CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Zeci de români au fost amendați în localitatea Trieste din Italia, pentru că s-au închis în biserică împreună cu doi preoţi și au sărbătorit prima zi a Paştelui ortodox


 

 

 

 

 

Zeci de români, stabiliți în localitatea Trieste din Italia, s-au închis în biserică împreună cu doi preoţi pentru a sărbători prima zi de Paşte ortodox. Mai mulţi localnici au văzut manifestările și au anunțat imediat organele de ordine.

În urma verificărilor efectuate, forţele de ordine au descoperit 28 de cetăţeni români în interiorul bisericii pe care i-a amendat pentru încălcarea normelor împotriva răspândirii coronavirusului„, scrie Rotalianul. 

Potrivit Rai News, când au sosit la fața locului, polițiștii nu au găsit persoane în afara bisericii, iar ușa lăcașului de cult era încuiată, dar din interior se auzeau voci care recitau cântece religioase.

După ce au insistat de mai multe ori la ușa bisericii pentru a primi un răspuns, în cele din urmă preotul Parohiei Învierea Domnului, care conform site-ului consulatului din Trieste se numește Eusebiu Negrea, a ieșit și le-a explicat agenților de poliție că în interiorul lăcașului se aflau mai mulți credincioși care sărbătoareau Paștele Ortodox.

Polițiștii au descoperit românii, toţi purtând măşti şi mănuşi, iar unii dintre ei ţineau nişte lumânări în mâini şi fredonau cântece religioase în limba română. Oamenii au declarat că au mers la biserică pentru ca preotul să le binecuvânteze ouăle de Paşte sau să participe la slujbă.

Toţi românii, inclusiv preoţii au fost sancţionaţi conform legilor din Italia, scrie https://www.antena3.ro/ romani-ascunsi-biserica-italia-paste

Mai multe informații în articolul de mai jos:

Publicitate

21/04/2020 - Posted by | CREDINTA | , , , , ,

Un comentariu »

  1. Bravo lor! Respect pentru parinte si enoriasii sai! Nu exista credinta la televizor!

    Apreciază

    Comentariu de ioansperling | 21/04/2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: