CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Românul care a fost distins cu Medalia pentru curaj de regina Marii Britanii după ce a devenit erou în timpul unui atac terorist la Londra, va fi decorat în luna august și de șeful poliției britanice


Florin Morariu, românul care a devenit erou la Londra, după ce a pus pe fugă pe mai mulţi terorişti cu prilejul atentatului din iunie 2017, a primit medalia pentru curaj din partea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Aceasta este pentru întâia oară când unui cetăţean român îi este conferită o astfel de distincţie.Propunerea de a-l decora pe Florin Morariu a venit din partea premierului Theresa May.

Românul din Iaşi a ajuns pe paginile ziarelor şi pe ecranele televizoarelor, după ce în seara zilei de 3 iunie 2017, i-a pus pe fugă pe  terorişti și a decis să adăpostească mai multe persoane în brutăria la care lucra.

În acea seară trei fanatici musulmani înarmaţi cu cuţite au început să lovească trecătorii şi pe cei din localurile de lângă podul Londrei. 8 persoane au decedat, iar alte 8 au fost rănite după ce, o dubă închiriată de trei indivizi a intrat în mulțimea aflată pe Podul Londrei.

Atacatorii aveau asupra lor cuțite și au început să atace trecătorii.  În timp ce majoritatea celor care lucrau în celelalte localuri din zonă s-au baricadat înăuntru, Florin Morariu a deschis uşa brutăriei unde lucra,pentru a salva cât mai mulţi trecători și i-a alungat pe teroriști, aruncându-le navete în cap și fugărindu-i cu un făcăleț.

Românul a primit în ziua de 5 aprilie 2019 distincția pentru curaj din partea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, „The Queen’s Commendation for Bravery”.

Ceremonia a avut loc în Turnul Londrei și a durat 4 ore.

”Am avut niște emoții foarte mari, dar când am urcat pe scenă mi-au trecut. Mi-a fost înmânată distincția de către un lord, care este reprezentantul Casei Regale a Marii Britanii. Sunt mândru că am primit această distincție, dar și fericit. Mi-au făcut o prezentare foarte frumoasă. Aș vrea să le spun românilor că, oriunde s-ar afla, în orice colț al lumii, să nu uite că sunt români.” 

Mesajul lui pentru englezi este: „Ar trebui să ne respectăm reciproc. Nu contează ce naţionalitate avem, dacă vom fi mai uniţi. Poate nu am putea opri aceste atentate, dar măcar le-am putea încetini.”

Casa Regală a Marii Britanii nu a mai acordat distincția pentru curaj de 24 de ani.

Aceasta a fost creată în 1994 fiind acordată, de obicei, militarilor britanici şi doar în mod excepţional, civililor şi cetăţenilor străini.

Eroul ”cu făcăleț” locuieşte acum în Iaşi şi spune că nu ar mai vrea să părăsească România niciodată.

În urmă cu puțin timp,Florin Morariu a mai primit un telefon din Anglia…

Șeful poliției Marii Britanii îi va acorda o altă distincție curajosului ieșean, pe data de 21 august, la Londra!

 

 

 

 

Imagini pentru Decorarea lui Florin Morariu

Foto: Florin Morariu după primirea distincției din partea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Publicitate

07/05/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: