbiz în 1991, printr-un contract cu firma Polarid.

 

 

 

 

 

 

Fiind întrebată cum și-a petrecut tinerețea, actrița a răspuns:

„ Nu prea am avut o copilărie , deoarece am lucrat  încă de la 14 ani ca fotomodel. Asta însă m-a și ținut în afară problemelor. În timp ce toți se distrau și petreceau ca nebunii, eu lucram la un film î …aveam desigur propria mea distracție. Nu regret nimic. Îmi place felul în care a mers viața mea”

 

 

 

 

 

1990: Germania de Est accepta ca monedă marca vest-germană.

A fost un pas important spre unirea economiilor celor doua Germanii.

 

 

 

 

1990: La Iaşi a avut loc ceremonia de instalare a Înalt Prea Sfinţiei Sale Daniel Ciobotea, în funcţia de mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1991: La Praga a  avut loc ultima consfătuire a Comitetului Politic Consultativ al statelor participante la Tratatul de la Varşovia, la care  s-a hotarat desființarea acesteia. 

 

 

 

 

 

 

 1993: În România a  intrat în vigoare taxa pe valoare adaugată (TVA) şi  sunt liberalizate  completă  preţurile, măsură aprobată prin Legea nr. 130/1992. 

 

 

 

 

1996: Prima doamnă a Statelor Unite, Hillary Clinton, a început un turneu în Europa de Est. Prima ţară vizitată a fost România.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1996: Pentru prima data in lume, în Australia se voteaza o lege prin care a fost autorizata eutanasierea.

 

 

 

 

 

1997: Marea Britanie  a transferat  Republicii Populare Chineze,  suveranitatea asupra teritoriului Hong Kong .

 

 

  

 

 

 

Video: 

 

 

 

 

 

1999: Regina Elisabeta a II–a a Marii Britanii a inaugurat oficial  la Edinburgh, primul parlament scoţian ales în ultimii 300 de ani.

 

 

 

 

 

 

 

2002: Işi incepe activitatea  Curtea Penală Internațională cu sediul la Haga, primul tribunal permanent însărcinat cu judecarea si  pedepsirea persoanelor vinovate de genocidcrime împotriva umanității, crime de război și crima de agresiune.

 

 

 

 

 

2002: Curtea Supremă din Chile a închis definitiv procedura juridică împotriva fostului dictator militar Augusto Pinochet, acuzat de comiterea mai multor asasinate şi răpiri.

 

 

 

 

 

 

 

2002: Multimiliardarul american Steve Fossett a devenit primul om care a reuşit să efectueze singur înconjurul lumii în balon, fără escală.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2004: Populatia Canadei a ajuns la 31 946 316 persoane, a  comunicat  Centrul canadian de statistica.

 

 

 

 

 

 2004: Începînd cu această dată, postul de radio România Tineret emite doar pe Internet, devenind un post experimental.

 

 

 

 

 

 

Directorul postului a fost numit actorul Florian Pittiş.

 

 

 

 

 

 

 

 2005: Intră în circulaţie leul nou, urmând ca până la 31 decembrie 2006, leii vechi să circule în paralel cu cei noi.

Aceasta reprezintă a doua etapă a denominarii şi începând cu această dată 10.000 lei vechi vor fi preschimbaţi pentru un leu nou.

 

 

 

 

 

 

  2011: Prințul Albert al II-lea de Monaco se căsătorește cu Charlene Wittstock, fostă înotătoare olimpică.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2013: Croatia a aderat la Uniunea Europeana, devenind al 28-lea stat membru al acestei organizatii.

 

 

 

 

 

 

 

               

Harta Croaţiei

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

 

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2016/07/01/ziua-de-1-iulie-in-istoria-romanilor/

 

 

 

 

CALENDAR CREȘTIN ORTODOX

 

 

 

SfÂntul Leontie de la Rădăuți

 

 

 

 

 

 

Sfantul Leontie de la Radauti; Sfintii Cosma si Damian, doctorii fara de arginti

 

 

 

 

 

Sfantul Ierarh Leontie de la Radauti s-a nascut la inceputul secolului al XIV-lea.

