CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Parchetul General din Ucraina anchetează acordarea „în masă” a pașapoartelor de cetățenie a României, conaţionalilor noştri din această ţară


 

Imagini pentru pasapoarte ucraina photosImagini pentru pasapoarte ucraina photos

 

 

 

 

Procuratura generală din Ucraina va verifica emiterea în masa a pașapoartelor române, maghiare, poloneze și rusești către cetăţenii acestei ţări.

După cum relatează Glavcom, referindu-se la Știrile ucrainene, parchetul general a primit acces temporar la documentele Consiliului  Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

A fost inițiat un dosar  în conformitate cu partea 1 a art. 14 , partea  2 a articolului  110 din Codul penal, adică la pregătirea unei ingerințe la  integritatea teritorială a Ucrainei, prin conspirația prealabilă a unui grup de persoane, combinată cu instigarea la ostilitate  națională.

„În dosar se investighează informațiile despre eliberarea în masă a pașapoartelor de cetățenie ale Ungariei, României, Poloniei și Rusiei, rezidenților din regiunile de vest ale Ucrainei și ai teritoriilor ocupate provizoriu de Rusia din regiunile Donețk și Lugansk, care în viitor pot deveni reale amenințări la integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, prin consolidarea dispozițiilor separatiste  și de autonomie printre compatrioți (crearea autonomiilor național-teritoriale, după principiul apartenenței entice, a unor circumscripții separate, în locurile de reședință compactă a comunităților naționale, sistemelor de  educație în limbile minoritare, etc.)”- se specifică  într-o declarație a portalului.

La 26 septembrie, Instanța Judiciară  a raionului Pechersk din Kiev a permis Parchetului General accesul la documentația necesară pentru dosarul inițiat, aflată la Consiliul Național de Securitate și Apărare a Ucrainei, informează Agenția BucPress – www.bucpress.eu

06/10/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: