CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Vești proaste comunicate de Institutul Național de Statistică


 

 

 

 

Prețurile au crescut în ianuarie 2020 cu 3,6%, față de ianuarie 2019, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,75%, serviciile cu 4,01%, iar mărfurile nealimentare cu 2,68%, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS). 

Principalele monede străine şi aurul au atins cele mai ridicate valori din istorie în faţa leului .

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,7646 lei/euro, 4,3790 lei/dolar, 5,6853 lei/liră sterlină, 4,4812 lei/franc elveţian.

Euro a atins maximul istoric în faţa leului (4,7808 lei/euro) pe 21 noiembrie 2019. Moneda europeană a atins cea mai ridicată valoare din istorie în faţa monedei naţionale de cinci ori în şase şedinţe (14 noiembrie 2019-21 noiembrie 2019).

Lira sterlină a crescut la 5,68 lei, faţă de 5,66 lei, cursul anunţat de BNR în şedinţa precedentă, şi a atins cea mai ridicată valoare din ultimele două luni.

Aurul a crescut la 221,6110 lei pentru un gram, faţă de 219,9792 lei pentru un gram, ajungând la cel mai mare nivel din istorie în faţa leului.

Preţurile carburanţilor şi ale altor produse energetice, precum şi preţurile telefoanelor mobile şi ale altor produse electronice şi electrocasnice sunt influenţate direct de cotaţia dolarului.

 

Sursa: https://www.economica.net/curs-bnr-azi

 

P.S.

Dacă se mai îndoiește cineva, a venit vremea să recunoască faptul că vinovații pentru situația dezastruoasă în care se zbate țara sunt ciuma roșie și Dragnia.

E de mirare că nu-i mai vedem pe străzi pe dragii noștri manifestanți haștagiști  Mălin, Ceaușescu, Angi și Florinel cap de oțel, fără de care drumul spre prosperitate și progres rămâne blocat.

 

 

Publicitate

13/02/2020 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. Evident că asta e dovada dezastrului financiar făcut de PSD în ultimii ani !….
  Numai prostovanii care n-au condus nimic în viața lor nu știu că economia are lentoarea ei și orice măsură luată, bună sau rea , își începe lent efectele și se întind pe ani și DECENII înainte !!
  Numai prostovanii pot crede că dacă mâine se schimbă un guvern, gata de mâine și începe economia să zburde pe imaș !

  Apreciază

  Comentariu de Giro | 13/02/2020 | Răspunde

  • Dacă l-ai fi ascultat astăzi pe Sică Mandolină, ai fi admirat siguranța cu care ne vorbea de succesele nemaipomenite ale guvernării sale în ultimele luni.
   În plus, dacă tot pomenești de prostovani, probabil că știi, sau dacă nu știi află acum, că lentoarea economiei nu explică totul.
   Există măsuri luate de imbecili care pot să strice în câteva luni tot ce s-a făcut bun în ani de zile. Și dacă tot vorbești de prostovani care n-au condus nimic în viața lor, poate ne spui ce a condus în viața lui Orban Ludovic sau prin ce succese s-a făcut remarcat la viața lui meșterul finanțist Câțu și cu ce rezultate au fericit ei țara.
   Vrei nu vrei, trebuie să studiezi statisticile Eurostat și datele publicate de INS și abia pe urmă vei putea comenta cât de mare a fost cresterea economică a României în ultimul deceniu, pentru că a fost într-adevăr o mare creștere economică. D-ta încă n-ai aflat că în ultimii trei ani România s-a situat pe locul doi în ceea ce privește ritmul dezvoltării economice?
   Dacă ai fi aflat, ai fi putut să-ți pui întrebarea simplă de ce încearcă propaganda să ia de proști cetățenii cu lozinci penibile, care substituie pur si simplu adevărul cu minciuna, făcând din plus minus și viceversa.
   Pune mâna pe statistici si abia pe urmă avântă-te în discuții despre economie…
   Așadar, dă fuga la statistici dragă, că mâine te ascult să văd ce ai înțeles !

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 14/02/2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: