CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

O analiză la rece a întregului caz care a dus la arestarea lui Liviu Dragnea


 

 

 

 

 

 

Imagini pentru alina mungiu pippidi

 

 

 

 

ALINA MUNGIU‑PIPPIDI (n. 1964), este  doctor în psihologie socială al Universităţii din Iaşi și activistă a societăţii civile din România din 1989, iniţiatoare a Contractului cu România şi a Contractului cu Clasa Politică (1996), lider al Coaliţiei pentru un Parlament Curat (2004), şi fondatoare a României Curate (2010) și a Coaliției pentru Universități Curate.

La începutul tranziției a fost printre cei care au creat noua presă liberă din România, conducând ziare ca Opinia Studențească sau Express, și având ani de zile editoriale în Revista 22 și România liberă.

În paralel a dezvoltat o carieră academică, având peste 2000 de citări internaționale, fiind în prezent profesor de studii de democraţie la Hertie School of Governance din Berlin, unde conduce ERCAS, centru de cercetare dedicat bunei guvernări (www.againstcorruption.eu).

E frecvent invitată să conferenţieze la universităţi ca Harvard, Oxford, Stanford şi LSE și publică în jurnale ca Nature, Foreign Policy, Journal of Democracy. Cărțile ei au fost recenzate în mai multe jurnale academic internaționale și în The Economist.

  Statul de drept ca soluție imorală

 

Alina Mungiu-Pippidi a făcut o analiză la rece a întregului caz care a dus la arestarea lui Liviu Dragnea.

Politologul a pus în perspectivă cazul din Teleorman, cu al său prejudiciu de 8000 de euro plătit deja cu situația lui Marine Le Pen, care a făcut același lucru la Liviu Dragnea, dar care dă doar banii înapoi și cu scandalul fostului vicepremier austriac, prins când oferea contracte cu statul.

Numitul Dragnea a fost condamnat și prompt arestat chiar în vremea dictatorului Dragnea, pentru o afacere de slujbe la stat fictive în valoare totală a prejudiciului de 8000 de euro (demult returnați), la o direcție subordonată Consiliului Județean Teleorman (cel mai sărac județ din Europa).

Trei ani și jumătate, nu e glumă, că românii au un stat de drept, nu ca francezii, unde Marine Le Pen, pentru exact aceeași problemă, va da înapoi 300.000 de euro Parlamentului European, unde se va și instala în triumf după ce a ieșit înaintea compatriotului ei, președintele Macron, tot la alegerile astea. 

Nici nu se pune problema de vreo acțiune în justiție la Marine.

Cum nici Partidul Libertății (din Austria) nu are vreo problemă penală, decât că se caută cine e criminalul care l-a înregistrat pe șeful său (ministru de Interne) în timp ce promitea contracte publice unor ruși pentru bani la partid.

Nimeni nu își pune întrebarea de ce s-ar promite contracte publice cuiva, dacă nu există deja un mecanism preferențial de distribuire.

Nu, nu, astea există numai în Teleorman.

Cu alte cuvinte, noroc cu noi că am intrat în UE, că are UE pe cine curăța – pe bișnițarii noștri de provincie, o amenințare la adresa statului de drept european.

Alina Mungiu-Pippidi a comparat cazul Dragea și cu dosarul Microsoft, dar și cu dosarele pe care le-au avut candidații învingătorilor în alegerile europarlamentare.

Județul Teleorman e sărac, iar orfanii sărăciți acum zece ani de cei opt mii de euro, care altfel ajungeau la niște persoane devotate și iubitoare de orfani sunt simbolic mult mai importanți decât milioanele de copii furați de peste tot, prin licențele supraevaluate Microsoft.

Dl. Florică, omul cu șpăgile, își duce copiii la o școală trendy din București arborând în fiecare sezon o mașină nouă din clasa de lux – e clar că e un iubitor de copii.

Dintre complicii de la Microsoft nu a fost condamnat nimeni.

Miniștrii care au semnat ca primarii (în cel mai bun caz) sunt miniștri sau moralizatori ai neamului.

 I-am scris lui Augustin Lazăr, un pensionar victimă a dlui Dragnea, și mi-a răspuns după ce a studiat problema vreun an că nu, nu se poate prelungi investigația.

Listele învingătorilor, desigur, nu au hoți de orfani din ăștia ca dl. Dragnea.

Conțin doar oameni care fac bine la copii, mai ales propriilor lor copii, ca dl. Vasile Blaga sau dnul primar de Alba, Mircea HavaClick aici pentru lista neagră a candidaților PNL la europarlamentare.

Nici nu conțin fraieri care să nu fie achitați în ultimă instanță după ce primele i-au condamnat: noii noștri europarlamentari, ca dnii Falcă sau Blaga, sunt un exemplu pentru felul în care Înalta Curte restabilește statul de drept după ce DNA și cele inferioare au crezut că sunt de capul lor.

Că peste toate există servicii secrete (mai multe decât avea Carol al II-lea pe timpul dictaturii regale, doar cinci), și un șef al statului căruia îi sunt (aproape toate) subordonate, este, de asemenea, pozitiv: are cine să-i apere pe orfani.

Fondatoarea proiectului România Curată concluzionează dur: Atâția oameni sărbătoresc triumful statului de drept fără să se uite la amănunte și fără să se întrebe când o să le vină rândul, relatează https://newstandard.news/

 

Publicitate

28/05/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , ,

14 comentarii »

 1. Penibila doctoroaia .A mai gasit niste fraieri unde sa ia apararea hotilor de la guvernare

  Apreciat de 1 persoană

  Comentariu de Dan Vasile | 28/05/2019 | Răspunde

  • Penibila ”doctoroaia”se întreabă cine sînt hoții de la guvernare și ce au furat ei? Poate ne spui concret d-ta…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 28/05/2019 | Răspunde

 2. Asta e noua linie de apărare a partidului – revigorarea postacilor. V-am făcut un comentariu similar la o postarea cu gunoiul de Dogaru. Ridicați-vă dom-le, stați drept în picioare, cu coloana verticală dreptă, Dacă sunteti măcar pe aproape ceea ce cred eu, nu vă mai umiliți.

  Apreciază

  Comentariu de Florin | 30/05/2019 | Răspunde

  • Fabulos ! Vai ce îndemn patetic, chestia asta cu ridicatul în picioare!
   Pe d-ta nu te interesează dacă ce se scrie acolo e adevărat ? Ce te faci dacă e adevărat?
   Hai să verificăm datele expuse acolo și pe urmă ne dăm cu părerea cu argumente serioase, nu cu aiureli de genul ”Pipidi e grasă”. Pippidi ”postac”?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 30/05/2019 | Răspunde

   • N-ați reținut esențialul. Cum poate un pretins intelectual (mă refer la dvs.), care a distribuit pagina cu criminalul care „lichida intelectuali”, care publică articole anti-rusești să facă campanie urmașilor lichidatorilor de intelectuali?
    Este o întrebare pe care v-am pus-o repetat, dar n-ați răspuns niciodată.
    Am o singură explicație – o bubă cu puroi în dosar.

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 30/05/2019

   • Ce pot să răspund la așa o gogomănie.
    Dumneata ai o obsesie cu dosarele ?!
    La ce zici d-ta că n-am răspuns? Cine e criminalul ala care lichida intelectuali ? De ce nu spui cum il chiamă?

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 30/05/2019

   • Criminalul este într-o postare a dvs. V-ați enervat (greșeală de ortografie).
    Întrebarea mea a fost clară: ce vă determină la acest compromis? Sunt sigur că nu convingerile sau, cine știe. Oricum, o parte din postări/reluări sunt nesincere.

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 30/05/2019

   • Eu am întrebat cine e criminalul ala nenorocit din postarea mea?
    Cum îl chiamă, ca să nu o mai lungim atât, ca am treabă! Ce compromis vezi d-ta și unde anume ?

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 30/05/2019

   • Franz Țandără, născut la 22 februarie 1930, „într-o familie decăzuta”, „născut prost”. Ați uitat ce ați postat.
    Dar mie, tot nu mi-ați răspuns – unde sunteti fariseu?

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 30/05/2019

   • Ce să-ți răspund excelență ? Dacă te referi la articolul https://cersipamantromanesc.wordpress.com/tag/marturia-unui-tortionar/, pe care d-ta l-ai apreciat lăsând în josul paginii fotografia cățelului d-tale scump,atunci cine e fariseul dintre noi doi.

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 30/05/2019

   • Mi-a plăcut faptul că ați reluat relatarea, nu criminalul. Chiar sunt sincer în ceea ce fac, spun sau scriu.
    Dvs. sunteți duplicitar – aveți două tipuri de atitudini care nu sunt în acord. Până la urmă asta e întrebarea – unde sunteti sincer?

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 30/05/2019

   • Duplicitar ? D-ta știi despre ce vorbești?
    Ce relatare am reluat fără să reiau criminalul? Încetați să mai vorbiți în doi peri si dați-mi linkul cu articolul care nu vă place. Eu pe asta l-am găsit.

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 30/05/2019

   • Nu poți posta (bănuiesc nu din admirație) despre un criminal care „lichida intelectualii” , pericolul rusesc, crimele și mârșăviile comise de rusi și în același timp pagini de propagandă guvernamentală. Ceva nu se potrivește.
    Același om nu poate condamna trecutul și lăuda urmașii celor care l-au produs. Asta e duplicitatea dvs. Nu puteți fi sincer în ambele posturi.
    În ce mă privește, franchețea exprimării mi-a adus multi „prieteni”, dar prefer un dușman sincer.

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 30/05/2019

   • Ce spui domnule ?
    Trebuie să scriem și să vorbim cât mai mult despre criminalii care au săvârșit omoruri în masa împotriva propriului popor sau împotriva altor popoare, ca să știe oamenii care le-a fost istoria și să nu o mai repete în viitor. Cumva crezi că nu ar trebui să pomenim blestemațiile criminalilor Stalin, Beria,Himmler,Hitler, Mao, Pol Pot, Genghiz han, Timur lenk ? Dar despre zdreanța aia umană de Nikolski?
    De asemenea, încearcă să cauți alte teme de critică, pentru că vrăjelile alea cu propaganda pe care o face acest blog guvernării, pentru că este pur și simplu rizibil să spui așa ceva.
    Dacă trebuie să apreciem ceva, este mersul înainte al țării noastre și să lăsăm istoriei să aprecieze aportul personalităților politice.
    E tare ciudat cum naiba nu vezi dumneata articolele critice la adresa politicii duse de guvernanți, care apar tot pe acest blog ?
    Sfatul meu este să gândești, înainte de a scrie năzbâtiile pe care le scrii, că te râd fetele !…

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 31/05/2019


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: