CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

O ISTORIE A ZILEI DE 6 FEBRUARIE. VIDEO


 

 

 

 

 

 

6 februarie, istoricul zilei

 

 

 

 

 

 

Anul 131: Roșia Montană, este atestată documentar.

Este una din cele mai vechi localități cu tradiție în exploatarea metalelor prețioase din Europa.

A fost înființată de romani în timpul domniei împăratului Traian ca oraș minier cu coloniști aduși în principal din Iliria. Era cunoscută sub numele de Alburnus Maior.

Primul document în care s-a specificat acest nume este o tablă din ceară ce datează din 6 februarie 131.

În ruinele fostei cetăți, arheologii au descoperit locuințe, morminte, galerii miniere, unelte pentru minerit, multe inscripții în limba greacă și latină și 25 de table de ceară.

 

 

975:  S-a născut împăratul Sanjo (d.5 iunie 1017). A fost al 67-lea imparat al Japoniei conform ordinii tradiționale de succesiune,domnind din anul 1011 până in 1016. În data de 27 mai 1017 a devenit preot budist.

 

 

 

1508: Maximilian I devine cu acordul Papei Iulius al II-lea, impărat al Imperiului Romano- German.

 

 

 

1665: S-a născut regina Anna a Marii Britanii (Anne Stuart); (d. 1714).

 

 

 

https://i0.wp.com/www.nndb.com/people/402/000093123/queen-anne-i-1-sized.jpg

 

 

1685: Iacob al II-lea al Angliei devine rege, dupa decesul fratelui sau Carol al II-lea.

 

 

 

1695; S-a născut la Basel in Elvetia, matematicianul Nicolaus II Bernoulli  (d.31 iulie 1726 la Sankt Petersburg). A  fost fiul lui Johann Bernoulli și fratele lui Daniel Bernoulli.

Familia Bernoulli era de origine olandeză și s-a  refugiat la Basel ca urmare a evenimentelor politice ale epocii.

Aceasta familie numără printre descendenții săi direcți peste 120 de matematicieni  dintre care cel puțin opt au fost celebri prin dezvoltarea și răspândirea calculului diferential si integral.

 

 

 

 

 

 

Nicolaus II Bernoulli a fost profesor de matematică la Academia din  Sankt Petersburg

În 1720 a publicat studiile sale referitoare la reciprocitatea traiectoriilor ortogonale. În 1724 a reușit să rezolve ecuatia Riccati. A colaborat la Acta Eruditorum și la Buletinul Academiei din Sankt Petersburg.

 

 

 

1696: A apărut, în tipografia instalată la Mănăstirea Snagovului „Orânduiala slujbei sfinţilor Constantin şi Elena”.

Cartea, publicată de către Mihail Iştvanovici, sub îngrijirea lui Antim Ivireanul, era dedicată lui Constantin Brâncoveanu.

Este scrisa în limba slavonă şi română, sub formă de broşură care cuprinde rânduiala Vecerniei, Utreniei şi Sfintei Liturghii din ziua de 21 mai, precum şi Paraclisul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi un canon de rugăciune către aceştia.

Rugăciunile sunt în limba slavonă iar prefaţa, tipicul, Paremiile, Apostolul, Evanghelia şi Sinaxarul sunt în româneşte. Această carte reprezintă un bine meritat omagiu adus domnitorului Vodă Brâncoveanu, purtătorul numelui Sfântului Constantin, dar avea ca scop şi întărirea în popor a cinstirii sfinţilor , în care unii datorită influenţei calviniste, nu mai credeau.

 

 

 

 

1748:  S-a nascut Adam Weishaupt, (d. 18 noiembrie 1830), filosof  si scriitor german,  fondator al Ordinului Iluminaților, societate secretă înființată în Bavaria, Germania.
Ordinul Iluminaților, înființat la 1 mai 1776, era întitulat de fapt Bund der Perfektibilisten, „Liga” sau „Uniunea Perfectibililor”, supranumit și Bienenbund, „Ordinul Albinelor”.

Numele de taină al lui Weishaupt, ca membru al organizației, era „Spartacus”.

În masonerie (și anume într-o lojă din Munchen), Weishaupt a fost cooptat în 1777, cu pseudonimul Sanchoniaton.

 

 

 

 

Imagini pentru Adam Weishaupt,photos

 

 

 

A fost profesor universitar de drept canonic (romano-catolic). În masonerie (și anume într-o lojă din München), Weishaupt a fost cooptat în 1777, cu pseudonimul Sanchoniaton.

 

 

 

 

1778: A fost încheiată alianţa franco-americană. În timpul Războiului de Independenţă din America, reprezentanţi ai Statelor Unite şi ai Franţei au semnat, la Paris, Tratatul de Prietenie şi Comerţ şi Tratatul de Alianţă.

Printre semnatarii tratatului din partea coloniilor americane  s-a numerat si savantul  Benjamin Franklin. Spania a intrat in razboi ca aliat al francezilor in iunie 1779 iar Olanda s-a implicat si ea in razboi din1780.Toate cele trei tari au finantat SUA de la inceputul razboiului pentru a slabi puterea britanica.

In Anglia, regele George al III-lea si-a dat seama ca nu mai exista nicio speranta pentru a-i infrange pe colonistii americani.dar era hotarat sa pedepseasca coloniile rebele pastrand 30000 de britanici in garnizoane diferite din America de nord pe termen nelimitat, pentru a bloca si ataca porturile colonistilor si ca sa-i incurajeze pe indienii americani sa atace civili in dispute de frontiera.

 

 

 

1793:  A decedat marele dramaturg italian Carlo Goldoni .

 

 

 

Imagini pentru Carlo Goldoni photos

 

 

Carlo Goldoni (n. 25 februarie 1707) , este un cunoscut dramaturg și libretist italian din Veneția. Printre lucrarile lui și ale lui Luigi Pirandello se numară unele dintre cele mai cunoscute opere italiene.

Suprnumit de Voltaire „Molière al Italiei”, Goldoni a scris peste 120 de piese în limba italiană, în dialectul venețian și în franceză.

 

 

 

1806: Bătălia de la San Domingo – Victorie navală britanică împotriva francezilor în Caraibe.

Bătălia de la San Domingo a fost o bătălie navală  purtata in timpul  războaielor napoleoniene între escadrile de nave franceze și britanice.

Escadrila franceză condusa de viceamiralul Corentin Urbain Leissègues, plecata din portul francez  Brest în decembrie 1805,era  una dintre cele două flotile franceze care aveau misiunea  să atace rutele comerciale britanice.

 

 

 

1840: Aniversarea semnării Tratatului de la Waitangi dintre băștinașii  maori și coloniștii britanici. Este zi de  sărbătoare națională in Noua Zeelanda.

 

 

 

320px-Treatyofwaitangi

O copie a tratatului de la Waitangi

 

 

A fost  un tratat semnat la 6 februarie 1840, de reprezentanți ai Coroanei britanice, și de diferite căpetenii ale triburilor  Māori din nordul Insulei de Nord a Noii Zeelande. Tratatul stipula înființarea postului de guvernator britanic în Noua Zeelandă, recunoștea propietatea populației Māori asupra pământurilor și bunurilor sale și acorda băștinașilor Māori egalitatea de drepturi față de cetățenii britanici.

Versiunile în engleză și limba Māori sunt semnificativ diferite și deci nu există consens cu privire la articolele convenite de fapt. Din punctul de vedere britanic, tratatul acorda Regatului Unit suveranitatea asupra Noii Zeelande și guvernatorului îi acorda dreptul de a conduce țara; în rândurile Māorilor, se pare că tratatul a fost interpretat în mai multe modalități dintre care multe erau în conflict cu interpretarea britanică.

După semnarea de la Waitangi, un număr de copii ale tratatului au  circulat prin Noua Zeelandă și au fost semnate de mulți alți șefi de trib.

Până în anii 1970, tratatul a fost în general ignorat de tribunale și de parlamente, deși el apărea în istoria Noii Zeelande ca un act de generozitate din partea Coroanei. Începând cu anii 1860, Māori au făcut apel la tratat, fără prea mare succes, pentru dreptul de proprietate asupra pământului sau pentru compensații pentru pierderea pământului și pentru tratamente inechitabile din partea statului.

Din anii 1960, Māori au început să atragă atenția asupra nerespectării tratatului și istoriografia din perioada următoare a pus accentul pe problemele de traducere.

În 1975, a fost înființat Tribunalul Waitangi, comisie permanentă de anchetă însărcinată cu cercetarea încălcării tratatului de către Coroană sau de către reprezentanții acesteia și cu propunerea unor eventuale rectificări. Astăzi, acest tratat este considerat actul fondator al Noii Zeelande ca țară; în ciuda acestui fapt, el este adesea subiectul unor dezbateri aprinse.

Mulți Māori consideră că monarhia britanică nu și-a respectat angajamentele și au prezentat dovezi în fața Tribunalului, în ciuda punctului de vedere contrar al unor membri ai populației non-Māori, care consideră că Māori dau prea multă atenție tratatului și că se folosesc de el pentru a obține privilegii speciale.

Coroana nu este obligată, în majoritatea cazurilor, să aplice recomandările Tribunalului, dar în unele cazuri a acceptat că tratatul și principiile lui au fost încărcate.

Ca rezultat ale acestor recomandări, s-au acordat daune de sute de milioane de dolari în bani și bunuri și s-au prezentat scuze oficiale.

 

 

 

1857 (6/18): Apare la Bucureşti in  Muntenia, jurnalul politic şi literar ” Concordia”,  oficios al mișcării unioniste sub redacţia lui  C. A. Rosetti.

Constantin A. Rosetti (n.1816-d.1885), om politic și jurnalist român originar din Muntenia

Constantin A. Rosetti (n.1816-d.1885), om politic și jurnalist român originar din Muntenia

Jurnalul va apărea pînă la 6 august 1857. Din august 1857 pînă în aprilie 1905, cu unele întreruperi, apare sub titlul de “Românul “, condus de C.A.Rosetti şi fiul său Vintilă C.A.Rossetti  si va  deveni una dintre cele mai citite publicații ale secolului XIX din România. Din 1885 ziarul este purtătorul de cuvînt al liberalilor radicali.

Constantin A. Rosetti (n. 2 iunie 1816, Bucureşti – d. 8 aprilie 1885, Bucureşti) a fost om politic român, jurnalist, lider al mişcării revoluţionare de la 1848 în Muntenia, membru fondator al Academiei Române, fondator al Partidului Naţional Liberal. C. A. Rosetti reprezintă un simbol al mişcărilor revoluţionare de pe teritoriul României, un permanent luptător pentru cauzele, valorile şi idealurile româneşti.

S-a afirmat ca un lider radical al grupării politice liberale şi a ocupat funcţii importante în stat. De asemenea, Rosetti a fost unul dintre precursorii jurnalismului românesc.

Rosetti este ales deputat şi numit secretar în Divanul ad-hoc (1857) şi în Adunarea Electivă din Muntenia. S-a numărat printre entuziaştii ce l-au ales pe Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Principatelor Unite Române, prilej cu care va rosti un discurs memorabil:

 • Măria Ta, suntem fericiţi că Adunarea electivă din Bucureşti ne-a onorat cu marea şi frumoasa misiune de a depune coroana lui Mihai în mîinile Măriei Tale, căruia fraţii noştri de aici au încredinţat coroana lui Ştefan … Românii munteni au încoronat în Măria Ta nu un individ, ci marile principii de viaţă ale naţionalităţii noastre … Atâta timp cît Tu vei purta stindardul Unirii, al naţionalităţii, al justiţiei şi al libertăţii, muntenii şi moldovenii te vor urma ca un singur om.

 

 

1866:  Bogdan Petriceicu Hașdeu editează la București revista săptămânală satirico–umoristică „Satyrul” (apare până la 6 iulie 1866).

 

 

 

1885: Spiru Haret este numit secretar general al Ministerului Instrucţiei şi al Cultelor.

 

 

 

Spiru Haret

 

 

 

1889: S-a născut Krikor H. Zambaccian, colecţionar şi critic de artă; (m. 18 septembrie 1962).

 

 

 

 

1898: A avut loc, la Paris, premiera “Poemei române” compusă de George Enescu.

A fost prima sa apariţie publică în calitate de compozitor, la vârsta de 16 ani.

 

 

 

 

1908: S-a născut, la Ploieşti, scriitorul Geo Bogza; (m. 14 septembrie 1993).

 

 

1911: S-a născut Ronald Reagan, preşedinte al SUA în perioada ianuarie 1981– ianuarie 1989; (d.2004).

Imagini pentru Ronald Reagan,photos

 

 

 

 

1916: A decedat poetul nicaraguan Rubén Darío (Felix Ruben Garcia Sarmianto); (n. 1867).

 

 

 

Imagini pentru Rubén Darío photo

 

 

 

 

 

 

1917: S-a născut la Budapesta, în Austro- Ungaria, actrița de film de etnie evreiască  Zsa Zsa Gabor, cunoscută și ca Prințesa Sári von Anhalt in urma căsătoriei sale  cu Prințul Frédéric von Anhalt, fostă regină a frumuseții în Ungaria în 1936.

 

Imagini pentru Zsa Zsa Gabor photos

A emigrat în Statele Unite în 1941. A fost căsătorită de nouă ori. A divorțat de șapte ori și o căsătorie a fost anulată.

A decedat în ziua de 18 decembrie 2016.

 

 

 

 

1918:  A murit pictorul austriac Gustav Klimt, lider al avangardei vieneze și unul din fondatorii Secesiunii Vieneze .

Arta lui a contribuit în mare măsură la  inceputurile uneia din cele mai mari revoluții din istoria artei; (n. 1862).

 

 

1919: Adunarea Națională rezultată în urma alegerilor din 19 ianuarie 1919 și-a început lucrările în orășelul Weimar, urmând să dea Germaniei o Constituție.

După orașul unde s-au desfășurat lucrările adunării, a fost denumita  ulterior „Republica de la Weimar” (1919-1933), iar constituția după care se va conduce aceasta – „Constituția de la Weimar”.

 

 

1924: In România este promulgata o Lege a persoanelor juridice,  care preciza condițiile care se cereau îndeplinite de o organizație pentru a obține calitatea de persoană juridică.

Prin această lege, s-a creat cadrul juridic pentru dizolvarea unor organizații politice antinaționale, inclusiv Partidul Comunist obedient fata de Rusia Sovietica.

 

 

 

 

1927: S-a născut  fotbalistul român Alexandru Apolzan, considerat unul dintre cei mai buni fundași din istoria fotbalului românesc.; (d.23 decembrie 1982).

 

 

 

 

 

 

APOLZAN_3.jpg

 

 

 

 

1932: S-a născut regizorul francez François Truffaut,unul dintre  inițiatorii mișcării cinematografice inovatoare franceze denumite la Nouvelle Vague  (Noul Val) ; (d.21 octombrie 1984).

 

 

 

 

Imagini pentru François Truffaut photos

 

 

 

 

 

 

1945: În România a intrat în vigoare Decretul-lege privind statutul naţionalităţilor, potrivit căruia toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi se bucură de aceleaşi drepturi civile şi politice fără deosebire de rasă, naţionalitate, limbă sau religie.

Statutul prevedea pedepsirea prin lege a manifestărilor urii de rasă sau a naţionalismului.

 

 

 

1945: S-a născut Bob Marley, celebru cântăreţ de muzică reggae; (m. 11 mai 1981).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1952:  A decedat regele George al VI-lea al Regatului Unit, tatăl  actualei regine Elisabeth a II-a ; (n. 1892).

 

 

 

Imagini pentru regele George al VI-lea al Regatului Unit photos

 

 

 

George al VI-lea al Angliei (sau Albert Frederick Arthur George, n. 14 decembrie 1895), a fost rege al Marii Britanii, al Irlandei și al altor dominioane britanice, împărat al Indiei din 11 decembrie 1936.

S-a căsătorit cu Elizabeth Bowes-Lyon, în 1923, și au avut două fiice, Elizabeth (viitoarea regină Elisabeta a II-a) și Margaret.

La moartea tatălui său în 1936, fratele sau mai mare, Eduard al VIII-lea, a preluat tronul englez. Totuși, în mai puțin de un an, Eduard își exprimă dorința de a se căsători cu americana Wallis Simpson.

Din motive politice și religioase premierul britanic, Stanley Baldwin, l-a sfătuit pe rege să nu se căsătorească și să rămână rege. Eduard a abdicat și s-a căsătorit. Prin acest act, unic în indelungata  istorie britanică, George al VI-lea devine rege și cel de-al treilea monarh al casei de Windsor.

 

 

 

 

 

1952:  Prințesa Elisabeta a II-a (n.21 aprilie 1926), a fost proclamată regină a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

 

 

 

 

Imagini pentru Elisabeta a II-a photos

 

 

 

 

 

1990 : Frontul Salvării Naţionale  din România s-a înregistrat oficial ca formaţiune politică. Preşedintele formaţiunii a devenit Ion Iliescu.

 

 

1991:  Ministerul de Externe român a dat o declaraţie prin care s-a pronunţat pentru desfiinţarea, până la jumătatea anului 1991, a structurilor militare ale Tratatului de la Varşovia. Toate statele membre ale acestei alianţe militare (URSS ultima, după o îndelungată perioadă de deliberare) s-au pronunţat în favoarea desfiinţării alianţei.

 

 

 

1992: A decedat  Caius Iacob, matematician român, membru al Academiei Române și al Societății Matematice Franceze; (n. 1912).

 

 

 

1993: A încetat din viaţă George Ciorănescu, poet, traducător şi prozator. În 1947 se expatriază la Paris, iar în 1954 devine deputat în primul Parlament European; (n. 19 martie 1918).

 

 

 

1995: A încetat din viaţă academicianul Nicolae Simionescu. A fondat şi organizat, împreună cu academicianul Maya Simionescu, Institutul de Biologie şi Patologie Celulară; (n. 27 iunie 1926).

 

 

1996: Plenul Senatului  Romaniei a decis că Serviciul de Informaţii Externe (SIE) va fi controlat de o comisie specială a Parlamentului, compusă din cinci membri ai Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Totodata Senatul a hotărât că persoanele persecutate în ţara de origine, din considerente de rasă, naţionalitate, religie sau politice, vor putea primi azil în România.

 

 

 

1999: Începe Conferința de la Rambouillet, convocată de Grupul de Contact, în scopul negocierii unui acord interimar care să prevadă o „autonomie substanțială” pentru Kosovo. Ea se încheie prin acceptarea, în linii mari a proiectului de către cele două părți.

Belgradul exclude desfășurarea unei forțe internaționale în Kosovo, iar albanezii nu renunță la pretenția lor de a organiza un referendum privind independența provinciei (6 februarie-23 februarie 1999).

 

 

2000 : In timpul celui de-al doilea razboi din Cecenia, Rusia ocupa capitala tariiGroznai, iar guvenul care a proclamat independenya Republicii Ichkeria (Cecenia) , este fortat sa plece in exil.

 

 

2001: Deputaţii români au hotărât interzicerea clonării umane, prin adoptarea unui proiect de lege de ratificare a Convenţiei europene privind protecţia drepturilor omului şi a demnităţii fiinţei umane faţă de aplicaţiile biologiei şi medicinei şi a Protocolului adiţional al acestei convenţii, semnat la Paris la 12 februarie 1998.

 

 

 

 

 

2008: Jurnalistul Max Bănuş a decedat. Cunoscut ca unul dintre cei mai remarcabili ziarişti de la Radio Europa Liberă,in anii dictaturii comuniste, Max Bănuş şi-a început cariera jurnalistică la  ziarul Sportul românesc din Bucuresti; (n. 23 martie 1926).

https://i0.wp.com/lifeinlegacy.com/2008/0209/BanusMax.jpg

2011: A decedat muzicianul irlandez Gary Moore (Skid Row si Thin Lizzy); (n. 4 aprilie 1952, Belfast, Irlanda de Nord).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2012: Premierul român Emil Boc şi-a anunţat demisia. El a declarat, în cadrul unei şedinţe de Guvern, convocate de urgenţă, că a decis să depună mandatul Executivului.

Preşedintele Traian Băsescu l-a însărcinat pe Mihai Răzvan – Ungureanu, şef al Serviciului de Informaţii Externe, cu formarea noului Cabinet.

 

 

 2012: A decedat pictorul şi sculptorul catalan Antoni Tàpies; cunoscut datorită pânzelor şi compoziţiilor sale uimitoare, realizate uneori din materiale recuperabile; (n. 1923).

 

 

 

 

 2015: A murit Assia Djebar (numele real: Fatima-Zohra Imalayen), scriitoare, traducătoare, producătoare de film şi profesoară algeriană; militantă pentru democraţie, a condamnat fundamentalismul islamic şi atrocităţile din Algeria, a contribuit la accentuarea încrederii în sine a femeilor din lumea arabă; (n. 1936).

 

 

 

 2019: A încetat din viață scriitoarea britanică Rosamunde Pilcher (pseudonim Jane Fraser); considerată „regina nuvelelor romantice”; (n. 1924).

 

 

 

 

 2019: Statele membre NATO au semnat, la Bruxelles, un protocol de aderare cu Republica Macedonia (Republica Macedonia de Nord, din 12.II.2019).

Astfel, această țară balcanică va deveni al 30-lea membru al alianței militare.

 

 

CALENDAR CREȘTIN ORTODOX

 

Sfinții Varsanufie cel Mare; Ioan Profetul, Vucol si Fotie.

Sfintii Varsanufie cel Mare; Ioan Profetul, Vucol si Fotie

 

 

 

 

 

Sfantul Varsanufie cel Mare si Ioan Profetul, ucenicul acestuia, au trait in secolul al VI-lea, in timpul domniei imparatului Iustinian I (483-565). Au dus o viata ascetica in manastirea Avvei Serid din Palestina, langa orasul Gaza. Cei doi Sfinti Parinti au explicat foarte deslusit necesitatea calauzirii spirituale si a supunerii fata de un povatuitor duhovnicesc.

Acesti Sfinti Parinti ne sfatuiesc sa nu facem nimic fara a-l intreba pe parintele nostru duhovnicesc.Tratamentul prescris de parintele duhovnicesc trebuie sa fie adaptat personalitatii celui bolnav sufleteste, situatiei lui particulare, starii si dispozitiei lui sufletesti.In numeroase ocazii, patima fiind grava, cu toata reticenta ucenicului, duhovnicul trebuie sa prescrie un tratament puternic. Este un rau doctor cel care trateaza cu blandete un abces tumefiat care poate duce la cangrena.

Rana trebuie deschisa si curatita, iar apoi tratata si pansata. De buna seama ca este nevoie si de deschiderea si colaborarea pacientului. Acesta trebuie sa fie incredintat ca parintele sau sufletesc, pe care si l-a ales cu grija, se lupta cu toata seriozitatea pentru a-l tamadui.

Insa, ei atrag atentia si asupra faptului ca este primejdios pentru un parinte duhovnicesc sa nu dea atentie propriei mantuiri si sa se concentreze in exclusivitate asupra rolului sau de povatuitor spiritual:

“Dumnezeu stie ca daca nu port grija de mantuirea mea, de unde sa am putere sa va ajut voua?”Sfantul Vucol, episcopul SmirneiSfantul Vucol s-a nascut in partile Smirnei.

A trait in vremea Sfintilor Apostoli. Nu s-a multumit sa stie ca exista persoane care vestesc invatatura lui Hristos, ci calauzit de Duhul Sfant, a convertit la crestinism multi pagani.

A fost hirotonit episcop de Sfantul Evanghelist Ioan. Inainte de a trece la cele veșnice, a lăsat urmaș pe Sfantul Policarp.

Potrivit Tradiției, pe mormântul său a crescut un copac, cu ale cărui fructe erau vindecați bolnavii.

 

 

 

 

 

 

 

 

ASTĂZI ÎN ISTORIE – TODAY IN HISTORY

 

 

 

 

 

Bibliografie (surse) :

 

 1. Acad. Dan Berindei, Istoria românilor, cronologie, editura Cartex, Bucureşti 2008;

 2. Crestin Ortodox.ro;

 3. enciclopediaromaniei.ro/wiki/Constantin_A._Rosetti.

 4. Istoria md;

 5. Mediafax.ro;

 6. Wikipedia.ro

 7. Rador.ro

 

Publicitate

06/02/2020 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , , , ,

Un comentariu »

 1. A republicat asta pe Cronopedia.

  Apreciază

  Comentariu de Ioan M. | 06/02/2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: