CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Ce va fi peste 5 ani? Să lăsăm până atunci imaginația să doarmă…


 

 

 

 

 

  DISTOPIE (< fr.) s. f. Termen modern construit prin opoziție cu utopie și care se aplică unei lumi imaginate și negative. Printre creațiile distopice sunt […]

 

 

Motto: „Va veni vremea ca oamenii să înnebunească și când vor vedea pe cineva că nu înnebunește se vor scula asupra lui.” – Sfântul Antonie Cel Mare

 

 

Utopia , în sensul cel mai larg al termenului se referă la tentativa umană de a crea o societate ideală, care nu există (încă).

„Utopie”, în sens ușor peiorativ, desemnează orice idee lipsită de realism, care pare imposibil de realizat. Termenul se referă, mai ales, la agregări de indivizi care s-au strâns împreună pentru a crea asemenea societăți. (Sursa: wikipedia.org/wiki/Utopie).

DISTOPIA (< fr.) s. f. Termen modern construit prin opoziție cu utopia și care se aplică unei lumi imaginate și negative. Printre creațiile distopice sunt mai renumite „Mașina timpului” a lui G. H. Wells, „1984” de G. Orwell și „Noi” de E. Zamiatin. (Sursa: DE 1993-2009)

Ziarul L’ Humanite îl include pe teroristul islamist Michael Harpon – care a ucis cu cuțitul 4 polițiști înainte de a fi împușcat mortal – pe o lista cu victimele violenței polițiștilor !

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, le cere parlamentarilor europeni să renunțe la drapelele naționale pe care le au pe pupitre. Drapelele nu se potrivesc cu ideologia promovată de instituție.

Activiștii LGBT susțin mutarea lui Michael Williams – care a răpit, violat, torturat și omorât prin incendiere o fată de 13 ani – la o închisoare pentru femei, și asta pentru că Michael Williams se consideră acum femeie!

Angela Merkel califică drept „impardonabil” rezultatul alegerilor locale din Thuringia, câștigătorul își dă demisia, iar un ministru secretar de stat care îl felicitase este dat afară din guvern de Merkel. Alegerile se vor relua!

Emmanuel Macron, președintele Franței, declară: „Problema voastră e că credeți că un tată trebuie să fie neapărat un bărbat.

María Isabel Celaá Diéguez, ministrul spaniol al Educației: „Nimeni să nu greșească afirmând că copiii aparțin părinților lor. Copiii au dreptul să fie învățați că pot iubi pe oricine vor și să fie educați în libertate, feminism și egalitate.

În jurul nostru se întâmplă, la diverse niveluri, și asta zilnic, lucruri care, nu acum 50 ci acum 5 ani, ar fi fost considerate de neimaginat. Utopice. S-a dovedit că nu sunt. Fac parte acum din viață noastră.

Ce va fi peste 5 ani? Să ne lăsăm până atunci imaginația să doarmă. Ne va fi mai bine în timpul acesta.

 

 

Surse:

 

 

Bogdan CALEHARI-https://bogdancalehari.wordpress.com/distopia/

 

 

 

 

https://www.franceinter.fr/justice/quand-l-humanite-inclut-mickael-harpon-dans-les-victimes-de-violences-policieres

https://www.lemonde.fr/international/article/2020/02/08/alliance-avec-l-extreme-droite-merkel-congedie-un-membre-de-son-gouvernement_6028914_3210.html?fbclid=IwAR0n6Lebn46zkWXepXgBMAtjtGxo-0xr-AVqxni6AymgXiNjaLgtzrVWc6Q

https://www.valeursactuelles.com/politique/le-parlement-europeen-declare-la-guerre-aux-drapeaux-nationaux-115856?fbclid=IwAR1DIFFdJcv5jB8aCcCaE4JmH-MPGqqQWGSOqavgsU01jjzCYpzJtmihWCw

https://www.lifesitenews.com/blogs/child-rapist-murderer-having-the-time-of-his-life-in-womens-prison-after-claiming-to-be-trans?utm_source=LifeSiteNews.com&utm_campaign=56ccff6420-ProFam_2_4_2020&utm_medium=email&utm_term=0_12387f0e3e-56ccff6420-403597721&mc_cid=56ccff6420&mc_eid=7aae550f36&fbclid=IwAR0uXe0c_FeFa7jRutGKPbCChNlx-aBlDHkqGPlPZ4PhOKwxxZCVW4C1AQQ

https://www.valeursactuelles.com/clubvaleurs/societe/info-va-emmanuel-macron-votre-probleme-cest-que-vous-croyez-quun-pere-est-forcement-un-male-115449?fbclid=IwAR2wD8asCcpXCs_ycJ_4RB6BdNwD91_tj5wEnfYNolqXaKdGKZBnv5KVJNo

Publicitate

15/02/2020 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: