CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Nu-i așa că ne trebuie un președinte sas luteran și un premier ungur unitarian ?


 

 

 

Imagini pentru iohannis si orban photos"

 

 

 

Quo vadis, România? Președinte german luteran, premier maghiar unitarian…

 

 

“În noiembrie 2019 se va oficializa faptul că Președintele României este un etnic german de confesiune luterană, iar Prim-Ministrul este un etnic maghiar de confesiune unitariană. Conform ultimului recensământ, cetățenii români de etnie germană sunt 0,2% din populație, în timp ce etnicii   maghiari sunt 3,3%.Cultul luteran are o pondere de 0,11% între cetățenii români, în timp ce unitarienii reprezintă cam 0,31% din populație. 

Să mai zică cineva că România nu este o țară liberală: două minorități etnice și religioase, care i-au persecutat ani de zile pe românii din Ardeal, ajung acum să aibă reprezentanții în cele mai înalte funcții ale țării în care majoritatea este română și creștină.Și dacă luteranii lui Iohannis mai sunt cum sunt, hai să trecem în revistă cultul lui Ludovic Orban: unitarienii nu cred în Dumnezeierea lui Iisus, nu cred în Sfânta Treime, nu cred în Cruce și nu se însemnează cu acest semn.

Nu cred în Înviere, nu cred în Sfințenia scripturii, iar de sfinți, ce să mai vorbim.

Un „preot” unitarian spunea în 2006 că Învierea lui Hristos este doar o legendă, inventată de „oamenii simpli” ai vremii, decepționați de moartea Mântuitorului.Unitarienii sunt atât de departe de duhul Crucii , semn sub care a stat, la propriu și la figurat, poporul roman, încât e înfiorător să te gândești.

Despre ce continuitate istorică  mai putem vorbi în condițiile astea? E mai degrabă continuitatea cu perioada comunistă, singura în care prim-miniștrii nu-și făceau cruce.

Diferența e că atunci n-o făceau din oportunism, acum n-o fac din convingere.Ce mesaj transmite poporul român în anul 2019: că e mult mai profitabil să fii membru al unor cercuri strâmte, al unor minorități cât mai îndepărtate de duhul majorității, pentru a conduce…majoritatea.Vă închipuiți un ortodox  la conducerea Poloniei sau un musulman la putere în Bulgaria ?

Culmea e că acești doi lideri nu sunt reprezentativi nici pentru PNL, pentru că majoritatea liberalilor este formată din etnici români. Ce-ar zice Brătienii?

Nu avem nimic cu protestanții, chiar sunt mulți cu care colaborăm foarte bine, vorbim doar din punct de vedere simbolic: dintre toți protestanții, se puteau găsi măcar doi români. Dar nu s-au găsit: e un neamț și un ungur.

 

 

 

 

 

 

Quo vadis, România? Președinte german luteran, premier maghiar unitarian

 

 

 

 

 

 

În afară, mesajul e și mai clar: românii se disprețuiesc pe ei înșiși și pe caracteristicile lor atât de mult, încât se lasă conduși de străini complet diferiți de ei.

Și nici n-am pomenit de românul Hellvig de la SRI! Nu trebuie să fii PSD-ist pentru a observa, în ceea ce privește Guvernul Orban, aceste patru aspecte, zicem noi, foarte importante:

1) Numirea Violetei Alexandru, unul dintre stâlpii rețelei Soroș în România, susținătoare fățișă a homosexualității și opozantă a Referendumului pentru Familie la Ministerul care se va ocupa de…familie.

2) Numirea lui Cătălin Predoiu la Justiție, cel care a inițiat îmblânzirea pedepselor pentru pedofili și abuzatorii de copii în Codul Penal, acum 10 ani.

Și asta în anul în care au izbucnit cazurile Alexandra și Sorina, puternic suspectate de traficul de copii.

3) Numirea lui Florin Cîțu, implicat în atacul speculativ asupra leului din 2008, în care bănci precum ING, Bancpost și Unicredit au acționat în numele unor clienți internaționali precum JP Morgan, Morgan Stanley și Barclays. Dacă ar fi reușit, atacul ar fi îngropat zeci de mii de români prin creșterea dobânzilor cu credite în lei.

Reiterăm ce spuneam și anterior: România nu mai există, statul român fiind capturat de grupuri ce reprezintă interesele unor grupări minuscule și transformat  în vârf de lance a progresismului.  Majoritatea doarme liniștită. ”

“Nu poti învăța nimic pe nimeni; poți doar sa ajuti pe cineva sa descopere.” Galileo Galilei 

 Sursa: Gl. bg. (r.) prof. univ. dr. ing. Constantin Nițu / Facebook prin 

18/11/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , ,

18 comentarii »

 1. Dar, ce ziceți de un președinte analfabet care discută la Tv cu un moderator sectant despre ortodoxie? O fi vrând candidata analfabetă să treacă la sectanți sau să ne treacă la sectanți?

  Apreciază

  Comentariu de Florin | 18/11/2019 | Răspunde

  • D-ta ești elevul sistemului sovietic de ocolire a realității…

   Înainte de căderea URSS, un grup de jurnaliști sovietici aflat în vizită în Statele Unite,au fost întrebați la o televiziune americană, ce părere au de faptul că în țara lor nu există drepturile omului, nici libertatea presei, nici libertatea cuvântului, nici dreptul la asociere liberă, că magazinele sunt goale, iar cei care cârtesc împotriva acestei stări de fapt, umplu lagărele și pușcăriile !

   Răspunsul a fost exact în stilul matale: ” Lăsați, că și voi aveți probleme cu negrii”!

   Un fel de ”ba p-a mă-tii” în stil bolșevic…

   Nu-i așa că excelența ta nu ai nici cea mai mică problemă cu un candidat la înalta funcție de președinte, care țipă de cinci ani că trebuie ca Justiția să-și facă datoria, dar el nu dă doi bani pe legile acestei țări?

   Cum răspunzi matale la întrebarea legitimă legată de sentința definitivă dată de un tribunal românesc, în care scrie negru pe alb că numitul Iohanis și-a însușit prin fals și uz de fals niște imobile în Sibiu?
   Nu te frământă faptul că același domn președinte refuză de ani de zile să achite suma de 320.000 de euro, reprezentând impozite datorate Statului Român, al cărui președinte îi place să fie ?

   Nu te frământă că același domn președinte Iohannis a fost implicat în marea afacere a adopțiilor de copii români din primul deceniu scurs după revoluție?
   Aia a fost o activitate caracterizată de o înaltă moralitate, nu-i așa?

   Când ai să poți justifica aceste mizerii joianiste cu argumente serioase, atunci am să pot discuta cu d-ta si despre Viorica Vasilica Dăncilă, pentru că dacă ți-aș răspunde acum, ar însemna mă las păcălit de propaganda asta împuțită comunistoidă, menită să facă alegătorul să ignore întrebările legate de adevărurile grave care trebuiesc spuse despre prezidentul nostru drag și care nu-i fac deloc cinste.

   Până când vom vorbi despre madam Dăncilă, încearcă să gândești cu capul matale și nu încerca să îmi servești prostioare despre care ți se pare că ar fi analize politice.
   Ce zici, poți răspunde la aceste întrebări simple, sau preferi să discutăm despre persecutarea negrilor în America ?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 18/11/2019 | Răspunde

   • Răspunsul d-tale este prea lung pentru a fi citit. L-ai fi putut rezuma la o propoziție – „Iohannis este comunist” – fiindcă este din această categorie.
    În acest moment, nimeni nu poate discuta numai de Iohanis sau numai despre Vasilica ta. Dacă-l critici doar pe unul, e clar că-l susții pe celalalt.
    Eu îți răspunsesem exact în tonul reluării făcute de d-ta, presupunând că te-ai uitat cu ochii înlăcrămați la A3 cum, Veo citește de pe prompter și discută ortodoxismul cu Gâdea.
    Ai ajuns să ridici analfabetismul la rang de virtute. A.A.Jdanov …

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 18/11/2019

   • P.S. Vezi că tocmai ți-am publicat ilustra istorie – http://nascutpelistaneagra.wordpress.com/2019/11/18/izvorul-imposturii/

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 18/11/2019

   • N-ai publicat nici o istorie ”ilustră”, ai schimbat pur și simplu vorba, evitând să răspunzi la întrebări sub pretext că ai dificultăți când citești texte mai lungi.
    Foarte bine, te voi ajuta, punându-ți întrebări scurte, să vedem cum răspunzi.
    1.Cum răspunzi matale la întrebarea legitimă legată de sentința definitivă dată de un tribunal românesc, în care scrie negru pe alb că numitul Iohanis și-a însușit prin fals și uz de fals niște imobile în Sibiu?
    Această știre te motivează să votezi Iohannis peste câteva zile?

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 18/11/2019

   • Ai făcut ce-ai făcut și nu ai răspuns concret la nimic…
    Nu am spus că Iohannis e comunist, am spus că d-ta ai școala comunistă și ori de câte ori ești pus în dificultate, răspunzi la o întrebare cu o altă întrebare, sau muți dezbaterea către alte subiecte, evitând astfel să argumentezi. Postarea mea e prea lungă si nu poți să te concentrezi?
    Nici Iohannis nu a putut citi decât în 45 de zile o Decizie de 9 pagini a Curții Consituționale! :))
    Bun, dacă ai dificultăți cu cititul, am să-ți pun întrebări scurte si pe rând.

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 18/11/2019

   • Rămâne cum am stabilit!

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 18/11/2019

   • N-am stabilit nimic ! Pur și simplu te comporti ca un bibinel care habar n-are pe ce lume trăiește…

    Vezi că n-ai răspuns încă la întrebarea legitimă legată de sentința definitivă dată de un tribunal românesc, în care scrie negru pe alb că numitul Iohanis și-a însușit prin fals și uz de fals niște imobile în Sibiu !
    Această știre te motivează să votezi Iohannis peste câteva zile?
    Ce faci Florinele puiule, votezi ca la Jdanov, în vremea URSS, fără să știi pe cine votezi, doar pentru că așa au dat ”serviciile ” ordinul de zi pe unitate ?

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 18/11/2019

   • Ce făcuși Florinele, te pierduși?
    Fuga la sediu și întreabă cum se răspunde la întrebările mele ca să fii ”pe linie”…
    Aștept ! :))

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 18/11/2019

   • Atâta vreme cât d-ta ai intervenit comentând la un articol despre Iohannis, atunci despre Iohannis trebuie să vorbim, nu despre balenele albastre, migrația berzelor sau despre dislexia care îi macină pe unii.
    Cât despre dilema în care te afli clamând ca unică posibilitate de alegere doar între Iohannis și Dăncilă, uiți că în acest caz nu se poate discuta în termeni ”tertium non datur”, existând pentru mulți și opțiunea de a nu se prezenta la vot…
    Dacă ai răspunsuri inteligente la întrebările legate de probitatea lui Iohannis, poate mă convingi să-l votez.
    Ia convinge-mă matale că Iohannis e cinstit și corect, că trăiește în respectul legilor și al Constituției, că e competent, și că a făcut o mulțime de lucruri bune pentru poporul român în ultimii an.
    Și nu uita să le evidențiezi pe cele mai importante!

    Hai să te văd….

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 18/11/2019

   • Te las cu analfabeta. Rămâi liniștit. Iar pierzi. Pa.

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 18/11/2019

   • La urma urmelor, manifești o admirabilă solidaritate. Amândoi cu A.A.Jdanov. Și ea e „absolventă”.

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 18/11/2019

   • Bravo, dă-i înainte cu metoda propagandei sovietice.
    Întrebarea este :

    1.Cum răspunzi matale la întrebarea legitimă legată de sentința definitivă dată de un tribunal românesc, în care scrie negru pe alb că numitul Iohanis și-a însușit prin fals și uz de fals niște imobile în Sibiu?

    Jos corupția, Florinele ! Fuga la Centru și întreabă cum trebuie să răspunzi… Ce ți-e teamă să nu te faci de râs ?

    Urmează și altele…

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 18/11/2019

   • Propaganda sovietică ai găsit-o și ai republicat-o tu de la Sputnik. Ai și învățat-o la Jdanov (Vasilica – nu cred, ea nu învață nimic). Sigur, Iohannis comunistul! Ți-am spus deja pa, ai pierdut, așa mi-au zis de la centru.

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 18/11/2019

   • Așadar, îți dorești un președinte care și-a însușit averea prin fals și uz de fals și care refuză să plătească impozitul de 320000 de euro datorat statului, refuzând totodată să explice cum și-a făscut averea. Chestia cu meditațiile care l-au ajutat să strângă o avere de milioane de euro, nu ține decât în fața unor proști.
    D-ta mai dorești un președinte care s-a ocupat și cu de adopțiile internaționale de copii români și care a călcat Constituția țării în numeroase cazuri.
    Ciudat, dar nici un votant al lui Iohannis nu e în stare să spună măcar trei realizări ale lui în cei cinci ani cât a mimat că e președintele României.

    Ai cumva obiecțiuni față de realismul cu care este desenat portretul acestui domn?

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 18/11/2019

   • Ce făcuși Florică, amuțiși după modelul jdanovist?
    Nu ai aflat că un candidat falsificator, hoț și mincinos, nu are dreptul să fie votat de matale și în general de nici un român cu creierul la el?
    Mai te gândești mult până să dai răspunsul ?

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 19/11/2019

   • Eu nu te las cu Klaus, că n-ai voie să te joci cu toți șmecherii pe stradă. Unde ai pui că e hoț dovedit ! Ți se pare că Iohannis merită să ne reprezinte ca președinte ? U n falsificator dovedit de justiție ?

    Hai Florică, răspunde la întrebare, că mai am și altele …

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 18/11/2019

 2. Nu vă speriați că acești doi etnici nu vor ajunge să administreze România. Cu stima si respect, Ioan Dănilă*

  Apreciază

  Comentariu de Ioan Danila | 18/11/2019 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: