CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Premonițiile președintelui Iohannis la spitalul de urgență din Suceava în octombrie 2019: “Sunt convins că veți avea foarte mulți pacienți aici!”. VIDEO


 


VIDEO SINISTRU! În 2019 la spitalul de urgență din Suceava, Iohannis: „Sunt convins că veți avea foarte mulți pacienți aici!”, Foto: captură video Facebook

Pe 16 octombrie 2019, președintele Klaus Iohannis accepta invitația portocaliului Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, de a-și juca rolul într-o scenetă electorală de prost gust, în cadrul inaugurării Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Deși era un eveniment la care ar fi fost poate necesară o atitudine mai sobră, mai serioasă, ținând cont și de natura obiectivului inaugurat, pe Iohannis îl treceau aproape fără întrerupere  zâmbetele și rostea hlizindu-se în toate direcțiile următoarele :

“Avem, iată, la Suceava un model de bune practici în sistemul de sănătate românesc și îmi doresc să avem astfel de exemple peste tot în țară. (…) și sunt convins că veți avea foarte mulți pacienți aici! După ce vor vedea și vor auzi oamenii ce realizări aveți aici, în Suceava, fiți convinși că veți avea musafiri din multe alte părți.”, a spus Klaus Iohannis.

 

 

 

 

Inaugurarea Ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, foto: presidency.ro

 

“Prezența mea aici, la inaugurarea acestui ambulatoriu, dovedește susținerea mea fermă pentru o reformă reală a sistemului de sănătate românesc, pentru schimbarea de paradigmă, pentru orientarea către tendințele europene şi internaționale.

Medicina primară şi cea de ambulatoriu constituie piatra de temelie a oricărui proiect de modernizare a sistemului de sănătate în direcția sustenabilității, a performanței şi, în definitiv, a traiectoriei europene. “, a mai declarat atunci Iohannis, preluat de 

Toate bune și frumoase, numai că de anul trecut, imediat după aceste declarații înflăcărate din campania electorală ale președintelui,  epidemia de coronavirus izbucnită în China s-a tot răspândit către Europa și alte continente, luând proporțiile unei pandemii, iar ”guvernul meu”nu a luat din timp măsurile necesare pentru stăvilirea flagelului. Mult timp era arzătoare problema alegerilor anticipate care acapara aproape în întregime agenda președintelui și a liberalilor.

Spitalele nu au fost aprovizionate cu minimul necesar de materiale de protecție (măști, mănuși, combinezoane, dezinfectanți  etc.) și nici cu  echipamente pentru tratarea bolnavilor.

Nu este de mirare că situatia a devenit rapid critică în spitale. Personalul medical fie se imbolnaveste, intrând în contact cu pacienții fara să îi fie asigurate echipamentele de protectie, fie demisionează. Sunt și foarte multi medici care continuă sa ramâna în prima linie, dar și acestia atrag atenția ca nu au echipamentul ce le trebuie ca sa nu ajunga si ei in imposibilitatea de a-si face datoria.

Spitalul de la Suceava, de care era atât de mîndru președintele nostru drag, este în carantină după ce epidemia a lovit necruțătoare personalul medical care nu s-a putut proteja pentru că i-au lipsit materialele strict necesare.

În întregul orașul Suceava și în comunele învecinate,  declarate și ele în stare de carantină, situatia se agraveaza, fiind inregistrate în total 638 de imbolnăviri si multe decese.

Incep sa iasa la iveală si chestiunile penale in ce priveste modul in care a fost gestionata epidemia. Situația este gravă și  la Spitalul Militar, la Spitalul Universitar și la Spitalul Gerota din București, dar și la alte spitale din țară, unde personalul medical s-a îmbolnăvit.

Multe  localități cer sa fie carantinate, mai ales ca primarii nu primesc sprijin de la centru: nu se fac testări, nu se dau dezinfectanti, nu are cine sa controleze răspândirea virusului și să ajute bolnavii.

În tot acest timp, guvernanții și președintele Klaus Iohannis ies  la declarații cu mesaje în care spun ca sunt alături si de români, si de cadrele medicale, cerându-le tuturor sa reziste ca vor veni zile si mai negre și să se spele până atunci cu apă și săpun cât mai des…

Niciunul nu vorbește însa despre problemele grave care există acum,   și a căror nerezolvare pune în pericol vieți sau chiar le curmă.

 

 

 

Publicitate

31/03/2020 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: