CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Războiul electoral și fermele de boți destinate să producă spălați pe creier


 

 

 

En Marche de-aici!

Războiul e Macron vs. Merkel, nu Cioloș vs. Iohannis. Fermele de boți, Barna și Rareș Bogdan sînt doar recuzita

(Fragment)

Sursa: https://samizdatul.wordpress.com/2019/06/03/razboiul-e-macron-vs-merkel-nu-ciolos-vs-iohannis-fermele-de-boti-barna-si-rares-bogdan-sint-doar-recuzita/?fbclid=IwAR0I9FRDj88qGaJP6V9ujTXRj-QoHhinyIPRXxhAGgPPUBMt_KjKOHfSZII

Pentru spălățeii pe creier, e nevoie de un pic de gîndire (de care nu prea sînt capabili), dar ca să înțelegem cum a devenit Dragnea subiectul de campanie și nu migrația (pentru că migrația și islamul au fost capete de afiș ale europarlamentarelor!), să vedem ce se discută aici:

Pe scurt, aflăm că există ”ferme” destinate să producă spălați pe creier. Nu e tocmai o surpriză, după cum spuneam, singura surpriză este cum de PSD nu are nici măcar un ziar în 2019!

Ceea ce nu pare să știe blonda de la televizor și pare-se nici interlocutorul, este că a promova reclame, fie și politice, nu reprezintă vreo ilegalitate! În schimb, da, prin intermediul mesajelor dirijate, se pot modifica atitudini și opinii.

Numai că, fiecare cetățean trebuie să aibă grijă de propria sănătate mintală, nu este în sarcina nimănui nici să te cocoloșească, nici să îți livreze doar adevărul, mai ales în epoca ”post-adevărului”.

Dar, lucrurile nu s-au oprit aici! Au fost construite cu ajutorul boților identități fictive, ba mai mult, sistemul scana și identifica CNP-urile votanților!

GDPR? Protecția datelor personale? Să fim serioși! Dar citiți detaliile – urmând linkul. Tot cu ajutorul boților se distrugea audiența anumitor știri și se făceau accesibile online cele ”de dreapta”.

Nu a existat o astfel de firmă, ci un număr de firme care s-au ocupat cu așa ceva. Pe scurt, nu Putin manipulează alegerile! Și nici UDMR-ul!

Iar dincolo de fermele cibernetice, avem STS-ul despre care specialiștii în statistică spun că ar fi mînărit undeva între 5-15% din voturi.

Publicul-țintă de pe online nu stă să aprofundeze subiectele, trebuie să i se dea informația ”mură în gură”, din prima secundă, nu să se aștepte ca utilizatorul să se ducă plin de dorință de cunoaștere la nivelul 2 sau 3 ca să afle detalii.

Mai mult, chiar și unde mesajul era cît de cît vizibil, acesta se suprapunea pe niște mesaje propagate ani de zile în sens invers. Adică, utilizatorul afla că a crescut economia, dar ”știa” deja că asta fie este o minciună – întrucît i s-a comunicat deja că ”este dezastru în țară”, fie a dus la creșterea prețurilor, chiar dacă în realitate nu era așa.

Afla că PSD a crescut veniturile, dar, concret, i s-a inoculat în prealabil că a crescut prețul kilogramului de cartofi!

Terenul era fertil, căci tefelistul nu a fost niciodată nevoit să își cumpere cartofi din piață, întîlnind doar cartoful de supermarket, din import, și nici ăla nu îi trebuia, pentru că la început îi gătise mama, iar ulterior s-a apucat să mănînce la restaurant.

 Comentariile sînt, deseori, mai importante decît mesajul în sine.   

 

 PSD s-a gîndit să vină cu cifre și cu mesaje pozitive în fața unui public analfabet în proporție de peste 40% în timp ce se repetau în cor mantrele # ”!opoziției ”despre hoți, corupți, comuniști, penali, distrugerea țării . În schimb, competitorii   au venit cu mesaje negative, comprehensibile, de tip subiect-predicat!

De genul: Dragnea fură. Nu ai multe de judecat aici. Nu trebuie să compari cifre.

Dar să vorbim și despre ”servicii”! Distribuția votului întrece orice imaginație! Am văzut cît de bine au lucrat ”organele” distribuind voturi pentru UDMR.

A rîs toată lumea și, desigur, nimeni nu s-a gîndit să ancheteze fraudele. Și folosesc pluralul pentru că e extrem de greu de crezut că aceste fraude s-ar fi făcut la urne, în secțiile de votare și că adevăratul beneficiar ar fi fost UDMR.

Probabil că acestora le-a priit gonflarea voturilor, dar puțin probabil ca un partid șters și aflat în moarte clinică precum PMP să fi reușit să strîngă o jumătate de milion de aderenți, iar un partid precum cel al lui Victor Ponta (să avem și noi faliții noștri) către 600.000! În schimb, pînă ce USR+PLUS, dar și PNL creșteau ca Făt Frumos, PSD și ALDE se topeau văzînd cu ochii.

Să revenim la cifre!

  Și gîndiți-vă că am avut 441 de secții de votare în străinătate! Rămîn inexplicabile și cozile din străinătate, avînd în vedere că la o secție au votat în medie 800 de persoane. Devin, totuși, explicabile, dacă ne gîndim la solicitarea ulterioară ca votul să devină electronic. Abia atunci să te ții!

Dar, pentru că vorbim despre BEC, să subliniem și faptul că este imposibil să existe 18,26 milioane de persoane pe listele electorale, adică persoane trecute de 18 ani, care au drept de vot.

Potrivit INS avem un total de 22.214.995 populație, iar votanți 18,26 milioane, ceea ce înseamnă că minorii reprezintă 3,9 milioane! Ce facem cu vreo 4 milioane de votanți aflați în afara granițelor? Ajungem la peste 26 de milioane de români?

Că mult mai probabil ar fi să scădem ”diaspora” din numărul celor aflați pe listele electorale, ceea ce ar însemna că populația adultă din țară este de 14,2 milioane, ceea ce ar fi mult mai credibil.

Potrivit Eurostat, însă, populația României este de 19.64 milioane! Diferența dintre cele două serii de date (interne și externe), este de 1,38 milioane de persoane.

La o adică, o plajă suficientă pentru a genera o bază de ”votanți” care pot schimba soarta alegerilor, nu la urne, ci la prelucrarea datelor.

 Prezența la vot, conform celor două surse – potrivit BEC a fost de 49,02%, iar potrivit Parlamentului European – de 51,1%.

Avem 1,9% diferență! Nimica toată, doar o diferență de vreo 360.000 de voturi!

 

 


Sursa: Parlamentul European – mandate pt. Blocul estic

 

 

Și, după atîtea vești bune, să vedem și cu ce ne-am ales! Cu o păruială pe cinste – în primul rînd. Uitînd de PSD, liberalii și USR+PLUS au început să se măcelărească între ei.

Dar și aici, există și alte explicații decît  apetența lor pentru a arunca cu rahat în ventilator. PNL și PMP au tras bățul mai scurt, fiind cu PPE în Parlamentul European. PPE a reușit să strîngă cel mai mare număr de europarlamentari, numai că nimeni nu vrea să intre în coaliție cu ei!

Mai ales cu Manfred Weber. Tîrziu de tot, se pare că pînă și Angela Merkel începe să priceapă dezastrul, căci pînă și coaliția care o ține la putere în Germania pare să se destrame.

În schimb, USR+PLUS s-au dus în tabăra lui Macron, care e susținut de Verhofstadt și, probabil, vor intra în coaliție cu socialiștii lui Timmermans. Cealaltă alternativă ar fi suveraniștii, deși asta pare o variantă mai puțin fezabilă.

Pînă în toamnă, cînd lucrurile vor fi mai limpezi în zona Parlamentului European, nu sînt șanse ca PNL și USR+PLUS să iasă din logica de război. Ceea ce contează în clipa de față este cine va conduce Comisia Europeană, cîți comisari va reuși să impună și ce bani va administra.

Rămîne de văzut cum sau dacă acest conflict pe așa-zisa ”dreaptă” se va încheia. Chiar dacă în campania pentru Parlamentul European nu s-au discutat – în țară, principala problemă cu care globaliștii vin la atac înseamnă ”schimbări climatice”, tocmai pentru a arunca într-un con de umbră adevărata problemă europeană pe care vor să o eludeze: migrația și așa-zisul multiculturalism.

Chiar dacă dreapta ”eurosceptică” nu a cîștigat o majoritate în PE, este cît se poate de clar că ar putea deveni a treia forță politică a Europei, ba încă luînd în calcul dezosarea popularilor, am putea estima că ar putea deveni chiar a doua forță!

Dar, indiferent ce se va întîmpla în plan european, rămîne clar că PNL se află în cădere liberă, în timp ce europarlamentarii PSD au șanse mari să facă parte din coaliția cîștigătoare din fruntea Parlamentului European și să se regăsească alături de Cioloș și de Barna.

Situație în care, Rareș Bogdan și Klaus Iohannis ar cam trebui să dispară din prim-planul politicii interne începînd cu această toamnă. Fericită coincidență, chiar avem prezidențiale!Julien de Reanard

 

Să nu ne bucurăm prea tare! Macron are viziuni mai abjecte decît avea Nea Sciatică! În primul rînd, migrația nu se va opri, dimpotrivă! În al doilea rînd, atît Macron, cît și Timmermans, au o ”dragoste” aparte pentru Blocul estic din UE.

Macron visează la o consolidare a eurozonei și a construirii unei Europe dezvoltate în jurul Franței, cu o periferie exploatată și sărăcită.

Pe urmă, și-ar dori o extindere pe vechile structuri coloniale, africane, și angajarea unui război economic cu Statele Unite și cu China.

Și rămîne de văzut dacă doar economic! Macron își dorește o armată europeană puternică, dincolo de faptul că Franța este deja o putere nucleară, iar asta costă bani foarte mulți.

Dacă aruncăm cîte o privire prin Franța, măcar sîmbăta, cînd ”vestele galbene” protestează, și o fac de 30 de săptămîni, ne putem face o impresie despre cîte parale dă Macron pe simplul cetățean.

Nu vă simțiți binecuvîntați că băieții lui Barna și Cioloș ne duc în acea direcție?

 

 

 

 

Publicitate

18/06/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 comentarii »

 1. Te marcă treaba cu cartofii. Sau șutul primit? Liniștește-te, sunteti încă la guvernare, urmează linia partidului, veți mai primi șuturi.
  O sugestie: Nu vrei să ieși pe balcon pentru eliberarea lu’ dracnea nevinovatul?
  Cred că Dogaru își va face și el un partiduleț (desigur, numai pentru mari patrioți). Caută un slujbaș, te bagi?

  Apreciază

  Comentariu de Florin | 18/06/2019 | Răspunde

  • Doreai să scrii ”te marchează”,în loc de ”te marcă”, nu-i așa ?

   Eu nu sînt la guvernare, așa cum încerci să insinuezi d-ta, așa că încetează să debitezi năzbâtii și încearcă să te concentrezi pe adevărul sau non adevărul celor scrise în articol.

   E chiar atât de greu să verifici informațiile și dacă ce se spune acolo e adevărat sau nu ?
   Din câte se poate vedea, eu reproduc și alt gen de păreri decât prostioarele și lozincile stupide debitate de # Rezist și sosrsisti, care sunt atât de imbecile, încât se duc ca unse la suflețelul celor care nu obișnuiesc să gândească cu creierul propriu, atâta cât au.
   Cât despre col.Dogaru, care văd că e o obsesie pentru d-ta, chiar nu îmi dau seama ce anume ai de contrazis la comentariile lui istorice?
   Cu mine nu prea merge să aud că e criticat cineva, fără să argumenteze cu exemple concrete.
   Genul ăsta de comentarii ambigue și copilărești riscă să îl descalifice pe cel care le promovează…
   Doi bani nu fac discuțiile de genul Dogaru nu e bun , pentru că nu e bun,și pentru că așa vreau eu !
   Sau : Iohannis nu e bun, pentru că nu-mi place cum râde …
   Uite că nu pot să accept tipul asta de ”judecăți”.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 18/06/2019 | Răspunde

 2. Perfect-simplu, e vorba de ceva din trecut.
  În rest, cum am stabilit.

  Apreciază

  Comentariu de Florin | 18/06/2019 | Răspunde

  • Ziseși că e vorba de ceva din trecut ?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 18/06/2019 | Răspunde

   • Păi, io îți zisei cu cartofii, ai uitat? Ți-a plăcut, dacă ai reluat.

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 18/06/2019

   • După cum văzuși în articol, mai spuseră și alții vrăjeli cu cartofii, nu inventași matale apa caldă și nici mersul pe jos.

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 19/06/2019

   • Și ei ți-au spus. Dar degeaba.

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 19/06/2019

   • Te-am invitat plin de respect să vorbești clar și la obiect, și să mă citezi atunci când spui că aș fi zis ceva.
    Altfel, binevoiește să nu te mai produci cu afirmații fără nici o acoperire. Cine fură acei mistertioși ”ei” despre care spui că ”mi-au spus”, pardon ”spuseră”(ca să te citez corect la trecutul oltenesc recent)?
    Chiar nu am vreme să pierd cu toți dezorientații car vorbesc doar așa, ca să se bage în seamă !…
    Chiar e greu să spui concret ce nu pricepi ?

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 19/06/2019

   • Respectul se arată, nu se afirmă. Atunci când cineva, cu insistență, folosește pluralul când ți se adresează, răspunzi la fel. Pe mine m-ai determinat să renunț la plural. Asta nu înseamnă că ne tragem de șireturi.
    Cât privește „priceputul”, de fiecare dată trebuie să-ți explic de câteva ori, același lucru.
    Eu nu fac afirmații fără acoperire. Ai văzut, cartofii chiar s-au scumpit, dar nu numai ei. Tot citezi Eurostat-ul. Te-ai uitat pe ultimul? Confirmă tot ce-am spus eu privind inflația, probabil e tot #rezist.
    Ar trebui să-l reproduci și, dacă ești în stare, să-l comentezi. Atenție, ai afirmat deja că este o sursă credibilă. Ce zici?

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 19/06/2019

   • Din câte văd, d-ta ei numai ce îți convine de pe Eurostat. Acum o frigi cu inflația, iar câteva zile în urmă o țineai morțiș că cifrele Eurostat nu sunt bune, pentru că reproduc datele comunicate de ”statisticile lui Dăncilă”.
    Așa cum am spus, lasă-te de comentarii dragă, că nu știi nimic, și învață!
    Chiar ți se pare că ai spus ceva?
    Nu spuseși nimic, doar încercași să susții cu jumătăți de vorbe că în România nu s-a făcut nimic, că e rău de la un cap la altul și dacă ar fi, n-ar fi, că nu s-ar povesti…
    Ți-am mai spus, cu puțin timp în urmă, că inflația a fost acoperită de cresterile de salarii și de pensii și că per total, veniturile populației au crescut robust.
    Ți-am spus și care a fost creșterea reală a veniturilor. Mai studiază dragă și pe urmă putem discuta. Acum e greu, că nici măcar nu știi despre ce vorbești, deși te-am îndemnat să întrebi un economist și să nu mai faci aprecieri după ureche ca lăutarii.
    Închei cu urarea delicatei domnișoare EBA :” Multe succesuri în continuare”!

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 19/06/2019

   • Singurul lucru bun este că și eu, nu numai d-ta, scriu un blog. De fapt, doar eu scriu, d-ta republici.
    Succesuri și d-tale în campanie. Ce zici, te bagi la un pariu că o să pierzi și prezidențialele și parlamentarele?

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 19/06/2019

   • Părerile d-tale nu mă interesează. Fără îndoială sunt mirat de faptul că trăiești cu impresia că scrii un blog.
    Pe de altă parte, văd că știi cine va câștiga alegerile, și asta chiar nu mă surprinde!

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 19/06/2019

   • Unii sunt surprinși pe viață.

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 19/06/2019

   • Te caracterizași perfect!

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 20/06/2019


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: