CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Istorie uitată, istorie ascunsă, istorie cenzurată: CINE MAI ȘTIE CĂ TRANSNISTRIA ÎNTREAGĂ ȘI MARE PARTE DIN UCRAINA ISTORICĂ, AU FOST TERITORII ALE ȚĂRII MOLDOVEI ?


 

 

 

 

Romanii din Transnistria Harta Etnica Romania Mare Basarabia Pamant Romanesc.JPG

 

 

 

 

 

 

Ajunsă la Nistru în 1791, Rusia, prin Țarul Alexandru I, a incercat sa ia tot teritoriul ramas Moldovei, dar si Muntenia intreagă, dintr-o singura lovitura, in 1807, la tratativele cu Napoleon I.

Francezii s-au impotrivit la Tilsit, apoi la Erfurt, declarand ca principatele nu sunt teritorii turcesti, Rusia trebuind sa solicite, contra pacii, de la turci, teritorii din „Casa Islamului”.

Asa s-a inventat termenul „Basarabia”. Initial, astfel se numea o fisie ingusta de pamant, litorala Dunarii maritime, fosta „Vlahie” dunareana, pomenita in secolul sec.IX-XII de bizantini, de la vărsarea Siretului, pana la Chilia, adjudecată, in 1343-1345, de domnul muntean, Basarab I si fiul sau, Nicolae Alexandru, de la Principele Dimitrie (tatar crestinat).

In 1807-1809, rușii au scris pe harti „Basarabia”, între Siret si Nistru, între Chilia si Hotin, prezentându-l drept teritoriu turcesc, cucerit de turci, de la unul, Stefan cel Mare, in 1484.

Cum francezilor li s-a parut suspecta aceasta Basarabie atat de mare, rusii si-au cerut scuze reducand „Basarabia” la teritoriul de 45.630 km2, dintre Prut si Nistru, Chilia si Hotin.

Interesant este ca Circulara lui Alexandru I către generalii armatei rusești de ocupatie din Principatele Române dateaza din 1807, cu cinci ani inainte de smulgerea (28 mai 1812) celei de a treia halci din trupul Tarii Moldovei.

Si mai interesant este faptul ca este deosebit de actuală, deoarece recomandarile se axeaza pe cunoasterea psihologiei colective si a tarelor elitei politice romanesti:

Administrând Basarabia, trebuie cugetat sa se aseze fundamentele uni edificiu mai intins. Poporul acestei provincii trebuie sa primeasca binefacerile unei administratii parintesti si liberale, ca astfel sa fie atrasa, cu dibacie, atentia popoarelor limitrofe asupra fericirii ei.

Bulgarii, moldovenii, muntenii si sarbii au o patrie ……. sa le ușuram calea sa o afle!Trebuie sa exaltam prin toate mijloacele aceste populațiuni spre a le aduce la telul ce ne propunem.

Pentru a ajunge la întemeierea unui stat slav, trebuie sa le promitem independența, bărbatilor influenti recompense pecuniare iar decoratiuni si titluri convenabile pentru ceilalti!

„Basarabia” a fost rapită la 28 mai 1812 datorita manevrelor sefului spionajului rus pentru Europa de SE, Manuc Bey, ulterior refugiat si lichidat, la Hâncesti, de mafia bancar financiară europeană deoarece voia transformarea noii provincii intr-o Elveție a Orientului.

„Libertățile” au durat doar pana la 28 februarie 1828, când țarul Nicolae I a infiintat, prin decret, „Institutul pentru administrarea Oblastiei Basarabia” prin care autonomia a fost suprimată, institutiile românești suprimate si inlocuite cu cele guberniale, iar limba româna  fost interzisă, fiind inlocuita de rusa (se putea folosi doar „în caz de necesitate”).

Restul teritoriului românesc extracarpatic urma sa fie cucerit, tot pe bucăți, Moldova dintre Prut si Siret, apoi cea dintre Siret si Carpati, la fel Muntenia si Oltenia, conform „Planului Prozorovski”, elaborat la 15 aprilie 1810, in vigoare și astazi, cele patru urmand sa devina gubernii in cadrul unei Federatii ruso-slave.

Ca sa extrapolam termenii, aceasta federație prevedea următoarele „euroregiuni”:

 

 

 1. Regatul Daciei, cu Muntenia, Moldova pana la Prut, Transilvania, Oltenia, Bucovina si Dobrogea cu Delta Dunarii;

 2. Regatul Bulgariei, cu Rumelia si Macedonia;

 3. Un Regat al Ungariei;

 4. Un Regat Sirbo-Croato-Sloven;

 5. Un Regat al Greciei cu Thessalonic;

 6. Constantinopolul cu Strâmtorile.

 

Proiectul a fost stopat de declanșarea Revolutiei de la 1848 si de actiunea serviciilor germane si austriece, apoi austro-ungare care aveau propriile lor obiective pe seama Rusiei.

In plina revolutie europeana republicana, serviciile germane si austriece au lansat, in Galitia, sloganul „ Nu sunteti rusi, ci ruteni.”, proclamand dreptul la existenta al „Republicii Rutene” de la Liov  la Nipru.

Voiau sa ia Rusiei 1000.000 de km2 inventand o „natiune culturala” in care sub numele de „rutean” sa intre, de-a valma, romani, fosti români deznationalizati prin rusificare (fostii „pruteni” sau „brotnici” deveniti „ruteni”), rusi, polonezi, fosti romani deveniti polonezi prin deznationalizare (gorali), traci slavizati (hutanii sau hutulii), traci sau lituanieni, letoni, estoni, finlandezi, slovaci, tatari, greci si gotii, inca subzistand in Crimeea.

Reacția românilor a fost promptă. Asa cum astăzi se impotrivesc trimiterii de către „ucraineni” să lupte la Donetk, la 1848 s-au impotrivit „Mișcării rutenesti” din Galitia, cerand separarea Bucovinei de aceasta.

In 1849, Habsburgii au fost salvați in fata secesiunii nobililor unguri, botezata „revolutie”, de catre rezistenta armata a romanilor si interventia trupelor tariste.

Drept mulțumire, din 1850, „Miscarea ruteneasca” a devenit, nu numai sovin antirusa, ci si sovin antiromaneasca.  In fruntea ei a fost pus fostul agent al lui Lajos Kossuth, hutanul Lucian Cobilita.

Dupa realizarea dualismului (1867), „Miscarea rutenească” a trecut la pregatirea secesiunii fata de Rusia a teritoriilor de la Vest de Caucaz, ideologi fiind evreii polonezii Markim Saskievici, Iacob Holovatki si Ivan Varghilovici.

Conceptul doctrinar era dreptul „națiunii rutene” la un „stat Rutenia”  de 5 milioane de suflete, intre Muncaci si Nipru in care, in ceea ce ne priveste, pe langa teritoriile românesti deja inglobate de ruși sau germani, urmau sa intre si Maramuresul intreg, nordul Ardealului si nordul a tot ceea ce mai ramasese din Moldova.

Adica ceea ce a încercat sa ne răpeasca, ulterior, Nikita Hrusciov, intre 1944 si 1954.

Prin manipulare sau cumparare cu promisiuni cu bani, elevii si studentii tineri de la Liov au fost organizati in Asociatia „Provita”, adica „Desteptarea”, o organizatie „ruteană” cu caracter violent antirus, antiroman si antipolon. Replica rusa a venit, prin infiintarea, la Kiev, de catre Ohrana tarista, a unei asociatii „rutenesti”, prorusa, „HROMADA”.

In 1869, imparatul Franz Josef a intemeiat un serviciu special, cu fonduri imense, condus de contele Franz Stadion, sa orienteze miscarea PROVITA in directia secesiunii fata de Rusia dar si impotriva miscarilor de eliberare polona si româna.

Alaturi de el, in fruntea luptei pentru „limba ruteana”, „poporul rutean” si „Republica Rutenia”, s-au aflat, ca adjuncti, „rutenii” Popovici, Branzan si Cucuruz. Ei au editat, la Liov, ziarele de propaganda „Holovna Rada Ruska” sau „Rada Swietojurka” si „Zorja Halycka”.

In 1894, l-au adus de la Kiev la Liov pe istoricul falsificator, Mihail Hrusevski. Sustinut de Miron Corduba, acesta a solicitat renuntarea la termenul de „rutean” si inlocuirea cu cel de „ucrainean”, adica „mărginean”.

Era o preluare dupa termenul de „ucrainti”, cum le spuneau, în graiul popular, romanii, „marginenilor” in general si, in mod deosebit, romanilor rusificati.

În 1894 așadar, Hrusevski si gașca lui sponsorizată de  serviciile austro-ungare la care s-au asociat cele germane, au inventat notiunile de popor, natiune si limba „ucrainene” („la marginene”), ba chiar si o istorie ucraineană, proiectand-o în trecut.

Tot ei au decis ca la viitoarea țară, „Ucraina”, sa fie atașate: Maramureșul intreg, de la nord de Viseu; tot teritoriul romanesc dintre Muntii Gutai si Apa Turului, tot Ardealul de Nord, Bucovina intreaga si nordul Basarabiei.

 Oficial, in 1914, la Berlin, în perspectiva razboiului, Kaiser-ul Wilhelm II a infiintat si sponsorizat „Asociatia pentru eliberarea Ucrainei”, vizand secesiunea teritoriilor dintre Carpatii Padurosi si Caucaz, fata de Rusia. Se explica de ce razboiul a fost declansat in Galiția de catre fortele germano-austro-ungare.

La 27 februarie/12 martie 1917, s-a declanșat revolutia in Rusia, țarul Nicolae II abdicand la 15 martie. Reactia germano-austro-ungara a fost prompta – organizarea, la Kiev, a Radei centrale, in frunte cu Mihail Hrusevski, care proclama autonomia largita a „Ucrainei” in cadrul Rusiei.

La 14 septembrie 1917, rusii au proclamat Republica. Germanii au reactionat prin aducerea lui Lenin, agentul lor, din Finlanda la Petrograd si sponsorizarea Insurectiei Bolsevice (25 octombrie/7 noiembrie).

Lenin le-a acordat dreptul la secesiune, prin „Declaratia drepturilor popoarelor din Rusia” (2/15 noiembrie 1917) si a dat mana libera Germaniei in teritoriile de Vest ale Imperiului fost tarist, prin Pacea de la Brest-Litovsk (20 noiembrie/3 decembrie).

Germania a construit, imediat, „Ucraina Mare” cu centrul la Kiev ca baza de operatii, promitandu-i lui Hrusevski atasarea, ulterioara, a Transcarpatiei, Bucovinei, Galitiei si Basarabiei. Reactia rusa s-a produs prinStalin, comisar al guvernului, insarcinat cu „drepturile popoarelor”, care le-a declarat, imediat, „contrarevolutionare”, pe toate cele care si-au proclamat independenta si, la 11/24 decembrie 1917, la Harkov, a proclamat „Republica Sovietica Ucraineana”.

La 31 ianuarie 1918, Congresul General Unit al Sovietelor din Rusia a anulat „Declaratia drepturilor popoarelor” prin „Declaratia drepturilor poporului muncitor si exploatat”, iar recent infiintata Armata Rosie a zdrobit fortele lui Hrusevski, la Pskov, Talin si Narva. In mare graba, Germania si Austro-Ungaria au proclamat (9 februarie 1918) constituirea, din Galitia si Bucovina, a unui regat autonom in cadrul Austro-Ungariei si au smuls Kievului promisiunea de furnizare a unui milion de puduri de grâu contra sprijin militar.

Drept urmare, la 18 februarie 1918, trupele germano-austro-ungare au invadat „Ucraina” si au ocupat Kievul, restaurand autoritatea lui Timosenko……pardon, a lui Hrusevski. In sprijinul „democratiei” de atunci, englezii au organizat, la 3 marie 1918, desantul de la Murmansk, germanii profitand pentru a-l unge pe generalul Skoropadski, hatman al Ucrainei, la 30 aprilie 1918.

Au urmat evenimentele cunoscute care au condus la destramarea Austro-Ungariei si capitularea Germaniei si razboiul civil din spatiul rus, proiectat încă din 1912 de masoneria europeana, pentru 1920, drept „Teritoriu de experimenare  a ideilor socialiste”.

 

 

 

 

Imagini pentru cazacii romani din ucraina photos

 

 

 

Foto: Cazacii romani. „Ucraina” – Tinutul Romanesc de  „la margine”

 

 

 

În razboiul civil, românii, fosti cazaci, au luptat, ca de obicei, atat de partea rusilor care i-au deznaționalizat prin celebrii Frunza/Frunze si Ceapa/Ceapaev, cat si de partea „albilor”, ultimul ataman liber cunoscut în istorie fiind românul Nestor Mahna, pe care noi l-am invatat in istoriile falsificate ca „ucraineanul” ….. „Mahno”.

La 29 noiembrie 1918, la Kiev, s-a proclamat RSS Ucraineană, bolșevicii preluând, drept extrem de utilă, născocirea germano-austro-ungară.

Acesteia aveau sa-i atașeze și alte teritorii românesti, dar si teritorii rusești în partea de răsărit, făcând ca lucrurile sa fie aproape imposibil de descâlcit astăzi, scrie http://dogaru-mircea.blogspot.com/2014/08/jocul-de-mobilizarea

 

23/03/2020 - Posted by | ISTORIE ROMANEASCA | , , , , , , , , ,

4 comentarii »

 1. Ștefan cel Mare era în graniță cu tătarii crimeeni. U Kraina tradus din limba rusă înseamnă : La Margine. Primul teritoriu răpit de rusi a fost marginea – teritoriul dintre Bug și Nipru la 1740. La 1791 teritoriul dintre Bug și Nistru – Transnistria. Restul istoriei rapirilor rusești este consemnat de dumneavoastră.

  Apreciază

  Comentariu de Cătălin | 23/03/2020 | Răspunde

 2. Va multumesc frumos

  Apreciază

  Comentariu de Nicolae | 25/03/2020 | Răspunde

 3. Vrem reunirea BASARABIEI, cu mama TARA ROMÂNIA MARE…

  Apreciază

  Comentariu de Grigore | 26/03/2020 | Răspunde

 4. rapacitatea rusilor e cunoscuta ,dar romanii au fost tradati de nemti ( Ribentrop -Molotov) Ar fi necesara reparatie morala si teritoriala de catre Uniunea Europeana

  Apreciază

  Comentariu de Ioan Lazar | 01/04/2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: