CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

INCREDIBIL! CARTEA UNUI SCRIITOR AMERICAN DESCRIA ÎN 1981 DECLANȘAREA UNEI EPIDEMII ÎNGROZITOARE ÎN ORAȘUL WUHAN DIN CHINA, ASEMĂNĂTOARE CELEI DE CORONA VIRUS DIN ZILELE NOASTRE


 

 

 

 

 

Romanul lui Dean Koontz, ”The Eyes of Darkness, vorbea în 1981 despre focarul de  gripă CORONA virus (COVID-19) apărut acum în China și care produce în acest an pe lângă mii de decese, o panică de nedescris în întreaga lume.

Până în prezent boala nu are pus la punct un tratament.

În urmă cu 40 de ani autorul descria în detaliu un virus creat de om numit „Wuhan-400”. Boala  a fost descrisă „o armă biologică perfectă” care a fost dezvoltată la laboratoarele militare din afara orașului Wuhan din China.

După cum știm cu toții, Wuhan, în provincia Hubei din China, ceste centrul din care s-a răspândit COVID-19, care a răpit până acum peste 2.000 de vieți în întreaga lume.

„Acesta afectează numai ființele umane. Nici o altă făptură vie nu îi poate rezista. La fel ca morbul sifilisului, Wuhan-400 nu putea supraviețui în afara unui corp uman viu mai mult de un minut, ceea ce înseamnă că nu poate contamina permanent obiecte sau locuri întregi așa cum o pot  face antraxul și alte microorganisme virulente ”, se arată în carte.

„Și când gazda moare, virusul Wuhan-400 care a invadat-o piere puțin timp mai târziu, imediat ce temperatura cadavrului scade sub optzeci și șase de grade Fahrenheit.”

Dean Koontz (n. 9 iulie 1945, Everett, Pennsylvania) și-a început activitatea de scriitor la 23 de ani,  cu romanul Star Quest din 1968. Acum, la 74 de ani, a creat thrillere de suspans în care folosea elemente de groază, mister și subiecte de science-fiction.

A scris peste 120 de cărți, 17 dintre lucrările sale servind ca scenarii de film.

 

 

 

Foto: Dean R. Koontz este un scriitor american de thriller, horror și science-fiction.

 

În cartea sa ”Ochii întunericului” (Eyes of Darkness) publicată pentru prima dată în 1981, o mamă, Christina Evans, este lovită de pierderea fiului ei Danny, care a pierit brusc și inexplicabil,

înntr-o excursie împreună cu mai mulți prieteni. Pe măsură ce mama îndurerată începe să accepte faptul că fiul ei, Danny, este mort,începe să primească mesaje bizare care afirmă că acesta este în viață.

Alături de noua ei prietenă, Elliot Stryker, Christina Evans își propune să afle ce s-ar fi putut întâmpla în ziua în care fiul ei „a murit”.

 Când a apărut cartea ”Ochii întunericului”, autorul nu a folosit numele „Wuhan-400”, ci „Gorki-400”, ceea ce indica Rusia ca țară de origine. Numele a fost schimbat în „Wuhan-400” câțiva ani mai târziu, existând ipoteza că nu a fost chiar Koontz cel care a făcut schimbarea, ci un editor de cărți care dorea să evite demonizarea Rusiei.

(La urma urmei, subiectele legate de Rusia nu trebuiau să instituie un monopol asupra fictivului, al celor mai bine vândute cărți sau al celor mai puternice surse ale răului).
Virusul artificial despre care vorbește ficțiunea lui Koontz putea ucide în aproximativ patru ore, în timp ce incubația lui COVID-19 în corpul uman durează  timp de două săptămâni.

 Autorul nu a comentat încă în legătură cu incredibilele predicții din cartea sa.

În acest moment, putem afirma  că este doar o coincidență care induce panică.

Publicitate

21/02/2020 - Posted by | LECTURI NECESARE | , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. Interesant!

    Apreciază

    Comentariu de dininimapentrutine | 21/02/2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: