CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

  Bild, cel mai mare ziar din Germania, îl acuză pe președintele Chinei că țara sa exportă Covid 19, punând în pericol întreaga omenire


 

 

 

 

 

Un afiș cu un portret al președintelui chinez Xi Jinping este afișat pe o stradă din Shanghai, China, 24 octombrie 2017 (credit foto: ALY SONG / REUTERS)

Un afiș cu portretul președintelui chinez Xi Jinping afișat pe o stradă din Shanghai, China 
(credit foto: ALY SONG / REUTERS)

BERLIN – Julian Reichelt, redactorul șef al celui mai mare ziar german, Bild, a lansat joi un atac frontal asupra președintelui comunist din China, Xi Jinping, pentru eșecul regimului său în lupta cu focarul de coronavirus și încălcările masive ale drepturilor omului de care se face vinovat Partidul Comunist care conduce această țară, relatează https://www.jpost.com/international/germanys-largest-paper-to-chinas-president.

În articolul intitulat: „Ceea ce ne datorează China”, Bild a calculat că această țară datorează Germaniei 149 miliarde EUR pentru daunele cauzate de coronavirus, ceea ce a provocat răspunsul furios din partea ambasadei chineze la Berlin.

Pierderile se ridică la 1.784 EUR de persoană, în condițiile în care  PIB-ul Germaniei scade cu 4,2%.  Purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei a declarat că articolul „stârnește xenofobia și naționalismul”. 

Purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei, Tao Lil, a publicat miercuri o scrisoare deschisă către Bild, în care spunea : „Am luat notă de afirmațiile dvs. despre pandemia coroanei în general și despre presupusa vinovăție a Chinei în special. În afară de faptul că considerăm că este un stil destul de nepotrivit de a acuza o țară pentru o pandemie care afectează întreaga lume și apoi de a prezenta un cont explicit despre presupuse datorii chineze față de Germania, articolul ignoră unele fapte esențiale”.

Tao Lil, a adăugat : „Observăm că multe țări care se luptă acum cu COVID-19 au avut timp să se pregătească pentru răspândirea transfrontalieră a agentului patogen după ce China a raportat focarul său în conformitate cu orientările IHR [Organizația Mondială a Sănătății]”.

Redactorul șef al Bild i-a răspuns direct lui Xi Jinping :

„Ambasada dvs. la Berlin mi s-a adresat într-o scrisoare deschisă, deoarece am întrebat în ziarul nostru Bild dacă China ar trebui să plătească pentru daunele economice masive pe care le produce coronavirusul. la nivel mondial.”

„Tu [Jinping], guvernul tău și oamenii tăi de știință trebuiau să știe demult că coronavirusul este extrem de infecțios, dar ai ascuns asta în fața întregii lumi.   Experții  tăi nu au răspuns atunci când cercetătorii occidentali au insistat să li se spună ce se întâmpla în Wuhan.”

Reichelt a mai spus că: „Conduceți prin supraveghere. Nu ai fi președinte fără supraveghere. Monitorizezi totul, fiecare cetățean, dar refuzi să monitorizezi piețele umede bolnave din țara ta. Închideți toate ziarele și site-urile care vă critică, dar nu și tarabele unde se vinde ciorba de lilieci. Nu numai că îți supraveghezi oamenii, dar îi pui în pericol – și odată cu ei, restul lumii. ”

El a continuat menționând că „supravegherea este o negare a libertății. Și o națiune care nu este liberă, nu este creativă. O națiune care nu este inovatoare, nu inventează nimic. Acesta este motivul pentru care ai făcut din țara ta campion mondial în furturile de proprietate intelectuală”.

„China se îmbogățește cu invențiile altora, în loc să inventeze singură”, a scris Reichelt. „Motivul pentru care China nu inovează și inventează este acela că nu îi lași pe tinerii din țara ta să gândească liber. 

Cea mai mare ”realizare” a exportului Chinei (pe care nimeni nu voia să o aibă ) este coronavirusul. „Julian Reichelt,i-a mai spus presedintelui  chinez;  „laboratoarele dvs. în Wuhan au cercetat coronavirusul la lilieci  fără a respecta cele mai înalte standarde de siguranță.

Dacă laboratoarele voastre toxice ar fi la fel de sigure ca închisorile politice, n-ar mai fi existat coronavirus

De ce laboratoarele tale toxice nu sunt la fel de sigure ca închisorile pentru prizonierii politici?

Doriți să explicați acest lucru văduvelor, fiicelor, fiilor, soților, părinților victimelor coronei din întreaga lume? ”, i-a atras atenția jurnalistul german președintelui Chinei, Xi Jinping.

  „În țara ta, oamenii vorbesc în șoaptă despre tine. Puterea ta se prăbușește. Ați creat o China incontrolabilă, netransparentă. Înainte de Corona, China era cunoscută ca stat în care totul se află sub supraveghere. Acum, China este cunoscută ca un stat de supraveghere care a infectat lumea cu o boală mortală. Aceasta este moștenirea ta politică. „

21/04/2020 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , ,

4 comentarii »

 1. Bild este cel mai important ziar din Germania.Prin el se comanda ce trebuie nemtii sa creada sau se testeaza care e reactia poporului la anumite propuneri guvernamentale. Desigur ambele lucruri ascunse in articole oarecare….
  De data asta toata vina trebuie data pe altcineva decat guvernul Merkel!

  Apreciază

  Comentariu de ioansperling | 21/04/2020 | Răspunde

  • Care ar fi acele propuneri guvernamentale? Din articol nu transpare așa ceva…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 21/04/2020 | Răspunde

   • Vorbesc in general nu de articolul asta. In asta e vorba de tapul ispasitor doar. Exista altele in care se lanseaza un zvon cum ca guvernul doreste sa……si se asteapta reactiile! Daca nu se vorbeste de articol dezinteresul este mare si zvonul devine realitate. Daca da atunci intervine televiziunea prin discutii cu experti si se hotărăște tot in urma reactiilor daca planul e pus in aplicare sau impins mai la urma pentru anii urmatori!

    Apreciază

    Comentariu de ioansperling | 21/04/2020

 2. Germania și SUA sunt implicați în fabricarea și răspândirea virysului așa că nu-i nevoie să credeți că, China poartă toată vina. O fi și ea pentru că virusul a plecat dintr-un laborator din China însă cu știința marilor puteri implicate în depopularea globului la ordinele lui Bill Gates și gașca sa de ființe inumane. Cu stima si respect, Ioan Dănilă*

  Apreciază

  Comentariu de Ioan Danila | 21/04/2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: