CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Două tentative de asasinare a lui Hitler în timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, au fost blocate de Stalin


 

 

Imagini pentru hitler and stalin photos

 

 

 

DEZVALUIRE: STALIN a blocat doua tentative de asasinare a lui HITLER

 

Aflăm din articolul Stalin blocked attempts to kill Hitler:  

 Dictatorul sovietic Josif Stalin a blocat două tentative de uciderea a lui Adolf Hitler în timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, temându-se că înlocuirea lui ca lider nazist ar duce la pacea cu aliaţii occidentali, a declarat un general rus.

   Un plan de a ataca buncărul lui Hitler în 1943 cât şi un plan secret din 1944 care implica un asasin ce câştigase încrederea conducerii naziste, amândouă au fost anulate la ordinul lui Stalin, a spus generalul Anatoli Kulikov într-o conferinţă istorică ţinută la Moscova.

   „A fost pus la punct un plan de asasinare a lui Hitler în buncărul său, dar Stalin, brusc l-a anulat în 1943 avand temeri că după moartea lui Hitler acoliţii săi ar încheia un tratat de pace separat cu Marea Britanie şi Statele Unite„, după cum spune agenţia de ştiri a Rusiei, RIA, citându-l pe Kulikov.

   În 1944, sovieticii au complotat din nou să-l ucidă pe Hitler, după ce un potenţial asasin a reuşit să câştige încrederea conducerii naziste.

Un plan de asasinare detaliat a fost pregătit, dar Stalin l-a anulat din nou,” afirma Kulikov.

   Hitler sa sinucis pe 30 aprilie 1945, când forţele sovietice au încercuit Berlinul, fapt urmat de încheierea războiului din Europa şi de Războiul Rece, care a distanţat Rusia de foştii săi aliaţi săi occidentali.

   Un numar aproximativ de 27 de milioane de cetăţeni sovietici au murit în războiul din 1941-1945 impotriva Germaniei naziste.

   Kulikov a fost Ministrul de Interne al Rusiei intre anii 1995 – 1998 sub preşedenţia lui Boris Elţin.

  El a mai spus că  va veni cu detalii despre încercările de asasinat împotriva lui Hitler într-o carte despre Al Doilea Război Mondial.

 

   (Reuters)

Conor Humphries 

11/10/2019 - Posted by | ISTORIE | , , , , , ,

6 comentarii »

 1. Kulikov, rusnac bolsevic holocau$tizat vomitã minciuni holocau$tice ca toti bolsevici si jidani cã sã îsi ascundã crimele lor própri! Cãci comunismul judaic al jidanului Kissel Mordekay, zis „Karl Marx”, a omorit 80-90 de milioane de oameni in Gulag si Siberia, si atunci vin acesti criminali comunisti sã ne vorbeascã timpeni cã Stalin bla.bla,bla,bla, cã Hitler bla,bla,bla si alte minciuni care ascund marele adevãr:Crimele comunismului! La fel lumea nu are ce face azi de cît sã se întereseze dspre Stalin cã la sãlvat pe Hitler de moarte!!! Rîd si gãinile!

  Apreciază

  Comentariu de nisof | 11/10/2019 | Răspunde

  • În ce fel zici d-ta că această informaţie „ascunde crimele comunismului”?
   Dacă ai fi citit atent articolul, ai fi ştiut acum că Stalin nu l-a salvat de la moarte pe Hitler, pur şi simplu a stopat planul de asasinare al dictatorului neamţ, de teamă că după moartea acestuia Germania va face pace cu aliaţii occidentali într-un moment în care armata sovietică nu reuşise încă să avanseze prea mult în vest.
   Şi încă ceva,ar trebui să ştii că între cele 90 de milioanede victime ale barbariei comuniste nu se numără numai cei ucisi din ordinul criminalului Stalin în Gulag,ci si cei asasinaţi de Mao,Pol Pot,Kim ir sen, Ho Şi Min şi cei din ţările „socialiste” europene.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 12/10/2019 | Răspunde

   • Acest rusnac Kolikov, Putin si alti comunisti si asa zisã „midia” occidentalã ascund crimele comunismului, nu Dvs.! Aveti dreptate cã aceste milioane de morti în Gulagul comunist sunt din toate tãrile comuniste. Toate cele bune.

    Apreciază

    Comentariu de nisof | 12/10/2019

   • Articolul ascunde crimele comunismului?
    Nu înţelegem ce vrei d-ta să spui că ACEST articol ascunde crimele comuniste.Cum le ascunde domnule dragă,poţi să ne explici ?

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 12/10/2019

 2. Vam spus cã nu articolul Dvs. ascunde crimele comunismului, ci comunisti si jidani, pentru asta o tot iau cu „holocau$tul”!

  Apreciază

  Comentariu de nisof | 13/10/2019 | Răspunde

  • De acord, numai că nu are legătură cu tema articolului care ne vorbeşte despre renunţarea lui Stalin la ideea de a-l asasina pe marele său duşman, Hitler.
   Nu a abandonat planul din considerente de morală sau milă creştină, ci pur şi simplu din motive de calcul politic.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 14/10/2019 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: