CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Coaliția de guvernare pro-rusă de la Chișinău rămâne fără majoritate în Parlament


  

 

Ion Chicu (Reuters/V. Culiomza)

 

Foto: Premierul Chicu

 

 


Deputatul Partidului Democrat din Moldova, Efrosinia Grețu, a anunțat că părăsește formațiunea și aderă la grupul „Pro Moldova” condus de Adrian Candu. O scrisoare, semnată de Efrosinia Grețu, despre decizia luată, a fost expediată în adresa președintelui Legislativului de la Chișinău, Zinaida Greceanîi, scrie Romanian Global News.
„Deputata în Parlamentul Republicii Moldova, aleasă de cetățenii din  Leova, Efrosinia Grețu, nu trădează interesele oamenilor și a ales să fie PRO MOLDOVA. Decizia a luat-o inclusiv după consultări cu echipa locală.

Îi urăm bun venit și ne bucurăm să ne revedem în aceeași echipă cu oameni de treabă, interesați în continuarea faptelor bune pentru țară, nu pentru mandatul unui președinte trădător de țară și trai fără lipsuri al unei grupări aciuate la conducerea Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al „Pro Moldova”.
În acest sens, în fracțiunea PSRM rămân 37 de deputați, iar în PDM – 13 deputați. Respectiv, coaliția de guvernare nu are suficiente voturi pentru a adopta legi, numărul necesar fiind 51.

Liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, dă asigurări că există deja voturile necesare pentru demiterea Guvernul Chicu și învestirea unui executiv proeuropean, dar a lăsat să se înțeleagă faptul că totul ar depinde acum de PAS, scrie http://www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Odată cu plecarea Efrosiniei Grețu din fracțiunea PD, nu mai există majoritatea parlamentară PSRM – PD.

„Vrem mai multă determinare din partea unor partide, pentru că, din cauza acestor ezitări, pierde țara, pierd oamenii. Eu vă spun că sunt deja voturi suficiente pentru demiterea guvernului. Acum ce avem? 50/50?

Un picuț de matematică și un picuț de răbdare”, a declarat Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.
Liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu, a intervenit și a precizat că e o enigmă pentru el și formațiunea pe care o reprezintă de unde Andrian Candu are voturile necesare pentru învestirea unui nou guvern și cum le obține.


„Pentru a da actualul guvern jos, mai întâi trebuie să ne asigurăm că sunt voturile necesare pentru învestirea altui executiv. Eu nu știu de unde Andrian Candu are voturile necesare. Pentru noi sunt o enigmă aceste voturi. E nevoie de voturi și pentru a învesti un guvern. Înainte de a da guvernul acesta jos, trebuie să avem certitudinea că avem voturi pentru a numi un guvern proeuropean”, a precizat Grosu.
Acesta a mai adăugat că PAS, la sugestia partenerilor externi, nu poate vota pentru demiterea actualului guvern, dar mai ales pentru învestirea altul cabinet de miniștri alături de Partidul „ȘOR”.


„Noi nu ne imaginăm cum să votăm alături de fracțiunea” Partidului „ȘOR. Orice guvern învestit cu voturile acestei fracțiuni va fi mult mai izolat ca actualul executiv.

Nu cred că rudele de la Ierusalim și Miami au intenția să scoată țara din această pandemie. Trebuie să vedem cât cei din PD mai stau în acest concubinaj cu PSRM. Noi credem că acest guvern trebuie de dat jos și de organizat alegeri anticipate. Acest guvern nu mai reprezintă voința cetățenilor”, a mai spus Igor Grosu.


În replică, Andrian Candu a menționat că atât timp cât fracțiunea Partidului „ȘOR” susține un guvern proeuropean, programul de guvernare și nu pune nicio condiție, atunci voturile sunt necesare.

„Cred că trebuie să votăm demiterea guvernului.

Dar până atunci trebuie să vedem componența viitorului guvern, viitorul program de guvernare. Totul trebuie să se facă transparent.

Se agreează o majoritate de cel puțin 52 de deputați. Noi muncim cel puțin un an, scăpăm de pandemie, de criză și în primăvară mergem la alegeri anticipate. Eu vreau să văd partidul care nu se va ține de cuvânt”, a conchis Andrian Candu.

19/06/2020 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: