Ministerul Apărării Naționale construiește în câteva zile un spital pentru bolnavii de coronavirus în curtea Institutului „Ana Aslan” din Otopeni. VIDEO
Un spital mobil containerizat de nivel ROL 2 este amenajat în prezent de către Ministerul Apărării Naționale la Institutul „Ana Aslan” din Otopeni, pentru tratarea cazurilor ușoare și medii de coronavirus.
Spitalul mobil containerizat ar urma să fie gata în cinci zile și va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.
Locotenent colonel Silviu Gimiga, Batalionul 96 Geniu,a declarat, joi : ”Batalionul 96 Geniu din Brigada 10 Geniu a realizat jumătate din lucrări. Concomitent, celelalte unitări ale MApN se deplasează cu facilitățile Spitalului ROL II pentru instalarea containerelor.
Militarii sunt foarte bine pregătiți, utilajele fac față situației și sperăm să terminăm lucrarea înainte de termenul ordonat”, a spus Gimiga.
Totodată, Anca Ștefan, manager Ana Aslan, a declarat că vor fi luate măsuri speciale la acest spital.
”Este o zonă securizată, unde accesul va fi bine delimitat, Pacienții vor fi în siguranță”, a spus d-na Ștefan.
Mai aflăm și că cercetătorii militari români au pus la punct o izoletă sută la sută românească, destinată transportului în siguranţă al persoanelor infectate cu noul coronavirus.
Sistemul a fost realizat într-un timp record și a fost botezat Bio-Evac.
Izoleta românească a fost testată și omologată în perioada 18-19 martie.
Targa pentru transportul pacienților cu COVID-19 este dotată cu un sistem de filtrare și ventilație cu presiune negativă, adică un sistem care nu permite ieșirea virursurilor în exterior, are o greutate de 18 kilograme și poate transporta oameni de până la doi metri înălțime și care să cântărească sub 150 de kg.
Cercetătorii armatei au reușit să facă această targă izolată în mai puțin de o săptămână. Ei dezvoltaseră un sistem asemănător în urmă cu 5 ani, în timpul epidemiei de Ebola.
Prototipul dezvoltat de specialiștii armatei a fost preluat de două companii românești, care-l vor produce în serie.
Primii beneficiari vor fi cele 11 spitale militare din țară.
Niciun comentariu până acum.
Lasă un răspuns