CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Ambasada Suediei la București a fost felicitată după ce compania Ericsson, un gigant al telecomunicațiilor din această țară, a primit o amendă uriașă pentru corupție


 

 

  Scandal de corupție în Suedia, țară a cărei ambasadă la București s-a remarcat ca port drapel al luptei anticorupție în România !

   

Oops! Gigantul suedez al  telecomunicaţiilor mobile Ericsson, a primit o amendă uriașă de peste 1 miliard de dolari, pentru închiderea unor investigaţii de corupţie, inclusiv una referitoare la mituirea unor oficiali guvernamentali, a anunţat Departamentul american de Justiţie.

Compania Ericsson a recunoscut că a conspirat cu alte părți pentru a încălca legea privind practicile de corupție (FCPA), începând cel puțin cu anul 2000 și până în 2016, angajându-se într-o schemă de dare de mită și falsificare de date contabile și registre.

 

Imagini pentru ericsson logo photos

Mita a avut loc pe parcursul mai multor ani în ţări precum China, Vietnam şi Djibouti.

Costurile totale includ plata unei amenzi penale de peste 520 de milioane de dolari, plus 540 de milioane de dolari care vor reveni Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Ericsson a recunoscut că a conspirat cu alte părţi pentru a încălca legea privind  practicile de corupţie în străinătate (FCPA) în perioada 2000-2016, prin angajarea într-o schemă de plata de mită şi falsificarea registrelor şi datelor contabile, cât şi prin neefectuarea controalelor interne de contabilitate.

Compania s-a folosit de terţe părţi pentru a plăti mită unor oficiali guvernamentali, cu scopul de a-şi asigura şi menţine afacerile, au arătat autorităţile. Au fost angajaţi consultanţi pentru a înfiinţa fonduri şi a transfera beni unor terţe părţi.

De asemenea, filiala Ericsson Egypt, a pledat vinovată, la un tribunal districtual din New York, la acuzaţia de conspiraţie pentru încălcarea prevederilor legale care interzic mita în străinătate.

”Anumiţi angajaţi de pe unele pieţe, dintre care unii directori, au acţionat cu rea-credinţă şi nu au efectuat controale suficiente, cu bună ştiinţă. Considerăm că ceea ce s-a întâmplat este inacceptabil şi un capitol extrem de supărător în istoria noastră ”, a declarat CEO-ul Ericsson, Borje Ekholm.

 

PSD a reacționat, postând pe Facebook cu ocazia zilei internaționale a luptei împotriva corupției”, un mesaj plin de recunoștință privitor la atitudinea Ambasadei Suediei de la București, care s-a implicat activ de mai multă vreme în lupta politică dusă împotriva corupției din țara noastră:

„Astăzi, cu ocazia zilei internaționale a luptei împotriva corupției, am apelat telefonic ambasada Suediei la București. Dorim să adresam mulțumiri personalului diplomatic și angajaților pe plan local și să exprimăm aprecierea sinceră, pentru asistența constantă pe care partenerii suedezi au acordat-o instituțiilor statului Român, inclusiv prin declarații publice, în eforturile comune de a combate corupția și alte fenomene anti-sociale.

Din păcate, a sunat ocupat. Credem că e posibil ca echipamentele de telecomunicații Ericsson să fie de vină”, se arată în mesajul postat de Departamentul pentru Politică Externă al Partidului Social Democrat.

 

 

Surse:

 

https://www.national.ro/news/spaga-la-ericsson-amenda-uriasa 

https://www.m.activenews.ro/stiri-politic/Mesaj-pentru-Ambasada-Suediei-la-Bucuresti-dupa-scandalul-Ericsson 

 

Publicitate

10/12/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: