CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Sluga Dodon lansează un nou fals propagandistic, finanțat și realizat de agentura rusească din R.Moldova


 

În timp ce România taie finanțarea pentru presa românească – Igor Dodon lansează nou fals propagandistic finanțat și realizat de agentura rusească

 Igor Dodon merge consecvent pe propria agenda. Astăzi a lansat la lansarea unui nou film propagandistic „Operațiunea Iași-Chișinău. Istoria Moldovei”, 

 Oficial s-a anunțat că această „capodoperă” cinematografică antiromânească a fost realizată sub egida președintelui Republicii Moldova, deși sursele de finanțare si sumele de bani cheltuite pentru aceasta acțiune antiromânească nu au fost divulgate.

Filmul „Operațiunea Iași-Chișinău” este parte au unui amplu proiect propagandistic „Istoria Moldovei”, finanțat și realizat de agentura rusească în Moldova.

La premieră au asistat reprezentanții Ambasadei Rusiei la Chișinău, deputați socialiști, propagandiști apropiați actualei puteri.

Lucrurile nu se opresc aici. Potrivit lui Dodon, întreaga societate urmează a fi intoxicată cu acest fals grosolan elaborat de agenții de influență a Rusiei la Chișinău.

Acest fals istoric, urmează a fi la distribuit la Televiziunea Publică și promovat intens pe internet, la fel cum s-a procedat și cu episoadele precedente ale așa numitei „Istoriei Moldovei”.

Amintim că imediat după alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte, propaganda rusească, finanțată din surse obscure, a lansat primul episod al „documentarului” propagandistic ”Istoria Moldovei.

”În spatele acestui documentar se ascund scenariile rusești. Filmul a fost finanțat și realizat de agentura rusească.

De fapt, vorbim aici despre scenarii de lungă durată, promovate de regimul lui Putin, în cazul R.Moldova, dar cu bătaie lungă împotriva României, țară membră NATO. 

Potrivit deputatului Oazu Nantoi, ”regimul lui Putin încearcă să-l folosească pe Igor Dodon,  pentru ca R.Moldova să devină o unealtă împotriva României și a Ucrainei”.

”S-a promis că acest film va fi văzut de toți cetățenii R.Moldova, este un serial. Uitați-vă cine a finanțat filmul și care este grupul de creație – agentura rusească.

Dacă ne uităm la comportamentul lui Igor Dodon în calitate de candidat la funcția de președinte, dacă ne uităm la comportamentul Partidului Socialiștilor, care este o unealtă a lui Igor Dodon, în pofida faptului că el s-a retras din funcția de președinte, ei încearcă să exploateze acel moldovenism de sorginte stalinistă pentru a consolida relațiile mentale cu spațiul rus. De partea sa, Rusia vine cu ideologia de compatrioți”.

 ”Deci, este o linie strategică, nu neapărat se va realiza acest scenariu, dar oricum Rusia, promovând politici anti-românești, încearcă să reanimeze moldovenismul, în versiunea lui stalinistă.

Acest lucru poate fi tratat ironic, dar noi vedem că nu întotdeauna ironia este la locul său, dacă ne amintim de anexarea Crimeei de către ruși, invocând argumente pretins istorice.

Trebuie să fim vigilenți, să estimăm riscurile”, consideră Oazu Nantoi.

Liderul PMP, Eugen Tomac, i-a cerut în urmă două luni premierului Viorica Dăncilă să nu omoare presa de limbă română din Republica Moldova, el afirmând că mass-media de limba română de peste Prut este în moarte clinică din cauza reducerii substanțiale a finanțării acordate de statul român, scrie ziarul timpul.md/.

Pe de altă parte, presa de la Chişinău consemnează că vizita de săptămâna viitoare a consilierului președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, nu este deloc întâmplătoare.

 Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru consideră ceasta are loc în contextul întăririi influenței ruse în R. Moldova şi subliniază faptul că „Venirea lui Bolton e mai curând un semnal de ÎNGRIJORARE, decât de satisfacție în legătură cu dezoligrhizarea” acestei ţări.

Nicolae Negru, despre vizita consilierului pentru SECURITATE națională al lui Donald Trump: „Venirea lui Bolton e mai curând un semnal de ÎNGRIJORARE, decât de satisfacție în legătură cu dezoligrhizarea”„Întărirea influenței ruse în R. Moldova, în urma constituirii alianței „ACUM” – PSRM, confirmată și de vizita demonstrativă a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu poate să nu atragă atenția SUA, în contextul războiului ruso-ucrainean, al preocupărilor legate de securitatea și apărarea Ucrainei”, crede editorialistul .

Potrivit realitatea.md, Șoigu a survolat spațiul românesc pentru a ajunge în Republica Moldova, având în vedere că are interdicție de a trece prin Ucraina.

Președintele – slugă rusească Igor Dodon și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova organizează astăzi mai multe evenimente pentru a marca așa-zisa ”zi de eliberare a Moldovei de fasciști”. Este vorba de marcarea zilei de 24 august 1944, când trupele sovietice au  invadat Chișinăul.

  Dodon, însoțit de un grup de deputați socialiști și simpatizanți ai partidului au depus flori, în dimineața zilei de astăzi, la memorialul ostașilor sovietici din Chișinău.

”Vom păstra mereu în memorie faptele eroice ale ostașilor eliberatori și vom face tot posibilul ca această memorie să fie transmisă următoarelor generații”, a scris  Dodonul, într-o postare pe facebook.

Evenimentele vor continua la memorialul din localitatea Șerpeni de pe malul Nistrului, la care va participa și ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, invitat de către Igor Dodon.

În seara zilei de astăzi va avea loc și un concert organizat la inițiativa președintelui Dodon în Piața Marii Adunării Naționale din Chișinău.

Nicolae Negru este de părere că transformarea R. Moldova într-un „cap de pod al neoimperialismului rus” creează serioase probleme de securitate regională, care nu pot fi ignorate nici de România, partenerul strategic al SUA.

„De remarcat că vizita emisarului american Bolton are loc la câteva zile de la întâlnirea Trump – Iohannis, la Washington, în cadrul căreia erau inevitabile și discuțiile privind evoluțiile din R. Moldova. Venirea lui Bolton e mai curând un semnal de îngrijorare, decât de satisfacție în legătură cu „dezoligrhizarea”.

Reprezentantul lui Trump în probleme de securitate este trimis, de obicei, acolo unde există riscul unor amenințări, unde sunt vizate interesele SUA”, conchide sursa citată.

De menționat că anunțul despre venirea lui John Bolton în R. Moldova a fost făcut de premierul Maia Sandu.

Publicitate

24/08/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: