CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Ministrul de externe al R.Moldova a dat asigurări că gazoductul Ungheni-Chișinău va fi terminat la timp


 

 

 

Imagini pentru Ministrul de externe, Nicu Popescu, photos

 

 

Șeful diplomației de la Chișinău consideră că proiectul gazoductului Ungheni-Chișinău este esențial pentru securitatea energetică a R. Moldova și descrie relația cu România ca fiind una extraordinară, transmite Radio Chișinău, preluat de Romanian Global News.

„Relațiile cu România sunt foarte bune. Statul Român contruiește un gazoduct pe teritoriul R. Moldova, care trebuie să fie gata până în luna februarie și va fi gata la timp datorită României. În fiecare zi sunt construiți câte 600 de metri. Mai avem alte 23 de proiecte finanțate de către România, dar așteptăm formarea guvernului ca să mergem mai departe” a declarat Nicu Popescu.

La fel, Nicu Popescu afirmă că R. Moldova nu-și va asuma niciun angajament față de Uniunea Eurasiatică și că nu există nicio înțelegere în interiorul partidelor aflate la guvernare referitor la modificarea vectorului de politică externă. „Când vorbim de Uniunea Eurasiatică, trebuie să spune că nu aveam nici un angajament, aceasta este o continuitate a politicii externe a Republicii Moldova.

Nu există nicio înțelegere între partidele majorității parlamentare, ca să schimbăm această politică. Am vorbit cu Lavrov, ministrul rus de externe. Noi avem probleme comerciale doar cu Rusia și încercă să le rezolvăm pe o platformă bilaterală” a mai spus Popescu la sesiunea specială a forumului Parteneriatului Estic care se desfășoară la Chișinău.

24/10/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: