CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Un USR-ist de frunte vine cu propuneri pentru reforma în sănătate: Pensionarii și părinții care au copii în plus, să plătească CASS


Imagini pentru andrei caramitru photos"

Andrei Caramitru: Să plătească și PENSIONARII sănătatea (CASS). Și părinții care au copii în plus

 

 

 

 

 

Andrei Caramitru, membru al USR și fost consilier al lui Dan Barna vine cu o propunere de reformă în sănătate.

 

„Le dau un sfat socialiștilor care nu înțeleg matematică de bază (adică toți). Cei care urlă împotriva sistemului de sănătate privat. Și prețurilor mai mari din privat. Dacă chiar vor ca sistemul de stat să ofere servicii excelente, să aibă bani de investiții și să și plătească bine doctorii – trebuie să se gândească de unde să vină banii ăștia în plus.

În primul și primul rând – să ceară să plăteasca toată lumea sănătatea. Nu doar angajații cu carte de muncă. Să plăteasca și cei cu PFA și micro (cu procent din venit, nu cu minimul legal, așa cum e acum).

Să plăteasca și pensionarii. Să plăteasca și părinții care au copii în plus. Altfel nu ai cum să crezi că 5 milioane de oameni cu salarii mici pot susține un sistem pentru 19 milioane de oameni la același nivel ca în Germania. Dacă nu vor asta – trebuie să ceară un sistem de stat diferențiat. Servicii mai bune – plătești extra. Dublu/triplu. Cu factură. Adică exact cum e acum între stat și privat.

Doar că statul nu e în stare să gestioneze nimic sau să facă vreun spital. Privatul, da. Dacă nu acceptă nici una, nici alta – atunci nu prea ai cum. Că banii nu cresc în copaci. Nici măcar în utopiile imbecile socialiste.” a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

01/02/2020 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , ,

3 comentarii »

 1. Ai o eroare in articol.

  In postarea respectiva nu a spus „Să plăteasca și părinții care au copii în plus.” ci a spus „Sa plăteasca și părinții pentru copiii lor”

  In cazul in care ai modificat declaratia o consider o modalitate de manipulare si atat. Si da, m-am uitat la postarea de pe FB daca e editata; nu e.

  Apreciază

  Comentariu de Emanuel | 01/02/2020 | Răspunde

 2. În primul și în primul rând trebuie stopată corupția și furtul din sistem ! Indiferent câți bani bagi în sănătate (ca, de altfel, in orice domeniu !), atât timp cât sunt scurgeri masive de bani nu se rezolvă problemele. Iată, s’au mărit substanțial (chiar nesimțit, având în vedere starea de fapt din România) salariile medicilor (foarte mulți dintre ei niște măcelari neprofesioniști), iar ei (majoritatea) tot cu ochii numai după șpagă sunt. Să nu mai vorbim de asistente, brancardieri, portari …
  Să nu omitem faptul că cei mai plătiți din RO [(interne, administrație, seku, magistrați, justiție, CCR, așa-zișii politicieni (marea majoritate niște scursuri mizerabile ale societății !) … ] și cu cele mai multe și aberante privilegii au devalizat și au adus RO și poporul român în starea actuală !
  Soluția, din punctul meu de vedere, este resetarea României, emiterea unei legislații clare, precise și dure, precum și aplicarea întocmai a acesteia ‘de la vlădică până la opincă’ !
  Referitor la A Caramitru, inițial părea că ne’am ‘procopsit’ cu un om de valoare, bine pregătit, integru, dar timpul a demonstrat că are ‘derapaje’ destul de dese. Păcat atât pentru el cât și pentru noi ! (Din ce vorbește gura slobodă a târgului, se pare că și ‘tăticu’ lui a prins gustul banului mânjit pe la TNB !)

  Apreciază

  Comentariu de Nick Popa | 01/02/2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: