Visuri anexioniste la nivel înalt în Ungaria vecină și prietenă

În imagine, o fotografie postată de premierul maghiar Viktor Orban pe contul său de Facebook , care îl înfățișează în timp ce îi arăta premierului Poloniei o hartă a Ungariei Mari, când Transilvania era anexată de statul ungar.
Orban visează la revizuirea granițelor în Europa, ca Putin
Publicația Libertatea Cuvântului din Cernăuți scrie că politicianul polonez Slavomir Nitras,a susținut că Premierul Ungariei, Viktor Orban, a propus Poloniei să profite de criza din statul vecin, pentru a ocupa și împărți Ucraina.
Potrivit acestuia, Ungaria este „o țară foarte periculoasă”, pentru că ungurii visează să schimbe ordinea postbelică.
Afirmațiile au fost făcute în cadrul unui dialog filmat pentru Onet.pl.
Slavomir Nitras este politolog, membru al Sejmului în trei legislaturi, deputat în Parlamentului European (2009-2014) și consilier-șef al fostului premier Evo Kopach și a declarat în privința premierului maghiar :
„Visează la schimbarea de frontiere”.
„Știu că Orban visează la o astfel de schimbare. Victor Orban încerca să ne convingă să ocupăm și să împărțim teritoriile ucrainene în perioada crizei din Ucraina. La fel ca Vladimir Putin, el visează la revizuirea frontierelor Europei”, a declarat membrul partidului polonez de opoziție „ Platforma Civică”.
„Noi nu vrem să destabilizăm Europa. Îl cunosc pe Victor Orban. Este educat, cunoaște limbi străine și știe să se comporte ce elitele internaționale. Este un politician inteligent și foarte periculos”, a spus Nitras.
Ungaria blochează desfășurarea ședințelor Comisiei NATO-Ucraina, pentru motivul încălcării drepturilor maghiarilor care trăiesc în Ucraina prin prevederile legii educației.
Orban a spus anterior că nu crede în succesul integrării europene a Ucrainei și a sugerat că acest stat va rămâne în zona de influență a Rusiei. În același timp, Ungaria la nivel oficial întotdeauna a susținut integritatea teritorială a Ucrainei.
Declarații controversate făcute de lideri maghiari în România: Trianonul, „problemă europeană”.
Un obișnuit al plaiurilor transilvane, pe care le vizitează cât de frecvent are ocazia, Viktor Orban făcea anul trecut, alături de președintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, o serie de declarații controversate în România, la Tușnad.
„Buzduganul” a fost aruncat în prima zi a lucrărilor celei de-a 29-a ediții a Universității de Vară de la Băile Tușnad de Nemeth Zsolt:
„dacă acest proiect european nu reușește să dea un răspuns corect problemei reprezentate de Trianon, atunci din păcate nu mai putem vorbi despre niciun proiect comun, nu? Pentru că e o problemă europeană acest Trianon și trebuie să găsim împreună o soluție.”
Ca un diplomat, Viktor Orban a încercat să „îndulcească”, în cadrul acelorași lucrări, afirmațiile belicoase ale lui Zsolt:
„Înțelegem că, din punctul lor de vedere, este un moment festiv, dar să înțeleagă și ei că pentru noi nu e un moment festiv ( Centenarul, n.r.). Avem resurse, avem curaj și am arătat vecinilor noștri că aceia care colaborează cu ungurii fac bine.
Avem o ofertă pentru vecinii noștri, care se concentrează în ideea să legăm între noi țările noastre cu autostrăzi, cu căi ferate și (…) rețele energetice, (…) să armonizăm dezvoltarea armatelor noastre și să dezvoltăm împreună economia și investițiile în Bazinul Carpatic.
Deci, avem o ofertă – să construim împreună Bazinul Carpatic, pe baza respectului reciproc”, a afirmat atunci, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori, Viktor Orban, adăugând că ,,de o sută de ani România modernă nu știe ce să facă cu cei peste un milion de maghiari care trăiesc aici”.
Surse:
Apreciază:
Apreciază Încarc...
03/05/2019 -
Posted by cersipamantromanesc |
POLITICA | ANTIROMÂNISM, hartă revanșistă, iredentism maghiar, Marea Unire este negată, politica periculoasa, propagandă maghiara la nivel inalt, refacerea Ungariei Mari, revanșizm unguresc, revizuirea frontierelor, separatism teritorial, Tratatului de la Trianon
Rezultă din articol că Orban e un politician de excepție, un adevărat diplomat.
OK. Noi cum îl contrabalansăm? Cu Veorica, Carmencita, Olguța, Dragnea, Meleșcanu? Vi s-ar părea posibil?
Ați văzut ceva notabil în acest sens în guvernul Dragnea, în afara blatului și cedărilor cu UDMR?
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Scuze, am omis-o pe Rovana, poate să fie ea salvarea noastră în fața abilului și școlitului Orban?
ApreciazăApreciază
Orban nu e un simplu ministru și nici un eventual deputat european așa că nu se sustine comparatia…
ApreciazăApreciază
Orban poate fi contrabalansat de un presedinte inteligent.
ApreciazăApreciază
Nu e clar încă pentru d-ta că Orban este un politician inteligent, care și-a pus inteligența în slujba distrugerii vecinilor Ungariei pe al căror teritoriu există minorități maghiare, din dorința de a reface imperiul pierdut de unguri în 1918?
ApreciazăApreciază
Ba da. Asta am și spus, poate nu atât de clar fiindcă n-am vrut să vă vexez. E bine că ați spus-o dvs.
Cu o mențiune – e PM. La noi, e Veorica.
Știu că e neplăcută comparația, dar trebuie să conștientizăm asta.
ApreciazăApreciază
O fi Orban Viktor prim ministru , dar nu e omologul prim ministrului de la noi.
În Ungaria puterea este în mâinile primului ministru, adică a lui Orban, ceea ce nu e cazul cu Viorica Dăncilă în România.
Oricum, Viorica Dăncilă și guvernul pe care îl conduce au făcut o figură bună în perioada de conducere rotativă a UE, contrar tuturor mizeriilor vehiculatede fel de fel de chelălăitori de la noi care au făcut si fac tot posibilul să denigreze România în afara țării.
Vrem nu vrem, guvernul Dăncilă e performant, și vă place sau nu, mentine România în topul țărilor cu cea mai mare creștere economică din Europa și cu șomajul cel mai redus.E plin internetul si mass media de „analiști” preocupați să ne alarmeze electoral-interesat publicul țintă.
Datoria publică a României, raportat la PIB, a scăzut de la 37,3% în 2016, la 35,2% în 2017 şi 35% din PIB în 2018.
Adică stăm mult mai bine la acest capitol decât „case mari” din Europa, cel mai bun exemplu fiind cel al Belgiei-de-capitală-europeană-găzduitoare, care are datorii de 102% din PIB.
Alt aspect porcește ocolit cu mare grijă de prea mulți dintre „analiști”, este faptul că PIB-ul României a crescut necontenit în ultimii ani, depășind recent un maxim istoric de 200 de miliarde de euro. Mai précis, din 2012 până în 2018, acesta a crescut de la 132 de miliarde de euro la 202 miliarde euro.
Dar poate cea mai perversă chestiune este dosirea unei explicații simple de către corul de analiști ce se străduie să ne bage în cap, că statul este cel care s-a împovărat cu o asemenea datorie de prost și nemernic ce e, încărcându-ne pe noi, cetățenii, pentru generații întregi cu datorii.
Care este de fapt componența acestei datorii externe a României? Ei, bine, doar vreo 35 de miliarde de euro este datoria statului!
Restul de vreo 65 de miliarde este datorie privată: a mea, a ta, a companiilor, pe care am făcut-o în ani şi o alimentăm în fiecare zi.
Când cumpărăm o maşină străină, când luăm câte un credit în euro de la o bancă străină pentru apartamentul sau casa mult-visată, când deschidem câte o firmuliță, ca să aducem pe piață și să trăim din mărfuri importate, nu facem altceva decât să adăugăm, pe lanț, datorie externă pentru România, pe care o plătim cu toții.
Iar noi suntem doar niște mărunte zale din acest lanț economic, dominat în România de ani de zile de către companiile multinaționale!
Toate astea se sparg în capul statului, fiindcă produc deficit de cont curent.
Concluzie, dacă vrem să criticăm cu orice preț conducerea, suntem liberi, numai să nu călcăm în picioare ADEVĂRUL de dragul cârcotelii și al refulării.
Încep să cred că în toată mascarada asta a dezinformării este serios amestecată și manipularea maselor, dezinformarea și războiul psihologic pentru dominarea României.
Poți să dai câte cifre pozitive vrei, vei vedea că mereu se vor agita o mulțime de răspândaci si zvoneri care se vor pune pe piciorele din spate si vor striga în cor că e tocmai invers…
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mulțumesc, apreciez că v-a plăcut observația mea anterioară cu „zvoner” ;).
Cele două părți de „analiști” la care vă referiți se acuză reciproc de minciună și deformare a adevărului. Dar acesta, adevărul, se află în buzunarul meu și al celorlalți ca mine. E simplu de aflat, bagi măna în buzunar.
Cât privește așa zisa „datorie privată”, cred că e doar un zvon răspândit de cine trebuie. Sau, poate e vorba de companiile statului.
Eu mi-am plătit tot ce am cumpărat de dincolo, n-am nici o datorie privată de contabilizat. Bănuiesc că toți ceilalți ca mine.
Companiile private achită și ele partenerilor. Se întâmplă să plătească mai târziu, este adevărat (așa numitul credit furnizor). Acest lucru nu poate apărea în statisticile oficiale fiindcă nu se raportează fiscului, este pur și simplu aranjamentul bilateral, uneori doar verbal. Datoria privată este o interpretare, un scărpinat cu mâna dreaptă la urechea stângă.
Dacă e vorba de dezechilibrul balantei de plăți, pentru ăsta e de vină doar politica guvernului. Așa că, nu dați vina pe noi, pălmașii care-l vom plăti vrând-nevrând.
Păi suntem acuzați noi oamenii de rând, companiile private că am furat, că n-am achitat 65 miliarde EUR? Vă dați seama ce susțineți?
Aseară, întâmplător, am văzut finalul emisiunii lui Pătraru (în loc de A3). Era dedicat penibilităților Veoricăi. Credeam că este un subiect fumat, epuizat. Ei bine, mi-a fost rușine. Nu puteți fi măcar un sfert de pagină realist?
ApreciazăApreciază
Dacă discutăm probleme economice, lucrăm cu cifre. Ai d-ta alte cifre ? Să le vedem…
Când și cine a acuzat oamenii de rând că au furat 65 md. de euro, așa cum spui d-ta ?
Încercați să vă concentrați când citiți si veți vedea că 65 de miliarde sunt împrumuturile făcute de populație si firme private, nu de stat. Așadar, cele 65 de miliarde nu reprezintă datoria statului și nici a companiilor statului și prin urmare chestiile astea cu ce crede unul sau altul, fără a avea în față cifrele oficiale nu fac doi bani.
Metafora cu buzunarul matale care geme nu ține loc de argument economic.
Dacă discuți cu un cetățean belgian, sau suedez, sau neamț, ai să vezi că și el îți va argumenta că are numeroase nevoi neîmplinite și că și-ar dori mai mult.E o lege omenească!
Rămâne un fapt, că România este printre ultimele țări din Europa Unită în privința dezvoltării economice și a nivelului de trai al populației, numai că se uită în ce stadiu eram cu acești indicatori la intrarea în UE și dacă decalajul față de țările dezvoltate se reduce sau crește. Dacă decalajul se reduce,atunci e de bine, nu-i așa ?
Când vei ști asta vom putea purta o discuție productivă.
Altfel, argumentul cu ”buzunarul”e mai mult poetic, fără îndoială irelevant și până la urmă nu spune nimic.
ApreciazăApreciază
Nu am spus niciodată că d-ta sau vecinul d-tale aveți bani. Nici eu nu am bani suficienți, dar asta nu înseamnă să mă mint singur că România e chiar pe marginea prăpastiei, când e evident că se dezvoltă și încă robust…
Războiul psihologic și mijloacele de manipulare în masă sunt o realitate si se aplica de mult cu rezultate din ce în ce mai evidente.
Urmăriți cu atenție ce spune aici un fost as sovietic al războiului psihologic și al subversiunii ideologice.
ApreciazăApreciază
Cu ultimele observații suntem de acord, mai puțin atributul „robust” ref. la dezvoltarea noastră.
Ref. la cele 65 mil. EUR, înțeleg că-mi reproșați că mi-am cumpărat un frigider, sau sunteti supărat pe dvs. pentru că ați cumpărat cartofi din Polonia dezechilibrând astfel balanta de plăți a României. Aici trebuie să înțelegeți ceva – EU AM DREPTUL de a-mi lua frigider, DVS. AVEȚI DREPTUL de a manca cartofi. Administratorii sistemului, GUVERNANȚII, AU DATORIA de a gestiona deficitul de cont prin politici fiscale, financiare, industriale judicioase prin care acesta să rămână în limite rezonabile. Adică, să stimuleze producția de cartofi și frigidere. Dacă acest lucru nu e posibil, trebuie să stimuleze o altă producție, al cărui export va compensa frigiderul cumpărat de mine și cartofii mâncați de dvs. Dacă nu sunt în stare de asta, crește deficitul de cont, asociat creste inflația. Chestia cu datoria publică și privată este doar un praf aruncat în ochii proștilor. Nu vă includ în această categorie, am remarcat că încercați a folosi termenii tehnici ai unui domeniu despre care vorbiți, chiar dacă nu-l cunoașteți cu adevărat. Puteau să nu folosească două denumiri, puteau să găsească și vreo a treia categorie, este neimportant. Dvs. folosiți termenii oficiali pentru a răspândi în rândul celor slabi ideea de vinovăție și oricum, spre a disculpa guvernanții pe care-i susțineți. De fapt, GUVERNANȚII SUNT DE VINĂ pentru DATORIA României, oricum ar denumi-o sau ar ascunde-o. Și această manieră de abordare este UN RĂZBOI PSIHOLOGIC, este menită a induce în eroare și a schimba în favoarea lor, a guvernanților, percepția faptelor. O creștere economică „pe consum” nu este una „robustă”, este una care dezechilibrează balanta de plăți și generează inflație, iar faptul că depindem de importuri este vina guvernanților.
Pălmașii vor suporta datoria României și inflația pe care o generează. Guvernanții n-au nici măcar teama de a fi trași la răspundere pentru incompetenta lor, incompetență care se vede și după felul în care deschid gura. Recunosc însă că au calitatea de a-și umple bine buzunarele.
P.S. Remarc cu plăcere că mi-ați studiat „dosarul” – ați constatat, sper, că sunt ca o carte deschisă, pentru asta l-am pus la dispoziție.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
România a avut, în iunie 2018, a patra cea mai mică datorie din UE ca pondere în PIB, după Estonia, Luxemburg şi Bulgaria. Media datoriei publice a fost în UE, în perioada menţionată, de 86,3% din PIB.La noi ați aflat tot de la mine la cât s-a ridicat aceasta.
Atâta timp cât creşterea econmică este mai mare decât deficitul bugetar, cel care determină nivelul datoriei, datoria ca pondere în PIB va scădea.
Încetați să mai faceți aprecieri contrare cifrelor oficiale comunicate de Institutul Național de Statistica, Banca Națională sau de organismele specializate europene, atâta vreme cât nu aveți noțiunile economice indispensabile ununui astfel de demers.
Dacă nu aveți studii economice, cine vă autorizează să comentați după ureche statisticile oficiale și să invocați presimțiri, angoase sau mai știu eu ce trăiri esoterice, când vorbiti despre lucruri foarte precise cum sunt raportările economice?
Văd că vă dați cu părerea și în parapsihologie si în psihologia maselor, până într-acolo că vă permiteți să-i contraziceți cu dezinvoltură și pe dl. gen. Mircea Chelaru și pe specialistul kgb în manipularea maselor, Iuri Bezmenov,în același stil : ”Nu e adevărat ce spune , pentru că asa vreau eu!”
Vă sugerez așadar să întrebați înainte să vă formați o părere câțiva economisti și psihologi serioși, pentru că altfel pierdem vremea.
ApreciazăApreciază
Exact aceleași sugestii putem să vi le fac și eu.
Acolo nu se vorbește despre despre parapsihologie și n-am negat existența ei, E vorba de un control precis „remote” al maselor – asta este bazaconia. Când cineva începe să debiteze din astea … Văd că ați renunțat la „proba” cu Afganistan – e un pas înainte.
Dacă ar fi existat butonul „remote”, de ce nu l-a apăsat Dragnea (sau cine ziceți dvs.) anul trecut în loc de gaze și bulane? Sau n-are el butonul? L-o fi apăsat Soros și au țâșnit gazele și bulanele.
Dacă ar fi reale afirmațiile fantasmagorice ale lui Chelaru și ale rusului, nu li s-ar fi oferit ocazia de a vorbi la Tv – nu sunteți de părere? Doar vă plac teoriile conspiraționiste. Vedeți vreun KGB-ist real, important, făcând asemenea afirmații acum sau în perioada respectivă? Folosiți-vă filtrul rațiunii.
ApreciazăApreciază
Repet, că nu ești calificat să-l critici pe gen. Chelaru, iar în ceea ce priveste Afganistanul, ceea ce îți scapă este faptul că desi au fost puse în aplicare de către ruși tehnici parapsihologice pentru combaterea rezistenței , aceștia au fost contracarați de americani, care au fost de partea talibanilor în timpul invaziei Moscovei.
Mai documentează-te , pentru că e obositor să stau să citesc aceleași năzdrăvănii pe care le servești d-ta…
Oricum, până nu voi vedea că stii despre ce vorbesti, nu-ți voi mai răspunde
ApreciazăApreciază
Sunt cu adevărat calificat. Sunt lucruri pe care n-am cum să vi le arăt. Dar poveștile astea cu câmpuri parapsihologice controlate remote cu dispozitive speciale care au capacitatea de a „vrăji” o masă mare de oameni sunt pentru adormit copiii. Oricât ați fi de adept al teoriei conspirației, analizați singur dacă Chelaru ar fi putut afla, dacă ar fi spus-o la Tv, care ar fi fost consecințele existenței armei.
În 10 august ar fi putut să disperseze acea sută de mii de oameni cu o altă armă, fără a răni sau gaza pe nimeni. A fost folosită o singură dată pe 13 iunie ’90 pe la ora 22, în zona MI. Dar este vorba de ceva clar, tehnic, nu vrăjeli de aiurit ascultătorii A3. Am alte așteptări de la dvs.
ApreciazăApreciază
Realitatea este cea care se vede, nu se ascunde în statistici. Dacă buzunarul e gol, nu-l poți vedea altfel. Dacă vezi un analfabet, degeaba ți se dă o declarație că nu e. Sunt lucruri simple, la fel cu cursul EUR/USD, la fel cu deficitul de cont, la fel cu prețul benzinei. Ori acestea sunt chiar statistici/cifre.
Poate au uitat Dragnea/Veorica să apese vestitul buton remote care să-mi coloreze totul în roz.
ApreciazăApreciază
Nu am vreme să studiez dosarele nimănui și nici nu consider că ar fi o ocupație folositoare.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Oricum, sunt măgulit ;).
ApreciazăApreciază