„Decizia Consiliului de Securitate a Turciei, prezidat de Erdogan, va crea probleme extrem de dificile în UE. UE care are și așa multe probleme deschise.  Uniunii Europene îi vine o problemă la care nu se aștepta, problema reluării migrației masive în special către Europa de Vest, în condițiile în care UE nu e pregătită pentru acest eveniment și nu mai are în momentul de față nicio barieră în fața migrației care vine dinspre Orientul Mijlociu”, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

Băsescu: ”Ești obligat să acorzi azil refugiaților de război, dar intrarea lor să fie cu respectarea legii. Dacă cer să rămână în România, suntem obligați să-i cazăm”.

 

„Trebuie să fiți atenți că acești oameni vin din zonă de război. Ei sunt protejați de Convenția Internațională pentru Refugiați. Orice stat are obligația să le acorde drept de intrare pentru că nu sunt refugiați economici, ci de război. Ești obligat să acorzi azil refugiaților de război, dar cu intrarea lor pe teritoriul național cu respectarea legii”, a mai declarat Băsescu.