Sfantul Leontie a intrat in monahism de tanar, la Manastirea Bogdana din Radauti, primind numele Lavrentie.

 

Dupa o vreme se retrage in sihastrie, unde a construit un schit ce avea sa-i poarte numele: “Schitul lui Lavrentie“.

Pravila pentru obstea de aici era urmatoarea: hrana o singura data in zi, la asfintitul soarelui, afara de sarbatori; somn de trei-patru ore pe noapte, iar de la miezul noptii pana dimineata – priveghere in biserica, dupa randuiala Sfantului Munte si traditia pustniceasca.

 

Pe locul unde a fost “Sihastria lui Lavrentie“, astazi se afla satul Laura, comuna Vicovul de Sus, din judetul Suceava.Potrivit unor istorici, Sfantul Leontie  ar fi ajuns chiar episcop la Radauti, in timpul domniei lui Alexandru Voda cel Bun, dar spre batranete s-a retras din scaunul episcopal. Zaharia Kopistenski, cel care ii scrie viata, il numeste “facator de minuni”.

Asa ne putem explica de ce in vechime strada de azi Bogdan Voda din Radauti, unde se afla si ctitoria domnitorului, se numea “Drumul Sfantului”.

Traditia spune ca a fost duhovnicul Sfantului Daniil Sihastru.A fost inmormantat in biserica de lemn a schitului, iar mai tarziu, datorita cinstirii sfintelor sale moaste de credinciosi, acestea au fost mutate in Catedrala din Radauti.

Prin anul 1639 o ceata de raufacatori a jefuit orasul Radauti. Traditia spune ca monahii, afland de venirea talharilor, au ascuns moastele Sfantului chiar sub locul unde erau depuse, in naos, in fata tabloului votiv al ctitorilor manastirii.

O serie de cercetari arheologice efectuate intre anii 1974-1977 a scos la iveala moastele sale. In anul 1991 ele au fost asezate intr-o racla spre a fi cinstite de credinciosi.

In sedinta sinodala din 20 iunie 1992 s-a hotarat canonizarea sa oficiala. Praznuirea Sfantului Ierarh Leontie de la Radauti se va face in fiecare an, pe 1 iulie.

 

 

 

Tot astăzi, Biserica face pomenirea:

 

 

 

 Sfintilor Mucenici, doctori fără de arginți, Cosma si Damian;

Viata si patimirea Sfintilor Mucenici Cosma si Damian

 

Dupa rasarirea cea trupeasca a Domnului nostru Iisus Hristos, pretutindeni se auzea, ca un lucru oarecare de mirare, de viata tuturor sfintilor mucenici ai lui Hristos, pentru ca pu­terea Mantuitorului s-a facut minunata intru ei.

Asemenea este de mirare tuturor indrazneala cu care ei se impotriveau ighemonilor.

Dintre unii ca aceia au fost si acestia, de care ne este acum cuvantul, Sfintii rabdatori de chinuri: Cosma si Damian, amandoi frati dupa trup. Ei s-au nascut in Roma cea veche, dintr-un tata si o maica, si au crescut in dreapta credinta. 

Acestia, invatand meștesugul doctoricesc, tămăduiau toate bolile și toate neputințele.

 

 

 

 

 

 

VIDEO: ASTAZI IN ISTORIE – TODAY IN HISTORY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bibliografie (surse) :

 

 

 

 1. wikipedia.org;

 2. Crestin Ortodox

 3. Domnii Ţării Moldovei, Chişinău, Civitas, 2005.

 4. Din pasiunile bibliografului blogspot.com

 5. e.maramures.ro

 6. Istoria md.

 7. lessignets.com

 8. mediafax.ro

 9. wikipedia.org;

 10. Rador.ro

Publicitate

01/07/2020 - Posted by | ISTORIE | , , , , , , , , , ,

Un comentariu »

 1. […] O ISTORIE A ZILEI DE 1 IULIE. VIDEO […]

  Apreciază

  Pingback de ZIUA DE 1 IULIE ÎN ISTORIA ROMÂNILOR « CER SI PAMANT ROMANESC | 01/07/2021 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: