CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

O fițuică de propagandă apropiată Guvernului de la Budapesta atacă România chiar de Ziua Națională


 

 

 

 

   Pestiscracok.hu, o publicație apropiată guvernului de la Budapesta, a lansat noi atacuri antiromânești cu ocazia Zilei Naționale a României, într-un articol intitulat

„Mesaj către anexatorii teroriști ai Transilvaniei: metoda Alba Iulia este reversibilă !”-  ”Üzenet Erdély terrorista elcsatolóinak: a gyulafehérvári módszer fordítva is működni fog!”

 

Aceasta foaie propagandistică penibilă, publică sub semnătura unui oarecare Pihal Tamas, un articol plin de ură și falsuri istorice, din care redăm cele mai semnificative pasaje :

„În urmă cu 101 ani, la 1 decembrie, cei 1228 de delegați români acceptați pe teritoriul țării noastre, au anunțat de la sine putere că de acum Transilvania nu mai vrea să fie parte a Ungariei, ci a pretinsei România.

Rețeta este simplă: migrezi undeva (fie că esti chemat sau nu), te înmulțești datorită nivelului de trai ridicat, iar în momentul potrivit (înfrângerea țării gazdă într-un război) anunți că anexezi acest teritoriu unui alt stat.

Cu tot felul de lingușeli mincinoase și povești inventate despre presupuse abuzuri, câștigi bunăvoința marilor puteri câștigătoare, care îți servesc apoi pe tavă un teritoriu cât o țară întreagă.

Însă vecinul nostru din est care sărbătorește astăzi, ar fi bine să rețină: separatismul este o cale cu dublu sens.

Chiar dacă politica ungară (încă) nu și-a fixat ca obiectiv, noi, maghiarii non-politici o putem face: nu ne vom abandona niciodată frații și valorile familiale milenare”.

Bănuiesc că au fost deja pregătite camioane de gunoi pavoazate cu culorile românești care vor fi atracții importante pentru sărbătoarea „marei reuniuni” de la 1 decembrie . Cel puțin au fost anul trecut. Ca să nu mai zic, anul acesta ne putem aștepta la o sărbătoarerestrânsă.

De 1 decembrie se mărșăluiește prin orașele și satele Transilvaniei și Secuimii care au fost ocupate temporar și sunt pedepsiți cei care nu se sărbătoresc împreună cu ei. 

  România a fost formată în 1862 prin fuziunea Țării Românești și a Moldovei. 

Pe de altă parte, Transilvania nu s-a unit, întrucât nu a fost în realitate niciodată pământ românesc (cel mult în lumea fanteziilor daco-romane), ci a fost primită de la Occident ca un dar pentru trădare. 

 

 

 

Foto: Citirea Proclamației  de la Alba Iulia de Unire a Transilvaniei cu România 

 

După devastarea turcească , statul maghiar a fost penetrat de sute de mii de români străini de Transilvania, care nu au fost obligați să învețe în școli maghiara, limba țării gazdă, până la începutul anilor 1880!

A fost o mare greșeală iar „recunoștința” a venit la 1 decembrie 1918, când 1228 de delegați valahi au declarat aderarea la Regat, așa-numitul Regat al României.

Românii admiși în Transilvania au fost indignați de afirmația că nu au primit drepturi colective din partea statului maghiar de atunci. Ceea ce, desigur, era o minciună: aveau mai multe drepturi decât maghiarii de astăzi în Transilvania.

În declarația lor de la Alba Iulia, ei au promis că vor da autonomia tuturor minorităților naționale. Au trecut de atunci  100 de ani … 

1 decembrie nu este o sărbătoare pentru România, ci pentru proprietarii ilegali care s-au înmulțit datorită ospitalității unei gazde primitoare (și infinit de naive), care declară că este a lor casa în care au fost primiți .

Pe scurt, acesta a fost  rezultatul „adunării ”valahilor de la Alba Iulia din 1918, și a dictatului de la Trianon, în urma cărora Ungaria a devenit victima captivă a unei mafii nelegiuite.

 România este cunoscută și pentru faptul că nu își onorează niciodată promisiunile, tratatele sau acordurile pe care le semnează. În timpul războaielor balcanice, a atacat aliatul său Bulgaria, fiind răsplătită cu trei mii de kilometri pătrați de pământ bulgar.

Apoi, în timpul Primului Război Mondial,a trădat Monarhia austro-ungară nerespectând tratatul de neutralitate și invadând Transilvania. Apoi au re-invadat Ungaria, care ieșise din război, ca urmare a hotărârii luate de Mihály Károlyi și au luat tot ce putea fi luat.

În timpul celui de-al doilea război mondial, românii și- au atacat din nou aliații. Apropo, în 1940, românii înșiși au solicitat Germaniei și Italiei arbitrajul cunoscut ca a doua decizie de la Viena, prin care au acceptat  întoarcerea Transilvaniei de Nord la Ungaria. Deci, acest lucru a fost solicitat de români, care au semnat și convenția în acest sens, și au luat act de aceasta.

 

 

 

 

Mândrie națională: camion de gunoi la parada românească de la  1 decembrie anul trecut (Sursa: itthon.ma)

 

 

 

 

 

Astăzi, România manifestă în continuare o mentalitate balcanică :

  • serviciul secret român și jandarmeria spurcă un cimitir militar maghiar ,

  •  maghiarii din România sunt pedepsiți pentru utilizarea simbolurilor maghiare-secuiești, pentru cântarea imnului,

  • se ăncearcă înlăturarea completă a limbii maghiare din școli ( apar știri că liceul maghiar catolic din Târgu Mureș este din nou în pericol ),

  • Sunt furate proprietățile și bunurile maghiare pe care comunistii români le-au furat odată. Aproximativ o mie de (!) proprietăți maghiare sunt încă atacate, fiind astfel sabotată restituirea lor

  • Sub acuzația de terorism, sunt închiși etnici maghiari  pentru a intimida întreaga comunitate.

 

Aș putea continua să listez zilnic exemple de ură împotriva maghiarilor. Bruxelles-ul și Occidentul „dezvoltat” pune bazele  aplicarii brutale ale unor directive  care  favorizează, cuceritorii musulmani. 

Declarația separatistă din 1 decembrie, urmată de Dictatele de pace de la Trianon și Paris care o sancționează au fost printre cele mai grave greșeli din istoria lumii.

Teritorii maghiare au fost predate unui stat artificial, care urăște Ungaria din gelozie pentru succesul ei, pentru talentele ungurilor, pentru civilizația și bogăția lor.

Spre deosebire de minciunile românești: în cei două sute de ani ai presupusei „asupriri maghiare”, populația românească din Transilvania a crescut dramatic între 1700 și 1900.

În ultima sută de ani de ocupație românească, mai mult de o treime dintre maghiari au fost expulzați din patria lor prin metode teroriste. Aceasta este efectiv o politică de curățire etnică.

Nu greșim când spunem că Transilvania a căzut în mâini nevrednice. Noul său stăpân temporar nu a putut face nimic acolo timp de o sută și unu de ani, mai ales că în mentalitatea sa balcanică nu înțelege lumea central-europeană care este / a fost acolo.

Dar avem vești proaste pentru vecinul nostru care sărbătorește astăzi cu mașini de gunoi: separatismul este o stradă cu două sensuri. La momentul în care se vor potrivi astrele și voința marilor puteri, metoda Alba Iulia va funcționa reversibil.

Chiar dacă nu acum, fiii și nepoții noștri o  vor vedea. Nu vom renunța niciodată la frații noștri ostatici și la familia noastră milenară. De ce am face asta? Nu, nu, niciodată!

 

 

 

 

Imagine similară

 

Harta Ungariei după Tratatul de la Trianon din 4 iunie 1920

 

 

 

NOTĂ

 

După cum putem observa, onanistul care pretinde că este jurnalist și semnează acest articol pestilențial, plin de falsuri istorice, uită să spună că Tratatul de la Trianon din 1920 a înfăptuit un act de dreptate istorică, obligând Ungaria să  restituie teritoriile locuite majoritar de etnici nemaghiari, țărilor vecine cărora acestea le aparțineau de drept.

Astfel, teritoriul din Ungaria locuit majoritar de  germanii austrieci s-a   reunit cu țara mamă Austria, cehii și slovacii cu Cehoslovacia, slovenii, croații și sârbii  cu Iugoslavia, iar românii majoritari în Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș, cu România.

Vedem totuși că rezultatele ultimelor două războaie mondiale nu i-au potolit pe dragii noștri vecini de la apus !

Prostovanul de ”ziarist” de la Budapesta nu a îndrăznit să spună că, prin contestarea Tratatului de la Trianon, Ungaria pretinde nu numai teritorii care acum se află acum în componența României, ci și părți din Austria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Croația, Serbia și Ucraina.  

Situația teritoriilor cotropite în Evul Mediu de unguri și care sunt în momentul de față în baza tratatelor internaționale, părți componente ale țărilor vecine Ungariei, nu va putea deveni reversibilă așa cum speră iredentiștii maghiari, fără ca Ungaria să nu intre în război cu toți vecinii săi, cu riscul de a dispărea de pe harta Europei, așa cum s-a mai întâmplat cu această țară,timp de aproape două secole, după 1526

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate

04/12/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. […]    Pestiscracok.hu, o publicație apropiată guvernului de la Budapesta, a lansat noi atacuri antiromânești cu ocazia Zilei Naționale a României, într-un articol intitulat „Mesaj către anexatorii teroriști ai Transilvaniei: metoda Alba Iulia este reversibilă !”-  ”Üzenet Erdély terrorista elcsatolóinak: a gyulafehérvári módszer fordítva is működni fog!, reprodus de https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2019/12/04/o-fituica-de-propaganda-apropriata-guvernului-d… […]

    Apreciază

    Pingback de Guvernul lui VIKTOR ORBÁN pune umărul la renașterea iredentismului în Ungaria « CER SI PAMANT ROMANESC | 13/12/2019 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: