CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Un arhitect vizionar, are un plan pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame. VIDEO 


 

 

 

 

 

Imagini pentru notre dame in flammesphotos

Planul unui arhitect vizionar pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame | VIDEO

Vincent Callebaut, un arhitect ecologic originar din Belgia, a lansat o propunere inedită pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame, monument care a fost afectat pe 15 aprilie de un incendiu puternic.

Proiectul numit „Palingenesis”, adică „regenerare” sau ”renaștere” își propune să transforme catedrala într-un loc prietenos cu mediul înconjurător.

Viziunea arhitectului Callebaut pentru Catedrala Notre Dame este una inovatoare. Acesta propune amenajarea unei grădini de meditație și un acoperiș impresionant care transformă energia solară în curent electric.

Acest lucru va fi realizat printr-o sticlă specială folosită la spira catedralei, care va absorbi lumina și o va folosi pentru alimentarea clădirii. Energia care rămâne ar putea fi distribuită pe gratis clădirilor din preajma catedralei.

De asemenea, arhitectul spune că în fața catedralei ar putea să se deschidă o piață pentru fructe și legume crescute chiar pe acoperișul clădirii.

Ferma amplasată pe acoperișul catedralei în acest proiect ar putea produce până la 25 de kg de fructe și legume pe metru patrat pe an.

Proiectele mai multor arhitecți au fost înaintate acum guvernului francez, care a anunțat un concurs internațional de redeschidere a spiralei catedralei.

Să ne amintim că, un incendiu puternic a izbucnit în data  15 aprilie, la Catedrala Notre-Dame din Paris ,dar că, din fericire, incendiul a fost stins, iar structura clădirii nu a fost afectată, însă acoperişul şi alte părţi arhitecturale importante au fost distruse.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că acest edifciu religios, simbol al Franței, va fi reconstruit în cinci ani de zile.

 Aflăm că, bogaţii Franţei au donat circa un miliard de euro pentru restaurarea catedralei Notre-Dame din Paris.

 

 

 

 

 

13/05/2019 - Posted by | DIVERSE | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: