CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Ce sunt ungurii dacă nu sunt unguri ?!  STUDIILE GENETICE EFECTUATE DE CERCETĂTORI UNGURI ARATĂ CĂ LOCUITORII CONTEMPORANI AI UNGARIEI NU SUNT URMAȘII INVADATORILOR MAGHIARI ?


 

 

 

    Din pacate ungurii primesc o educatie nerealista si xenofobă.

Politicienii maghiari încearcă să-i provoace pe vorbitorii de limba maghiară din Transilvania, să se întoarcă împotriva majoritatii române.

Ungurilor li se spune că Regatul Ungariei a fost locuit doar de ei, cand în realitate “maghiarii” reprezentau doar o minoritate, ajunsa majoritara prin maghiarizarea forţată a celorlalte etnii cotropite, scrie www.deinteres.org/news/dezvaluiri_studii_genetice_despre_originea_ungurilor 

Ar mai avea motive să creadă poveştile propagandistice cu care le este împuiat capul, daca ar afla că de fapt maghiarii actuali atât din Ungaria, cât și din țările vecine sunt   europeni (români, slavi, germani) maghiarizați cultural și lingvistic?

Iată că studii genetice făcute de cercetatori maghiari de la universitați din Ungaria, cât și de cercetatori de la alte universităţi şi institute de cercetare europene, ne explică

 Ce sunt ungurii, dacă nu sunt unguri…

Istoria oficiala a Ungariei pretinde că ungurii sunt descendenții triburilor maghiare ce au migrat în Panonia în urma cu 1000 de ani.
Alţi istorici nu sunt de acord și susțin că ungurii sunt o populație europeană maghiarizată forțat de o elita politica aflată la conducerea zonei.
Unul dintre acești istorici, Paul Lendvai, scrie în cartea lui “The Hungarians” că în timpul împăratului Iosif al doilea (1765-1790), “maghiarii” formau doar o treime din populația Regatului Ungariei, în timp ce restul, de aproape 70% din populația Regatului erau slavi (sârbi, slovaci), români, germani și țigani.

Din păcate ungurii primesc o educație neştiinţifică și xenofobă și sunt educați să creada că Regatul Ungariei era locuit doar de ei, când în realitate “maghiarii” reprezentau doar o minoritate, ajunsă majoritară prin deznaţionalizarea forțată a celorlalte etnii din Regatul Ungar.

Dacă ne uităm la studiile de genetică, vom vedea că de fapt în Ungaria  etnia maghiară a  avut un impact nesemnificativ asupra geneticii populației locale, și că de fapt majoritatea ungurilor sunt la origine fie slavi, fie români, germani sau țigani.

Faptul ca ungurii NU SUNT DESCENDENȚII MAGHIARILOR, demonstrează că pretențiile lor teritoriale asupra Romaniei, Slovaciei, Serbiei nu sunt susținute nici de ştiinţa genetică, toate argumentele istorice invocate de politicienii ungurii fiind FALSE și bazate în exclusivitate pe xenofobia acestora și pe dorința lor de a fi din nou stăpâni  pe pământurile altora unde să poată face tot ceea ce doresc, fără sa dea socoteala cuiva.
Este important ca un număr cât mai mare de oameni să cunoască adevarata origine etnica a ungurilor, tocmai pentru a nu se ajunge la  nenorociri de felul aceleia din Kosovo, sau pentru a nu se ajunge iarăși la genocid contra românilor, asa cum s-a întâmplat de câteva ori în numai în secolul XX.

 

 

1. Ce rasă erau maghiarii invadatori ai  Panoniei?

Ce sunt ungurii de azi?

Studiile genetice spun ca erau “uralici”, adica aveau haplogrupul N.  

Ungurii de azi sunt o populatie strâns înrudită cu populația balcanică sau cu cea central europeană, dar nu cu maghiarii.
Numele testului: Y-chromosome analysis of ancient Hungarian and two modern Hungarian-speaking populations from the Carpathian Basin. Unde puteti gasi acest studiu: Ann Hum Genet. 2008 Jul;72(Pt 4):519-34. Epub 2008 Mar 27

Cine sunt autorii studiului: Csányi B, Bogácsi-Szabó E, Tömöry G, Czibula A, Priskin K, Csõsz A, Mende B, Langó P, Csete K, Zsolnai A, Conant EK, Downes CS, Raskó I. Institute of Genetics, Biological Research Center of Hungarian Academy of Sciences, Temesvári krt. 62, H-6726, Szeged, Hungary.

2. Un alt studiu a comparat ADN-ul prelevat din vechi morminte “maghiare”, cu ADN-ul ungurilor de azi.

Concluzia studiului este că în mormintele “maghiarilor” genetica uralică era prezentă doar la bogați, în timp ce populația comună avea haplogrupuri tipic europene.

Acest lucru arată foarte clar că “maghiarii” erau mai puțin numeroși decât populația existentă deja în Panonia.
De asemenea, acest test spune că “nu există continuitate genetica între invadatorii maghiari și populația de azi a Ungariei”.

Titlul studiului: Comparison of maternal lineage and biogeographic analyses of ancient and modern Hungarian populations.
Autorii: Tömöry G, Csányi B, Bogácsi-Szabó E, Kalmár T, Czibula A, Csosz A, Priskin K, Mende B, Langó P, Downes CS, Raskó I.Institute of Genetics, Biological Research Center of the Hungarian Academy of Sciences, 6726 Szeged, Hungary.

3. Care este poporul cu care sunt cel mai înrudiți ungurii?

Dintr-un alt test, a rezultat că ungurii sunt cel mai apropiați genetic de indienii din India.
Se presupune că locul de origine al ungurilor este India, iar acest studiu demonstrează că într-adevar, ungurii sunt cel mai apropiati genetic de indienii din subcontinentul Indian.

Acest studiu este interesant şi  pentru că a analizat cel mai mare numar de mostre de ADN, peste 1100.

Numele studiului: Human Chromosomal Polymorphism in Hungarian Sample Kamla-Raj 2006 Int J Hum Genet, 6(3): 177-183 (2006).
Autorii: Kata Décsey1, Orsolya Bellovits and Györgyi M. Bujdosó. Semmelweis University, Department of Forensic Medicine, Budapest, Hungary, 10912. Hungarian Academy of Sciences – Semmelweis University, Institute of Forensic Medicine,Budapest, Hungary, 1091

István Raskó, liderul unui grup de geneticieni de la Universitatea din Szeged, a ținut un discurs în 2004 la Universitatea Mindentudás Egyeteme, în care a vorbit despre datele genetice asupra unor resturi osoase gasite în morminte vechi din Ungaria, care datau din secolul 10 e.n.

Concluzia cercetatorilor de la Universitatea din Szeged a fost ca numarul invadatorilor maghiari este foarte probabil să fi fost unul mic, deoarece numai 36% din scheletele gasite în acele morminte aveau markeri genetici ce indicau originea lor asiatică.

50% dintre acele schelete aveau origini pur europene, iar compozitia AND-ului lor indica că stramoșii lor trăiseră în Europa cel puțin cu 45.000-50.000 de ani înainte.

În prezent markerii genetici de tip asiatic din populatia maghiara din Ungaria aproape că au dispărut.

84% din maghiari sunt de origine pur Europeana și de abia 16% au și markeri asiatici.

Ceea ce s-a descoperit datorita studiilor genetice, reconfirmă opinii care au mai fostformulate până acum.

Cu aproximativ 100 de ani în urmă se credea că doar mormintele bogate contineau oase ale invadatorilor maghiari, care stăpâneau populația locală vlahă și slavă, în timp ce mormintele mai simple conțineau oase ale populației locale non-maghiare, adica non-uralice.

ADN-ul găsit în mormintele modeste ce datează din secolul 10 este identic cu cel al populației maghiare de astăzi, lucru ce a confirmat ipoteza apărută în urma cu 100 de ani.

Asta înseamnă că invadatori maghiari erau foarte puțini la numar.
În mod normal limba și cultura invadatorilor maghiari trebuia să fie asimilată de populațiile băștinașe, dar în realitate lucrurile s-au petrecut invers.
Este foarte probabil ca la finalul secolului 13, markerii asiatici aproape că dispăruseră din mixul populației.

Pentru a preciza exact evolutia populaţiei maghiare, cercetătorii de la Szeged vor continua cercetările genetice pe resturi osoase datând după secolul 13.

Cercetatori: Ornella Semino1, Giuseppe Passarino1,2, Lluís Quintana-Murci1, Aiping Liu1, Judit Béres3, Andreas Czeizel3 and A Silvana Santachiara-Benerecetti1.

 

 

 

Foto: Sosirea ungurilor în bazinul Panoniei (Cronica pictată)

Markerii genetici ai populației maghiare: atunci și acum (tradus partial în română)

Sursa: http://www.nature.com/ejhg/…

Jurnalul European de genetică umană (tradus în română)

Invadatorii maghiari și-au impus limba băștinașilor care trăiau în spațiul de astăzi în care se află Ungaria, dar nu au influențat și structura lor genetică.

Pentru a investiga mai bine, am analizat niște mostre de ADN  mitocondrial și de cromozomi Y a ungurilor Palóc (locuitori ai nordului Ungariei de astăzi), deoarece în aceștia ar fi trebuit să fi fost cel mai bine conservat ADN-ul invadatorilor maghiari.

De asemenea, am examinat niște mostre de ADN din Budapesta.

Rezultatul arată că influenţa genetica a invadatorilor maghiari asupra  populatiei băștinașe care trăia în regiunea Ungariei de astăzi a fost foarte scăzută, atât la femei cât și la bărbați.

06/09/2019 - Posted by | ISTORIE | , , , , ,

6 comentarii »

 1. Ungurii sunt cei pe care îi știm, îi cunoaștem de câteva secole, sunt cei care au fost contemporani cu străbunicii și bunicii noștri, sunt contemporani cu noi și vor fi contemporani cu copiii și nepoții noștri. În urmă cu aproape trei decenii, la Roma, sub înaltul patronaj al președintelui Republicii Italiene, Oscar Luigi Scalfaro, s-a desfășurat un impozant seminar internațional, cu tema ,,Panonia și Imperiul Roman”. Marea noutate adusă cu acea ocazie este faptul că ,,ungurii fac parte din familia popoarelor latine”! Argumentul suprem, adus de prof.univ.dr. Alfoldy Geza, de la Universitatea din Heidelberg, a fost acela că ,,actualul teritoriu al Ungariei a făcut parte din Imperiul Roman, fiind puternic romanizat”! Ce să mai căutăm deci geneza lor?

  Apreciază

  Comentariu de Ilie Șandru | 07/09/2019 | Răspunde

  • Cu ceva timp în urmă, la Roma, în Italia, a fost organizată de forurile culturale maghiare o mare expoziţie care prezenta dovezi arheologice ale existenţei unei culturi romane foarte dezvoltate pe teritoriile locuite de maghiari în zilele noastre.
   Asta venea bineînţeles la pachet cu teoria migraţiei românilor (mângâiaţi cu apelativul büdös oláh!) din sudul Dunării, în scumpa patrie maghiară ancestrală Erdély !
   Mai ţin minte cât de supărată a fost la vremea respectivă academiciana Zoe Dumitrescu Buşulenga, Director al Şcolii Române din Roma în perioada 1991-1997, când a relatat despre acest eveniment cultural organizat de Ungaria, prin care propaganda acestei ţări încerca să măsluiască adevărul istoric, pretinzând nici mai mult nici mai puţin decât existenţa unor rădăcini latine pentru unguri ! :)).

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 07/09/2019 | Răspunde

 2. Cine se ocupa de aceasta propaganda maghiara de asimilare a altor populatii precum si de sustinere a pretentiilor teritoriale sunt numai si numai politicienii maghiari care au drept tema politica ceea ce am mentionat anterior, neavand alte teme, de ex sa modernizeze judetele in care traiesc maghiarii, sa imbogateasca populatia prin crearea de locuri de munca, etc. pentru ca nu sunt in stare, sunt total incapabili de a munci in mod creativ! De asemenea acesti politicieni sunt mituiti de catre persoane dictatoriale din Ungaria cu scopul de a provoca destabilizare in Romania. Peste tot in lume sunt astfel de retardati numai ca la noi, in Romania, acestia nu sunt internati la Spitalele de Psihiatrie sau bagati in puscarii pentru atac politic si tradare fata de tara noastra. Acesti politicieni fiind animati, probabil de sumele de bani primite in fel si chip duc o campanie virulenta prin diferite metode. Aici, iar sunt vinovati romanii ca la randul lor nu anuleaza aceste campanii prin propriile lor campanii privind originea poporului roman ca si originea poporului maghiar cu care(poporul ungur, respectiv populatia maghiara) chiar nimeni din aceasta lume nu prea mai are legatura… limba ungureasca este o limba deja moarta! In ceea ce priveste populatia maghiara, ea insasi este scarbita de ceea ce fac politicienii maghiari pentru ca maghiarii nascuti in Romania sunt de fapt romani din neam in neam, iar originea maghiara este deja un fals intretinut de faptul ca vorbesc limba maghiara, care s-a transmis in familii. Aceasta populatie are din spiritul romanesc, adica oameni pasnici, care doresc o buna convietguire cu restul populatiilor convietuitoare. Personal am cunoscut foarte multi maghiari, oameni linistiti, inteligenti si care comunica in cel mai frumos mod cu romanii… adica inclusiv cu mine si familia mea. Caand vorbim de politicieni si de pretentiile lor absurde, in mod sigur este corect sa eliminam minoritatea maghiara, acesti politicieni nu reprezinta interesele pasnice si de progres ale populatiei maghiare. Acesti politicieni intretin o atmosfera urata determinata probabil de interese meschine.

  Apreciază

  Comentariu de Doinita | 05/10/2019 | Răspunde

 3. Testele ADN sunt cea mai buna dovadă a apartenenței unei persoane la o etnie.
  Aceste teste ADN au dovedit că ungurii nu sunt … unguri. Cel puțin 25 % dintre unguri sunt români maghiarizați în timp de 1000 de ani.
  Analiza probelor de ADN mitocondrial (moștenit pe linie maternă) și ADN-Y (analiza cromozomului Y – moștenit pe linie paternă), prelevate de la populația maghiară, a concluzionat că doar 5 % dintre maghiari au descendență asiatică însă mai puțin de 3 % dintre maghiari sunt urmașii triburilor cuceritoare venite din Asia iar 95 % dintre maghiari sunt descendenți ai populațiilor europene maghiarizate în decursul timpului.
  Dacă aplicăm aceste procente la mărimea populației Ungariei, care – conform datelor oficiale – este mai mică de 10 milioane de locuitori, se poate constata că mai puțin de 300.000 dintre maghiari sunt urmași ai cuceritorilor huni, aproximativ 200.000 dintre maghiari sunt urmași ai unor populații asiatice, maghiarizate, fie cu forța, fie prin alianțe matrimoniale și peste 9.500.000 dintre maghiari sunt urmași ai populațiilor europene care au locuit aici din cele mai vechi timpuri.
  Trageți singuri o concluzie verificând siturile specializate pe genetică.
  Unele teste au fost făcute de Universitatea din Budapesta. Chiar și ei recunosc acest adevăr.
  Link-uri găsiți aici
  http://www.asrocatolic.ro/confirmari.htm

  Apreciază

  Comentariu de Stefan | 20/10/2019 | Răspunde

  • Am citit mai multe materiale legate de această problemă. Au existat și câteva videoclipuri pe Youtube bine documentate postate de Andrada Daciana, intitulate ”Originea maghiarilor, secuilor și ceangăilor”… În scurt timp au fost eliminate, ca urmare a unor reclamații provenind de la cetățeni si organizații maghiare.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 21/10/2019 | Răspunde

 4. […] sursa […]

  Apreciază

  Pingback de Ce sunt ungurii dacă nu sunt unguri ?! - OMU.RO | 19/11/2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: