CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Convoiul cu ajutoare frățești oferite de România a fost primit de autorități sub podul de la marginea orașului Chișinău


 

 

 

 

Post

 

    

20 de camioane cu echipamente sanitare au plecat  din Piața Victoriei la Chișinău, pentru a sprijini lupta împotriva epidemiei de COVID-19.

Convoiul cu ajutor umanitar românesc a ajuns  la Chișinău, dar a fost prezentat și transmis autorităților moldovene sub un pod de la marginea orașului. Așa au binevoit autoritățile moldovene.

Decizia Guvernului de la Chișinău de a opri camioanele românești departe de centrul orașului a generat un val de critici din partea opoziției, a societății civile și a internauților, consemnează  https://www.dw.com/ro/ajutor- oferit-sub-pod

Premierul Chicu a fost huiduit la ceremonia de predare a ajutoarelor

Ceremonia de predare a ajutorului umanitar românesc a avut loc chiar sub pod, în mijlocul străzii, iar în momentul în care premierul moldovean Ion Chicu se îndrepta spre tribuna improvizată în mijlocul drumului, pentru a mulțumi României, acesta a fost huiduit de oamenii adunați, care au scandat „Rușine!”.  

„V-am așteptat! Mulțumim pentru acest ajutor frățesc. Vă mulțumim frățește pentru acest ajutor. Nevoile apropie oamenii buni, iar pe malurile Prutului locuiesc oameni buni. Acest ajutor se va transforma în vieți salvate și pacienți tratați”, a menționat premierul Chicu.

O parte din ajutorul românesc a ajuns la Spitalul de Urgențe din Chișinău, unde a fost întâmpinat de președintele Igor Dodon: „Este un gest frățesc din partea prietenilor noștri, fraților, vecinilor de peste Prut.”

Dodon a precizat că acest suport este unul dintre cele mai consistente oferite până acum Moldovei în lupta contra COVID-19.

Întrebat de ce autoritățile de la Chișinău au interzis ca ceremonia de prezentare a lotului de ajutor umanitar românesc să aibă loc în Piața Marii Adunări Naționale, Dodon a răspuns: „Președintele nu se ocupă de acest lucru. Credeți-mă!”

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, care provine tot din echipa lui Igor Dodon, a spus că nu știe nici el cum a ajuns convoiul cu ajutoare din România sub podul de la marginea Chișinăului.

El susține că responsabilitatea pentru organizarea ceremoniei nu aparține Primăriei: „Autoritățile centrale coordonează activitățile în această privință”, a precizat primarul Ceban. 

La rândul său, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a mulțumit României pentru sprijin necondiționat și a apostrofat autoritățile de la Chișinău pentru atitudinea umilitoare față de gestul României. 

„Mulțumim, România, pentru ajutorul tău necondiționat și dezinteresat. Mulțumim, pentru lecția de modestie, răbdare și cumpătare. Știm că nu te-ai așteptat la un pod de flori, dar nici n-ai meritat flori sub pod. Dar nu pentru flori ai venit azi aici. Ai venit să salvezi vieți. Mulțumim, România!”, a spus liderul opoziției, Maia Sandu.

 

 

 

Publicitate

20/05/2020 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: