CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Poarta pentru aderararea R.Moldova la UE a fost închisă


DECLARAȚIE // „Pentru Republica Moldova, poarta integrării europene este închisă și ferecată”

DECLARAȚIE // „Pentru Republica Moldova, poarta integrării europene este închisă și ferecată”

„Pentru Republica Moldova, poarta integrării europene este închisă și ferecată”, susține liderul Uniunii Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, comentând decizia Franței de a nu susține și a bloca aderarea la UE a Albaniei şi Macedoniei de Nord, scrie ziarulnational.md/.

Este pentru a treia în ultimul an și jumătate când statele UE nu ajung la un acord privind deschiderea tratativelor cu Skopje și Tirana, o decizie pozitivă fiind în principal blocată de Franța.

Având în vedere această situație, Munteanu afirmă că „reunificarea cu România este unica poartă a R. Moldova către UE”.

Amânarea fără nicio justificare a începerii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană pentru state ca Albania și Macedonia de Nord, care au făcut inclusiv sacrificii recente pentru obținerea acestui statut, arată foarte clar că problema extinderii UE nu se pune în Occident, nici măcar pentru state care au această perspectivă europeană asigurată, precum sunt statele din Balcanii de Vest. Este evident că pentru Republica Moldova poarta integrării europene este închisă și ferecată.

Ce trebuie să înțelegem de aici este că ne așteaptă încă 30 de ani în care vom sacrifica o nouă generație de tineri așa cum am făcut până acum, în numele unui ideal, care de fapt nu mai există. Integrarea europeană a Republicii Moldova are o singură cale – Unirea cu România, adică integrarea în NATO și UE, prin reunificare”, consideră liderul USB.

În opinia lui Munteanu, oricine încearcă să „vândă” altceva cetățenilor R. Moldova nu face decât să „mintă”:

„Evoluțiile europene ne arată foarte limpede acest lucru. Să nu mai sacrificăm viitorul copiilor noștri, să facem odată ceea ce trebuie să facem – integrarea în UE, prin reunirea cu România”.

18/10/2019 - Posted by | DIVERSE | , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. Dragă domnule, nu puteți intra legal în UE cu 2,5 milioane de ruși în Basarabia , iar cu Tiraspolul , nici vorbă !!!!!

  Apreciază

  Comentariu de mopsu | 18/10/2019 | Răspunde

  • Eroare, dragă mopsule, în R.Moldova conform datelor recensământului publicat în 2017, populația Republicii Moldova a descrescut până la 2 milioane 998 de mii 235 de cetățeni. Pentru comparație: în anul 2004, când a avut loc recensământul precedent, populația țării era de 3 milioane 383 de mii 332 de persoane.

   De asemenea, 98,2% din cei recenzați au consimțit să răspundă la întrebarea cu privire la apartenența etnică. Astfel, 75,1% din populația Republicii Moldova care și-au declarat etnia au afirmat că sunt moldoveni, români — 7,0%, ucraineni — 6,6%, găgăuzi — 4,6%, ruși — 4,1%, bulgari — 1,9%, romi — 0,3%, celelalte etnii constituind 0,5% din populație.

   Datele recensământului au mai demonstrat că 52,7% din populația țării susține că vorbesște ”limba moldovenească”, 23,2% — limba română, iar 13,5% — limba rusă.

   Păi dacă 4,6%, din totalul 2 milioane 998 de mii 235 de cetățeni sânt ruși, cum de a ajuns domnia ta la cifra de 2,5 milioane ?
   Chiar m-ai făcut curios …

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 18/10/2019 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: