CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Alertă în Statele Unite: Pâna în 2050 populația de culoare va fi majoritară în această țară


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Peste  câteva decenii, albii vor reprezenta sub 50% din populatia Americii

 

 

Oricat ar fi de greu de crezut, in câteva decenii, populatia de culoare ar putea deveni majoritara in Statele Unite. O confirma rezultatele unui studiu realizat de Pew Research Center, care estimeaza ca, in 2050, albii vor reprezenta mai putin de jumatate din populatia Americii, comparativ cu cele doua treimi cat sunt in prezent.

Mai mult, acelasi studiu indica faptul că până în 2050, proporția imigrantilor din State va crește considerabil, iar albii vor deveni o minoritate in Statele Unite.  Potrivit anchetei realizate de centrul american Pew Research, in 2050, albii ar urma sa reprezinte doar 47% din populatia americana, față de 60% cat constituie in prezent.

Mai mult de 80% din aceasta creștere se va datora imigrantilor care vin in tara in perioada 2005 si 2050 si copiilor lor nascuti pe teritoriul american.

Mai mult de un american din cinci va fi imigrant în 2050, față de unul din opt cat era în 2005. Conform unei estimări  populatia de culoare forma cea de-a doua minoritate dupa criteriul numeric, cu 39,7 de milioane de persoane, urmata de cea asiatica 14,4 de milioane.

Populatia hispanica va ajunge la 29% din totalul populatiei in 2050, fata de 14% in 2006, in timp ce imigrantii asiatici vor constitui 9% din populatia americana fata de 5% cat este in prezent. in ceea ce priveste minoritatea afroamericana, ea va ramane stabila, la 13%.

Proiecțiile analizei se bazează pe tendințele inregistrate în cursul ultimilor 50 de ani când imigrația, legală si ilegală, a jucat un rol din ce in ce mai important in cresterea numarului populatiei americane. Din 1960 pana in 2005, imigrantii si copiii lor au reprezentat 51% din cresterea numarului populatiei Statelor Unite si chiar 58%, incepând din 1980.

Raportul Pew Research indică faptul ca aceste proiectii ar putea fi afectate de politica privitoare la imgiratie. Imigratia ilegala si modalitatea de a o combate au constituit una din temele centrale ale ultimelor campanii prezidentiale in SUA.

 

Statele Unite nu mai au capacitatea de a primi migranti, sunt „pline”, a declarat presedintele american Donald Trump, vineri, in Calexico, un mic oras din California situat la granita cu Mexicul, unde s-a deplasat pentru a-si transmite in cea mai simpla maniera mesajul contra imigratiei ilegale.

Imigrantii ilegali „coplesesc sistemul nostru de imigratie si aceasta nu mai poate continua”, a spus președintele american Donald Trump  in timpul unei intalniri cu ofiteri de politie de la granita, inainte de a inspecta o parte din zidul pe care intenționeaza sa-l ridice intre cele doua tari, relateaza AFP.

„Sistemul nostru este complet, nu mai putem sa va acceptam. Țara noastra este plina”, a declarat Trump „Asadar faceti cale intoarsa”, a spus el referindu-se la imigranți.

Totodata, Donald Trump a laudat rezultatele atitudinii sale ferme fata de vecinul sudic. „Mexicul, pentru prima data in decenii, face arestari semnificative la granita de sud, inainte ca migrantii sa inceapa lunga calatorie spre Statele Unite”, a remarcat președintele, american adaugand: „Mexicul se comporta intr-un mod absolut fantastic de patru zile. Ii opresc pe toți”.
 

Donald Trump mentine presiunea asupra Mexicului, dar a declarat joi ca nu va pune deocamdată in aplicare amenintarea de a inchide granita. Consecintele economice ar fi considerabile pentru ambele țări.

Presedintele SUA le reproșeaza mexicanilor ca permit migrantilor originari din America Centrala – in principal din Honduras, Guatemala si El Salvador – sa le tranziteze teritoriul pentru a ajunge in Statele Unite, scrie http://www.ziare.com/ presedinte-sua/are-un-mesaj-dur-pentru-imigranti

Din 2015, el a tot repetat  că solutia la afluxul de migranți este construirea unui zid de frontieră, chiar dacă se confrunta cu scepticismul Congresului si a trebuit sa declare urgență națională, o procedura exceptională, pentru a obține miliardele de dolari necesare construcției zidului.

Aceasta să fie calea pentru rezolvarea problemei  ?
 

 

 

Publicitate

26/01/2020 - Posted by | ANALIZE | , , , , ,

2 comentarii »

 1. E normal , cei ce o duc bine nu vor copii , iar cei saraci în lipsa de altceva fac copii cu nemiluita ! Așa fac romii la noi și ne vor ajunge din urma….

  Apreciază

  Comentariu de mopsu | 26/01/2020 | Răspunde

  • dacă citiți cu atenție, veți observa că marea primejdie vine de la valul de neoprit al imigranților și mai puțin este legată de fertilitatea și prolificitatea oamenilor de culoare.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 26/01/2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: