CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Direcțiile implicării miliardarului George Soros în România. Lista lui Soros


Lista lui Soros. Cine sunt oamenii care au schimbat România, cu sau fără voia noastră: miniștri, demnitari de rang înalt, jurnaliști.

 

Oficial, George Soros s-a implicat în România, în ultimele zile ale anului 1989, imediat după căderea regimului Ceaușescu. Unii spun însă, că activitatea magnatului american de origine maghiaro-evreiască, a început cu mult înainte de căderea regimului Ceaușescu.

Chiar dacă nu a recunoscut niciodată implicarea sa în România de dinainte de 1989, Soros a admis că s-a implicat în alte țări comuniste, sprijinind financiar oponenții regimurilor respective.

Având în vedere că Soros a înființat Grupul de Dialog Social chiar în 31 decembrie 1989 și Fundația pentru O Societate Deschisă în primele zile ale lui 1990, este greu de crezut că primii membrii “s-au nimerit” să fie acolo și că “scena” nu fusese pregătită încă de pe vremea regimului Nicolae Ceaușescu.

Ascensiunea lui George Soros a început în anii ’80, atunci când în Statele Unite au apărut o mulțime de ONG-uri cu nume foarte interesante: “National Endowment for Democracy”, “Freedom House”, “National Democratic Institute” sau “Open Society Institute”.

Conform unei anchete jurnalistice, toate acestea au acționat direct și în România, chiar la începutul anilor ’90, beneficiind de fonduri uriașe, de ordinul a milioanelor de dolari.

Soros a venit personal la București în 1990, prima oprire fiind la sediul Grupului de Dialog Social, acolo unde s-a întreținut cu Silviu Brucan și ceilalți membri fondatori: Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Gabriel Andreescu sau Stelian Tănase.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografia de sus, care datează din 5 ianuarie 1990 , nu are nevoie de prea multe comentarii.

E de ajuns sa consemnam ceea ce se vede: că Silviu Brucan, “eminența cenușie” a FSN și agent demonstrat al KGB, era gazdă la sediul GDS pentru George Soros, miliardarul emigrat din ghetto-ul evreiesc al Budapestei la Londra și mai apoi la New York.

Faptul că, în impozantul sediu oferit de FSN pentru GDS in Calea Victoriei 120, Brucan îl primea ca la el acasa pe Soros, sponsorul Grupului pentru Dialog Social începând cu acel moment, ne demonstrează fără tăgadă rolul sau de fondator al grupului din care fac parte Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici, Vladimir Tismaneanu sau Monica Macovei.

Dupa cum se stie, primul presedinte al GDS, sociologul Alin Teodorescu, informator al DSS și agent AVO, a fost simultan si președinte al Fundației Soros, organizație cu activitati speciale care și-a inceput activitatea antiromâneasca în țara noastră cu un buget de 1 milion de dolari.

Direcțiile acestui grup de interese antiromânesti cu multiple ramificații, specializat în trafic de influență la nivel înalt, au ramas așadar cele imprimate de “părinții lui fondatori”: Silviu Brucan si George Soros, scria http://www.ziaristionline.ro/2014/07/26/silviu-brucan-gazda-lui-george-soros-la-gds-

Primul numar al organului de lupta al GDS, revista “22” (facsimil mai jos), apare cu fondatorul cu patru clase in capul publicatiei, gavarind despre… “Socialismul mondial la rascruce”. QED.

 

 

Primul numar al revistei 22 cu fondatorul GDS Silviu Brucan 20 ian 1990

Dacă nu s-a implicat personal, George Soros a avut reprezentanți direcți în conducerea “societății civile”. Primul reprezentant direct al lui George Soros în România a fost Sandra Pralong (Sandra Marilyn Andreea Budiș), persoană care, nu întâmplător, a emigrat din România în anii ’70. Andreea Pralong a fost consilierul președintelui Emil Constantinescu.

Din 1990 și până acum, George Soros a dezvoltat o adevărată rețea de ONG-uri, cu care a acaparat noul concept de “societate civilă”, necunoscut românilor, astfel că a reușit să influențeze, în mod major, deciziile la nivel guvernamental. Pe lângă GDS și Fundația Soros, s-au dezvoltat o puzderie de ONG-uri legate de numele magnatului american.

Enumerăm doar câteva din ONG-urile apărute după 1990: “Soros Advising and Placement Center”, “Soros Educational Advising Center” , “Uniunea pentru Reconstructia Romaniei”, “Centrul de Parteneriat pentru Egalitate”, “Centrul pentru Dezvoltare Economica”, Fundatia “Concept” , “Centrul pentru Drepturile Omului – București”, “Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH)”, “Asociația “Pro Democrația”, “Societatea Academică Română” etc, care la rândul lor au “născut” alte ONG-uri.

Printre membrii acestor organizatii găsim foști miniștri, consilieri ai președinților României, directori de instituții ale statului, jurnaliști influenți. De remarcat este că trei din cei patru președinți ai României au sau au avut consilieri oameni din cercul lui Soros.

Lista completă a beneficiarilor burselor Soros nu a fost niciodată făcută publică. O listă a fost avansată de ziarul Ziua, aici.

Iată o listă cu o parte din foștii sau actuali membri ai Grupului de Dialog Social, ai Fundației pentru O Societate Deschisă sau ai altor ONG-uri afiliate Open Society Romania Network.

Datele prezentate pe noi pot fi verificate și sunt publice.

Sandra Pralong – fost consilier al președintelui Emil Constantinescu
Alexandru Lăzescu – fost director al TVR
Andrei Pippidi – istoric, membru în Comisia care a elaborat Raportul Tismăneanu și Raportul Elie Wiesel privind participarea României la Holocaust
Vladimir Tismăneanu – politolog,președinte al Comisiei Prezidentiale de Analiză a Dictaturii Comuniste din România
Andrei Pleșu – scriitor, Ministru al Culturii(28 decembrie 1989 – 16 octombrie 1991), Ministru de Externe (29 decembrie 1997 – 22 decembrie 1999), membru al CNSAS(2000 – 2004), consilier al președintelui Traian Băsescu ( decembrie 2004 – mai 2005)
Catrinel Pleșu – fost director, Centrul Național al Cărții, din cadrul ICR (2009 – 2012)
Mihai Șora – filosof, Ministrul Educației (decembrie 1989 – 28 iunie 1990)
Renate Weber – consilier al președintelui Traian Băsescu, (2004 – 2005) europarlamentar PNL.
Liviu Antonesei – scriitor, jurnalist
Alin Teodorescu – sociolog, primul președinte al GDS, consilier al premierului Adrian Năstase, Ministru cancelar, șeful Cancelariei Primului Ministru Adrian Năstase, fondator IMAS
Andrei Marga – filosof, Ministru al Educației (1997 – 2000), Ministru de Externe (mai 2012 – august 2012), președinte al ICR (septembrie 2012 – iunie 2013)
HR Patapievici – filosof, membru al CNSAS (2000 – 2004), președinte al ICR (2005 – 2012)
Mircea Mihaieș – critic literar, eseist, fost vice-președinte al ICR( 2005-2012)
Mihai-Răzvan Ungureanu – consilier al Președintelui Iohannis, fost ministru de externe (2004 – 2007), șed al SIE (2007 – 2012), premier al ROmâniei (februarie 2012 – mai 2012)
Cristian Pârvulescu – politolog, președintele Asociației “Pro Democrația”
Victor Rebengiuc – actor
Sabina Fati – jurnalist România Liberă, revista 22
Andrei Oișteanu – etnolog, antropolog, membru în Comitetul educațional al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”
Andreea Pora – jurnalist
Teodor Baconschi – teolog, fost ministru de Externe, decembrie 2009 – ianuarie 2012, ambasador al României la Vatican, în Portugalia, San Marino. Secretar de stat în MAE(2005-2006), Consilier al Președintelui Traian Băsescu (2006 – 2007)
Monica Macovei – europarlamentar, fost Ministru al Justiției(2004 -2007), fost candidat la președinția României
Alina Mungiu – politolog, șef al Știrilor TVR (1997 – 1998), a fondat Societatea Academică din România, profesoară la SNSPA
Stelian Tănase – scriitor, președinte-director general al TVR, fost director al Realitatea TV
Laura Ștefan – membră a ONG-ului “Expert Forum”, director în Ministerul Justiției( 2005-2007), a fost declarată expert – anticorupție de către Ambasada SUA
Adrian Cioroianu – istoric, decan al Facultății de Istorie a Universității București, a fost unul din susținătorii introducerii Manualelor alternative, inițiativă a Fundației Soros. Fost senator, de Timiș, fost europarlamentar, fost ministrul de externe (aprilie 2007 – aprilie 2008)
Rodica Culcer – jurnalist, fost referent la Ambasada SUA de la București( 1985 – 1991), fost director al Știrilor TVR
Adrian Cioflâncă – cercetător științific, fost membru al CNSAS, coator al Raportului Tismăneanu și al Raportului Elie Wiesel.
Stere Gulea – regizor, fost președinte al TVR
Gabriel Liiceanu – filosof, director al Editurii Humanitas( fosta Editură Politică)
Sorin Ioniță – politolog, fost consultant al Consiliului Europei, Băncii Mondiale și UNDP pe Europa de Est și Balcani; reprezentant al României ȋn Comitetul Economic și Social European (EESC), sectiunile Transport-Energie și Mediu-Agricultură, fost membru în Comisia Prezidențială Pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice
Smaranda Enache – președinte al ONG-ului Liga Pro Europa, fost ambasador al României în Finlanda (1998 – 2001)
Edward Helvig – șef al SRI, fost director General al Institutului de Studii Sociale, Fost consilier al Ministrului de Interne,

C. Dudu Ionescu, Fost consilier al lui Mugur Isărescu, fost deputat de Bihor, fost europarlamentar, fost Ministru Dezvoltării Regionale și Turismului în Guvernul Ponta
Radu Filipescu – nepotul fratelui lui Petru Groza, membru fondator al GDS
Armand (Armant-Constantin) Goșu – istoric, fost consilier al Ministrului de Externe (2010 – 2012), fost membru al Comisiei Prezidențiale pentru analiza Dictaturii Comuniste în România, fost director al Institului Român pentru Istoria Recentă
Dan Perjovschi – desenator, ilustrator
Mircea Toma – activist, ActiveWatch.
Mihail Bumbeș – istoric, co-fondator al Miliția Spirituală, ONG-ului cercetător în cadrul IICCMER. A obținut, prin Miliția Spirituală, o bursă de 30.000 de dolari de la CEE Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Claudiu Crăciun – politolog, lector al Catedrei de Științe Politice și Studii Europene de la SNSPA, fost expert în cadrul Secretariatului General al Guvernului și Ministerului Educației (2004-2009). Lucrarea sa “The Learning Government Research Project:Assessing Policy Making Reform in Romania” a fost editată sub auspiciile Open Network Society și a Centrului pentru Studii Politice din cadrul Universității Central Europene, ambele înființate de George Soros.

(Autor: MIHAI ȘOMĂNESCU// sursa: activenews.ro prin https://gandeste.org/category/francmasonerie)

Publicitate

27/04/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 comentarii »

 1. Regret că mi-ați luat în serios sugestia cu Soros (postarea cu Statalitatea), era doar o persiflare.
  Ați reprodus pe blog un material bun de Facebook, omițând cititorii complet diferiți, deși, dacă mă uit la guvern … d-ăștia-s peste tot.
  În afara faptului că m-ați omis de pe listă tocmai pe mine, cititorul dvs. devotat, lista e o înșiruire de nume menite a fi compromise în opinia publică, deoarece sunt ostile actualei guvernări. Păi, nu există decât guvernarea și ceilalți care sunt toți Soros.
  Majoritatea, ar putea da în judecată autorul și răspândacii pentru defăimare (mai există în cod?). Simplul fapt că a militat politic într-o anumită direcție diferită de cea a guvernării i-a introdus pe listă. Faptul că s-a întâlnit cu Soros i-a făcut pericol la statalitate.
  Vă mai sugerez două nume – Ilici și Dracnea, ambii au poze publice cu Soros. Ca să nu mai vorbim de asocierea KGB. La unul dovedită, la celălalt bănuită fiindcă neagă rudenia cu generalul.
  Accentuarea originii evreiești a personajului malefic, pomenirea de mai multe ori a unor instituții evreiești, bănuiesc că este menită a scoate la lumină antisemitismul traco-geto-dacilor. Trebuie ca de câte ori citesc ceva legat de numele de pe listă, să-și spună „ăsta NU”.
  Sigur că trebuia lovit și BNR tangențial, măcar prin asociere, ca să priceapă tot prostul necesitatea curățării acestei instituții.
  Ceea ce ar fi trebuit să subliniați este că o mulțime din cei de pe listă au fost și sunt oamenii PSD (sau cum s-a mai ascuns FSN, FDSN, PDSR), care acum nu mai convin, n-au o atitudine suficient de slugarnică.
  O listă neagră a lansat și Dragnea, destul de recent (http://nascutpelistaneagra.wordpress.com/eu-eu-eu/).
  Cu cea mai mare sinceritate, chiar serios, vă fac sugestia unei alte liste. V-ar da ocazia de a vă pune în valoare propriile calități scriitoricești și ar fi un gest de caracter:

  LISTA DIN TELEORMAN

  Ați putea extinde aria geografică nițel și pe la alte noroaie ale tării ai căror reprezentanți au influențat destinele acestei nații. Cum? Va fi doar aprecierea dvs.

  Apreciază

  Comentariu de Florin | 27/04/2019 | Răspunde

  • Nu este vorba de un așa zis antisemitism al românilor, noi vorbim aici de existența unor forțe din umbră care justifică temerea că acționează pentru instaurarea unei noi ordini mondiale care vine în contradicție cu însăși ființa noastră națională.
   Mai miră pe cineva că imensa majoritate a liderilor bolșevici în Rusia au fost evrei și că Marx, Engels și alți teoreticieni ai comunismului au fost evrei? Până la urmă și meșterul Soros este un adept al ideologiei neomarxiste…
   Ciudat, dar la conducerea evenimentelor din 1989 din România și în primele guverne postrevoluționare s-au aflat evrei, sau persoane cu sânge evreiesc (Iliescu, Brucan, Petre Roman, Adrian Severin,Teodor Brateş, ginerele călăului Nicolschi,Cazimir Ionescu etc). Cât reprezintă procentual evreii din totalul populației țării noastre? Uite-i că au fost prezenti în centrul evenimentelor și au avut un rol la vârf !

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 27/04/2019 | Răspunde

   • Marele complot iudeo-masonic. V-am dat și eu o lista cu nume asemănătoare.
    Aveți din când în când și inițiative proprii, care se abat de la linie. Pe Ilici și pe Bombonel i-am suspectat de o altă genealogie în ADN. E prima oară când aflu asta despre Iliescu.
    Sunt adeptul textelor scurte și cu o anumită structură – rezultatul unor studii privind captarea și retinerea atenției. Din cauza asta n-am vrut să atac două subiecte din articol.
    Al doilea (după cel iudeu) era cel masonic. Din câte cunosc, majoritatea liderilor pe care aparent îi susțineți, în goana lor după titluri nemeritate care să le legitimeze poziția socială forțată, alături de doctorate îndoielnice, au vânat grozav masoneria și diverse ordine. Cel mai pregnant exemplu este guru Bombonel, cel cu împușcătura ratată.
    Dar lista e selectivă. Numai oameni „deviați de la linie” (cunoașteți teoriile deviaționiste) apar pe lista lui Soros. Restul mucles. O parte din cei de pe listă au avut mai puțin contact cu Soros decât Dragnea. Dar la acesta „nu se pune”, deși la întâlnirea cu poze, prezența lui Dragnea s-a datorat propriei insistențe.
    Sincer, informațiile care provin de la dvs, mai ales când vă permiteți să vă abateți de la program, denotă un om serios. Sau, sunt jumătățile de adevăr de care vorbeam, tehnica Ștefan Gheorghiu. Aștept un text propriu, fără citări, fără date și statistici preluate, ca să vă „ievaluez” mai bine.
    Soros a fost ales de înțelepții partidului ca vârf de lance al complotului iudeo-masonic și, dacă au luat-o pe calea asta, … E complotul cel mai concret, mai de suprafață, accesibil prostimii. Propuneți-le pentru campaniile viitoare unul din celelalte două-trei de anvergură și atmosferă plină de mister – altfel se plictisesc ascultătorii (teoria de care tocmai v-am vorbit).
    Alături de LISTA DIN TELEORMAN, poate ne scrieți și despre cum vede un intelectual, fie el și cu „dosar sănătos”, influența asupra statalității a unui guvern analfabet (mă rog, semi-).

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 27/04/2019


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: