CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Al nouălea an de creștere economică a României… O fi de bine, o fi de rău ?


 

 

 

 

Imagini pentru isărescu photos

 

 

 

 

 

În acest an economia României a avansat într-un ritm prea accelerat, a avertizat Banca Națională.

Până să primim palme de la Occidentul care nu vede cu ochi buni această creștere economică, ne ia de urechi Mugur Isărescu, ciă riscăm să ne prindă radarul și ar fi bine să nu mai apăsăm atât de tare pe accelerație.

Fiți prudenți români, că altfel apare derapajul pe șoseaua bunăstării, ne spune Întâistătătorul finanțelor țării!

 

Dl. Mugurel vorbește despre „al nouălea an de creștere economică, o performanță” (Ciuma roșie, deh!).

Cum  să-ți permiți să-l contrazici pe Floriiiiiinn Cîțuuuuu, eliotnessul PNL?!

Dacă el spune că suntem în groapă, așa e! Marele Canion scrie pe noi, nu altceva!

O zice și ludovicul Partidului Național Liberal și Democrat (PDL de tip iohannist), țara cade în prăpastie, FMI și Banca Mondială, aruncați-ne frânghiile salvării, plătim oricât!

Păstrat în funcție de PSD, isărelul conduce pe contrasens și dă senzația că-i place.

Recunoaște că afirmația „România este în al nouălea an de creștere economică” e una aflată „în conflict cu bătălia mediatică. Avem ape învolburate și competiția electorală… O să spuneți, bun, Statele Unite ale Americii sunt în al 11-lea an de creștere economică… Da, dar noi trăim în Europa”. 

Și, totuși, parcă în discursul lui Manole frânarul trebuia să se strecoare și un „dar…”.

S-a strecurat și l-am simțit în portofel. Din jobenul magic al guvernatorului a apărut pe piața valutară un maxim istoric al cursului de schimb leu-euro! 4,7729 lei pentru un euro, cea mai ridicată valoare „ever”!

Explicații azvârlite în bătaie de joc de BNR – cică Black Friday ar fi de vină pentru creșterea euro.

Pe de altă parte, mulți cred că, de fapt, Isărescu a vrut să pună frână monedei naționale, că prea își luase viteză economia.

Tot contra vântului pedalează și șeful Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu care nu ține cont de recomandările iohannismului apocaliptic și gândește cu voce tare:

„Lucrurile în macroenenomie merg bine. România este campioana creşterii economice în Uniunea Europeană, ţara care a reuşit să aibă cel mai rapid ritm de apropiere de media Uniunii Europene”.

Când personaje cu greutate afirmă că economia merge brici, de întrebi de ce mama naibii avem haos în politică? De ce se schimbă un guvern care aduce plus valoare și creștere? De ce avem un nou guvern care vorbește despre dezastru și criză?

De ce președintele țării rămâne surd și indiferent la mesajele specialiștilor, care zic că lucrurile avansează pe direcția bună?

 

Citiți mai mult accesând : https://www.national.ro/news/isarescu-cresterea-economica-e-buna 

 

 

Întrebare :

 De ce prezidențiabilul Werner Iohannis îi dă înainte cu  lozinca ”Dezastruoasa guvernare eșuată psd ?! 

 

 

Publicitate

19/11/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , ,

6 comentarii »

 1. Pana in iunie 2020 vor fi semnate noi acorduri cu Fmi si BM, iar orice guvernare va veni nu le va putea înceta, chiar dacă ar vrea. Guvernul actual este de sacrificiu pt atingerea scopului de mai sus.
  Degeaba se vor dezvălui ulterior aceste fapte, niciun politician la noi nu a fost anchetat, cu atât mai puțin condamnat pt înaltă trădare.

  Apreciază

  Comentariu de Claudiu ioan | 21/11/2019 | Răspunde

 2. Sursele sunt istoria recenta si modul in care se deruleaza faptele pe scena politica de azi. Este nevoie de observatie, logica, perspicacitate si intuitie. Politicul de azi se bazeaza pe memoria scurta a oamenilor, pe capacitatea creierului uman de a uita faptele rele (ceea ce duce la repetarea periodica a relelor) si pe contributia decisiva a media partizana a unor grupuri de interese.Ceea ce frapeaza este lipsa desavarsita din media a unor voci care sa explice, sa faca lumea sa inteleaga ce se intampla, sa compare vremurile si oamenii, sa arate raul care s-a facut ori se face, pentru ca oamentii sa poata intelege si decide constienti. Acum, se pare ca se doreste sau se intampla deja ca oamenii sa fie pusi intr-un sablon, memoria lor sa fie incarcata/alimentata doar cu anumite elemente predefinite si interesate si oricine face pasul in afara, este indepartat ca un ciumat. Am revenit in Evul Mediu. Dar aceasta este o parere personala, asa cum au multi dintre cei care comenteaza. Se va dovedi asa sau nu, este de vazut.

  Apreciază

  Comentariu de Claudiu ioan | 21/11/2019 | Răspunde

  • Așadar,intuiți viitoare desfășurări care vor afecta negativ din punct de vedere economic țara noastră.La baza acestora vor sta rechinii marilor instituții financiare internaționale.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 21/11/2019 | Răspunde

   • Exact. Ne intoarcem la „bunele” relatii de vasalitate, dependenta sau cum se vor mai numi acestea cu institutiile internationale „killer”. Nu ne vindem tara, ci o facem cadou. Politicienii sunt interfata grupurilor de interese, iar cinismul in politica este un mod de viata.

    Apreciază

    Comentariu de Claudiu Ioan | 21/11/2019

   • Nu ne întoarcem, am fost tot timpul sub presiunea instituțiilor financiare internaționale, mai ales odată cu venirea Băsescului la putere. Escrocul ăla nu era preocupat decât de dorința să stea cât mai mult la putere și pentru asta nu s-a dat înapoi de la nimic, inclusiv în privința aruncarii țării la picioarele coloșilor financiari care conduc lumea…

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 21/11/2019


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: