CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Institutul Cantacuzino își reia activitatea și se pregătește să producă din nou vaccinuri


Imagini pentru photos institut cantacuzino

Institutul Cantacuzino face angajări  

 

 

Ministerul Apărării Naționale a anunțat recent demararea procedurilor de ocupare prin concurs a peste 100 de posturi de cercetători, medici, biologi, biochimiști, farmaciști și ingineri în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Este doar un pas din strategia de dezvoltare și relansare a institutului. Potrivit comunicatului de presă transmis de MApN, Institutul „Cantacuzino”, a demarat și procedurile de achiziții și investiții, în baza unul buget aprobat de aproximativ 40 milioane de lei. Banii sunt destinați modernizării zonelor de producție prin achiziția de noi echipamente de înalt nivel tehnologic, respectiv consolidarea și reabilitarea infrastructurii existente.

Măsurile concrete adoptate până în prezent de conducerea Institutului s-au materializat printr-o creștere semnificativă a producției de SOD Natural, cel mai cunoscut antioxidant și imunostimulator românesc, realizat în exclusivitate în cadrul Institutului Cantacuzino.

În primele cinci luni ale acestui an, vânzările de SOD Natural au depășit totalul vânzărilor pe anul 2018.

De asemenea, conducerea MApN a inițiat, în cursul acestei luni, discuții cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, în perspectiva reautorizării unei viitoare producții de vaccinuri.

Institutul a fost înființat la 1 aprilie 1921, prin Înaltul Decret emis de Regele Ferdinand I, sub denumirea de Institutul de Seruri și Vaccinuri „Dr. I. Cantacuzino”. Din 2017, Institutul a fost trecut în subordinea Ministerului Apărării Naționale, sub denumirea de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, cu scopul de a-l revigora și a se relua producția de vaccinuri și alte elemente destinate sănătății prin care își câștigase notorietatea, scrie https://newstandard.news 

Publicitate

28/05/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , ,

12 comentarii »

 1. O veste de milioane! 👍

  Apreciază

  Comentariu de Ana May | 28/05/2019 | Răspunde

 2. Optimiști, privim înainte „mărețele realizări” ale psd. Am doar o întrebare: cu pauza Cioloș, sunt la guvernare de multi ani – de ce n-au făcut-o de mult?

  Apreciază

  Comentariu de Florin | 30/05/2019 | Răspunde

  • Bine ar fi să vă informați , înainte de a face afirmații năzdrăvane.
   Dacă vă informați, veți afla că în ultimii (mulți) ani, aproape toate guvernările au încercat să repună pe picioare acest institut cu importanță strategică pentru țară.
   Uite că acum ,când a trecut sub oblăduirea Ministerului Apărării, se pare că s-a reușit repunerea lui în functiune.
   E în primul rând un lucru bun pentru România și de aceea ar trebui să te bucuri si să uiti pentru câteva minute lozincile cu ”ciuma roșie” ”dracnea la pușcărie” ”muie psd” etc.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 30/05/2019 | Răspunde

   • Regret, îmi plac lozincile astea. Despre „muie psd” am scris, cred că ați citit (https://nascutpelistaneagra.wordpress.com/2018/07/31/sexul-oral) și de multe ori despre „ciuma” și zdrențele roșii.

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 30/05/2019

   • Sigur că da, lozincile de tipul ”muie psd”țin loc de programe politice și de doctrine. Când spui „muie psd” rezolvi rapid orice întrebare privind căile de urmat și votezi masiv partide care nu oferă nici o alternativă pentru țară.
    Poate aflu de la d-ta ce ne oferă partidul ”Salvați România” în afară de o colectie de rahaturi ambalate sub forma unor lozinci aiuristice de genul ”să fie bine, ca să nu fie rău”, ”să trăim in locuințe comune, ” să lărgim libertățile pentru pederaști si transexuali”, ”să ieșim în chiloți la metrou”, ”să eliminăm religia din școli” etc..
    Viitor de aur, țara noastră are !

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 30/05/2019

   • Puteți a-mi spune care e doctrina psd? Să n-o luați cu „programul de guvernare”.
    Orice instituție / întreprindere / partid politic, există doar prin oamenii care o alcătuiesc. Îmi puteți da un exemplu de caracter la psd? Unul singur.

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 30/05/2019

   • Programele de guvernare ale oricărui partid sunt concepute pe baza doctrinelor de la care se revendică partidele respective.
    În ce mă privește, eu sunt un adept al doctrinei naționaliste și în funcție de aceasta judec realizările unuia sau altui a dintre guvernanți, fie că sunt liberali, psd-iști sau de altă coloratură.
    Se pare că d-ta nu ai habar ce înseamnă o doctrină politică și cu atât mai puțin la ce se referă doctrina social democrației astfel încât te rezumi la ”muie psd” crezând că sloganul ăsta rezumă ”calea și adevărul și viața”.
    Brava, tot înainte, pentru binele națiunii ! :))

    E mult de discutat, când vorbim despre doctrine dar am să încerc să sintetizez.

    Social-democratia reprezinta doctrina politica privind organizarea si conducerea societatii, avand la baza principiile dreptatii sociale, ale promovarii intereselor producatorilor de valori materiale si spirituale, ale protectiei sociale a categoriilor de cetateni defavorizati, prin limitarea puterii a monopolurilor.

    Geneza doctrinei politice social-democrate are la baza, pe de o parte, ideile socialistilor utopici din a doua jumatate a secolului trecut. Ideile au aparut odata cu manifestarea relatiilor capitaliste care, desi marcau un element de progres pe calea dezvoltarii societatii, generau totusi, in mod inevitabil si inegalitati sociale.

    Social-democratia, ca doctrina politica, a cunoscut mai multe faze in evolutia sa și se află acum într-o faza nouă de dezvoltare.
    Mentinandu-si conceptia initiala cu privire la transferarea capitalismului in socialism pe calea reformelor, social-democratia din aceasta perioada sustine principiile pluralismului politic, ale respectarii optiunilor libere a alegatorilor in legatura cu exercitarea puterii politice in stat, combatând, in acelasi timp, ideile unui regim totalitar, indiferent de natura sa (fascista sau comunista).

    In prezent doctrina social-democrata pune accent pe principiile statului de drept, pe cele de protectie sociala etc. Astazi, in Europa Occidentala precum si in alte tari ale lumii, social-democratia reprezinta una din principalele doctrine politice, ca alternativa viabila de organizare si conducere democratica a societatii. In tarile est-europene, dupa prabusirea comunismului, are loc un proces de inchegare a unei doctrine politice social-democrate care valorifica o parte din ideile social-democratiei, dar afirma si altele noi, rezultata din situatia actuala a realitatilor social-economice.

    Considerand democratia o forta sociala activa, doctrina social-democrata s-a delimitat de conceptia liberala clasica, potrivit careia statul nu trebuie sa intervină in economia de piața spre a asigura munca si securitatea cetatenilor sai.
    In momentele cand era la putere si cand se gasea in opozitie, social-democratia a dezvoltat un sistem de masuri sociale care sa permita asigurarea securitatii sociale, sa garanteze bunastarea, urmarind si diminuarea saraciei.

    Datorita faptului ca izvorul social democratiei a fost in clasele muncitoare, ea a urmarit integrarea maselor in societatea democratizata. Socialistii au inteles necesitatea de a prezenta si actiona in cadrul unor ‘mari partide populare reformate’, partide cuprinzand noi categorii de salariati generate de dezvoltarea economica, indeosebi de sfera serviciilor.
    Se constata largirea continua a bazelor sociale ale miscarii social-democrate mai ales pe seama functionarilor, a micilor producatori si micilor meseriasi , a unei parti din ce in ce mai mari a intelectualitatii.

    Din punct de vedere organizatoric,social-democratia se sprijina pe sindicate și în acelasi timp pe mișcarea cooperatistă, care cuprinde milioane de consumatori, etc. Astfel, s-au creat structuri organizatorice cu numeroase ramificatii.

    PSD a respins varianta terapiei de soc, generatoare de efecte contraproductive intre altele, costul social extrem de ridicat, dificil de suportat mai ales în zonele sociale mai defavorizate. Reforma, in conceptia PSD, trebuie orientata concomitent atat pe principiile eficientei economice, cat si pe cele ale protectiei sociale, refuzand solutiile radicaliste si aventuriste.

    Doctrinar si programatic, PSD se vrea un partid social-democrat cu vocatie europeana deschis spre modernizare si promotor al reformei cu un accent deosebit pe reforma economica.

    Prin valori ca cele mentionate, doctrina social-democrata a PSD se deosebeste de alte doctrine politice care pun accentul fie pe libertatea individuala în defavoarea justitiei sociale, fie pe solidaritatea sociala si pe egalitarismul nivelator, care sufoca libera initiativa si depreciaza semnificatia libertatii individuale.
    Libertatea, ca valoare suprema, poate fi usor returnata in anarhie, daca nu se realizeaza intr-un cadru de ordine fireasca in care libertatea unora să nu o incalce pe cea a semenilor lor si, cu atat mai mult, sa n-o reduca la o simpla vorba, doar la un instrument demagogic.

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 30/05/2019

   • Văd că stați bine la teorie, cu practica e mai nasol. Știu ce e SD. Am înghițit și o grămadă de socialism științific. Atenție cu „justitia socială – e ceva complet neclar și alunecos, se poate ajunge la făcutul dreptății de către mase.
    Problema este că, dacă nu există cu adevărat crezul într-o doctrină, nimeni nu dorește s-o pună în practică, rămân doar vorbele goale.
    Asta e situația psd. Întrebarea ați ignorat-o, ca de obicei.
    Nu sunt împotriva unei doctrine naționaliste, ea trebuie să existe pentru a combate anti-naționalul. psd nu are așa ceva. Doar accente de tipul „noi suntem cei mai patrioți”, ca noi nu e nimeni. Ei, când văd asemenea declarații la unul ca Nicolae, generalul Izmană, dracnea, Rovana, Veorica, îmi pun serioase semne de întrebare. Fiindcă tot vorbirăm de Dogaru (alt exemplu), nu v-ați gândit niciodată că ar putea fi și o influență rusească? Cui prodest?

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 30/05/2019

   • Văd că d-ta vorbești despre politică fără să ai habar ce nu-ți convine la un partid sau altul.Practic,în afară de ”muie psd”, ai cuvinte de laudă pentru vreun partid ?
    Și dacă da, care e acela /

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 30/05/2019

   • Am scris despre ea, dar n-am folosit expresia decât pe 10 august; de aceea eram acolo – s-o strig.

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 30/05/2019

   • La care partid e clara ideea justiției sociale si practic ce întelegi d-ta prin justiție socială ?
    Am senzatia din ce în ce mai precisă că pierd timpul cu d-ta, pentru că vă lipsește o orientare clară. Astfel de persoane se numesc dezorientate.

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 30/05/2019

   • „Orientarea” este parte a jargonului ăla, al partidului. Este o nuanță josnică de caracter – „Nu te-ai orientat”.
    Eu admir libertatea fiindcă nu am fost. Sunt de acord cu limitele.
    Eu sunt de părere că proprietatea este un motor important al societății: omul știe că are pentru ce munci și acumula; alături de cel cu inițiativă prosperă și alții care muncesc pe lângă el, …

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 30/05/2019


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: