CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Pas cu pas, Moscova acaparează conducerea R.Moldova.Sărbătoarea națională „Limba Noastră cea Română” se va numi anul acesta doar „Limba Noastră”


 

 

 

 

 

Sărbătoarea națională „Limba Noastră cea Română” se va numi anul acesta doar „Limba Noastră”. Chirtoacă: „Ca pe vremea comuniștilor”

Sărbătoarea Națională a limbii române se va desfășura anul acesta sub numele „Limba Noastră”, dar nu „Limba Noastră cea Română” ca și în anii precedenți.

În ordinea de zi a ședinței operative de azi a Primăriei capitalei, în Raportul cu privire la manifestările cultural-artistice consacrate zilei de 31 august, Sărbătoarea Națională este numită „Limba Noastră”, pe când în anii precedenți aceasta se numea „Limba noastră cea română”.

 

 

O remarcă în acest sens a fost făcută și de președintele PL, Dorin Chirtoacă, fostul primar unionist al capitalei R.Moldova, Chișinău, care spune că este o situație „exact ca înainte de anul 2007, pe vremea comuniștilor.”

Acesta mai acuză partidele aflate la putere, PSRM și blocul ACUM, obediente față de Moscova, spunând că „vor să ne ia și Limba Română!”, după ce au pus mâna pe Procuratură și CNA și au împărțit prețurile de sector ale Chișinăului, scrie publicația https://cotidianul.md/.

 Jurnalista de investigații, directoare a Centrului de Investigatii Jurnalistice (Chişinău), Cornelia Cozonac,caracterizeză astfel viața politică din R.Moldova vecină:

”Socialistii lui Dodon si ai lui Grecianii nu fac declaratii publice. Nu se bat cu pumnul in piept ca vor schimba lucrurile in bine. Nu cer ultimativ nimănui demisia, dar își pun oamenii lor în structurile cheie. Tacit si bine centrat, cu votul deputatilor din Blocul ACUM, lucreaza intens, intens prin teritorii la identificarea candidaților potriviți la alegerile locale…

Și la toamnă vom numara bobocii.”

06/08/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: