CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

De ce nu li se retrage cetățenia română politicienilor din R.Moldova care votează contra recunoașterii Limbii Române ca limbă oficială în Constituția R.Moldova ?


 

 

 

Imagini pentru homo moldovanus photos

 

 

 

 

De ce nu se ia cetățenia română trădătorilor de la Chișinău?! Homo Moldovanus – român împotriva propriei limbi!

Deputatul socialist din parlamentul R.Moldova,  Andrian Lebedinschi, în ciuda faptului că este cetățean român cu domiciliul peste Prut, a refuzat să voteze   într-un șir de acte normative, în cadrul ședinței Comisiei Parlamentare Educație, Cercetare, Cultură, Mass-Media, Tineret și Sport, pentru înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu cea de limba română, conform unui proiect de lege inițiat de către deputații Iurie Reniță, Lilian Carp, Octavian Țîcu și regretatul Serghei Cataranciuc, scrie pe pagina sa de Facebook deputatul neafiliat Octavian Țîcu, preluat de Romanian Global News.

„Un român contra Limbii Române. (…) Iată așa paradox de Homo Moldovanus – român împotriva propriei limbi”, notează Țîcu.

Inițiativa legislativă prevede modificarea mai multor legi în vigoare, precum Codul jurisdicției constituționale, Legea privind organizarea judecătorească, Regulamentul Parlamentului, Legea privind actele de stare civilă și Legea privind funcția publică și statutul funcționarului public, dar și alte acte care derivă din aceste legi.

Potrivit autorilor, proiectul de lege este în strictă concordanță legală cu Hotărârea Curții Constituționale, care prevede că, în cazul divergențelor între textul Declarației de Independență și cel al Constituției, prevalează cel din Declarația de Independență.

Amintim că, în 2013, magistraţii constituţionali au decis că denumirea corectă a limbii de stat în Republica Moldova este limba română şi că textul Declaraţiei de Independenţă, în care se spune că limba oficială este româna, prevalează în raport cu textul Legii Supreme.

Măsura retragerii cetățeniei române s-ar putea aplica pentru toate persoanele care aduc injurii țării noastre sau care se poziționează împotriva intereselor noastre naționale.

Astfel, în urmă cu un an, politicianul român Codrin Ștefănescu ridica în timpul unei emisiuni televizate, problema necesității adoptării unor măsuri radicale împotriva celor care denigrează România: „Îți înjuri țara, îți pierzi cetățenia !”

În fapt, există mai multe țări din Europa care retrag cetățenia celor care își denigrează țara. Codrin Ștefănescu a declarat că ar trebui preluate idei din spațiul european cu privire la pedepsirea politicienilor care își înjură țara.

Codrin Ștefănescu a susținut că există europarlamentari care denigrează România în interesul afaceristului George Soros.

„Avem o legătură cu Soros, că Soros este aici. Rețeta a aplicat-o și aici în România. Penetrarea statului se vede cu ochiul liber și a creat niște călăi care au arestat doctori, profesori, clasa politică, jurnaliști și așa mai departe. Au avut aplaudaci, care aplaudacii, fie au ieșit în stradă, fie ne-au înjurat la Parlamentul European.

Se vede cu ochiul liber: Monica Macovei, soroșistă foarte cunoscută, Ungureanu, Siegfried Mureșan și alții care și-au înjurat și propria țară și aplaudau toate abuzurile la București și toată mizeria de aici. Toată această rețetă toată lumea a văzut-o”, a declarat Ștefănescu, citat de newstandard.ro.

„Trebuie făcute niște lucruri foarte foarte serios. Văd că sunt foarte multe discuții în spațiul european acum și ar trebui să preluăm și noi niște idei de genul ăsta: Domnule, îți înjuri țara, îți pierzi cetățenia, ești pedepsit conform legii. O voce din asta în Parlamentul European, soroșistă, face rău României cât ar putea să facă un Guvern Cioloș împreună cu toți ai lui” .

Imediat după Dictatul de la Viena, autoritățile române au retras naționalitatea trădătorilor de neam și de țară care au pactizat cu celulele bolșevice de peste Prut, scria https://ziarulromanesc.net/codrin-stefanescu-vrea-masuri-radicale 

 

Publicitate

07/12/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: