CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Eurostat: Nivelul consumului individual raportat pe cap de locuitor situează Ungaria printre cele mai sărace țări din UE


Vacanta de 5 zile in Budapesta, 119 euro/p (zbor + cazare ...

Presa maghiară: Ungaria din nou printre cele mai sărace țări din UE

Potrivit celor mai recente analize Eurostat, nivelul consumului individual raportat pe cap de locuitor din Ungaria s-a situat undeva la abia două treimi din media UE (69%) în anul 2019, asta plasând țara vecină printre cele mai sărace țări din uniune.

În studiul recent efectuat de către Eurostat, au fost analizate raportul dintre puterea de cumpărare a cetățenilor din țările membre UE și indicatorii economici asociați, precum produsul intern brut (PIB) pe cap de locuitor, nivelul consumului individual efectiv pe cap de locuitor și indicii nivelului prețurilor din UE, scrie https://glasul.info/ ungaria-din-nou-printre-cele-mai-sarace-tari-din-ue 

În vreme ce Luxemburgul stă cel mai bine dintre țările UE, având cel mai mare PIB pe cap de locuitor dintre cele 37 de țări incluse în analiză, Ungaria se află undeva la coadă, printre ultimele trei țări. Dacă PIB-ul Luxemburgului pe cap de locuitor este de peste două ori și jumătate peste media UE, prin comparație, Bulgaria a avut cel mai mic nivel de PIB pe cap de locuitor.

Ungaria nu excelează nici ea prea mult la acest capitol, având de asemenea unul dintre cele mai mici PIB-uri pe cap de locuitor.

Consumul individual real din Ungaria s-a situat abia la două treimi din media UE (69%) în anul 2019.

Comparativ, nivelul de trai a fost mai scăzut doar în două state ale UE: Bulgaria (59%) și Croația (66%).

Toate țările din jurul Ungariei s-au descurcat mai bine, inclusiv țara vecină, România (79%), care este adesea comparată cu Ungaria pe probleme economice, cetățenilor români din Transilvania inoculându-se în mod fals prin propagandă o iluzorie bunăstare economică și socială în Ungaria.

Publicitate

26/06/2020 - Posted by | ANALIZE | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: