CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Comentând refuzul de a-l invita pe Vladimir Putin la comemorarea a 80 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, Varşovia aminteşte Moscovei că URSS a invadat Polonia în 1939


Varşovia aminteşte Moscovei că URSS a invadat Polonia în 1939, comentând refuzul de a-l invita pe Vladimir Putin la comemorarea a 80 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial

 

 

 

 

Şeful cancelariei prezidenţiale poloneze, Krzysztof Szczerski, a comentat reacţia Moscovei la decizia Varşoviei de a nu-l invita pe preşedintele Vladimir Putin la comemorarea a 80 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, calificând drept problematică „trimiterea la logica istorică”, aşa cum sugerează partea rusă, „mai ales în contextul lunii septembrie 1939, când URSS a început să invadeze Polonia”.

Potrivit agenţiei PAP, Moscova consideră că neinvitarea Rusiei la acest eveniment din Polonia este o „ignorare a logicii istorice”.

„Considerăm drept problematică trimiterea la logica istorică de către MAE al Rusiei, în special în contextul lui septembrie 1939” – a reacţionat Krzysztof Szczerski, şeful cancelariei preşedintelui polonez, Andrzej Duda.

Împlinirea a 80 de ani  de la „agresiunea împotriva Poloniei, care a marcat începutul celui de-al Doilea Război Mondial, va avea loc în compania statelor cu care Polonia cooperează acum pentru pace, care se bazează pe respectarea dreptului internațional, pe respectul pentru suveranitatea statelor și integritatea lor teritorială”, a spus oficialul polonez.

„Încălcarea acestor principii a fost o caracteristică a agresorilor din 1939 și rămâne cea mai mare amenințare pentru lumea de azi” – a adăugat Szczerski.

Amintim că Błażej Spychalski, purtătorul de cuvânt al preşedintelui polonez, a confirmat anterior că liderul rus, Vladimir Putin, nu a fost invitat să participe la evenimentele organizate de Polonia pentru a marca 80 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.

„Rusia nu se numără printre ţările invitate” – a precizat Spychalski.

Acesta a subliniat că Varşovia a decis să invite la eveniment doar ţările care fac parte din UE, din NATO și din Parteneriatul Estic.

Moscova a fost surprinsă de decizia Poloniei de a nu-l invita pe președintele Putin la eveniment, insistând că Rusia a avut o „contribuție decisivă” la înfrângerea naziștilor.

Potrivit unui comunicat al MAE rus, „autoritățile poloneze ignoră logica istorică, în pofida contribuției decisive a Rusiei la înfrângerea Reichului hitlerist și la eliberarea Poloniei de invadatorii naziști”.

 

Sursa: Rador

 

Notă:

Oficialii polonezi au făcut referire la faptul că URSS, a cărei continuatoare s-a declarat Rusia,  atacând şi anexând în 1939 împreună cu Germania lui Hitler vaste teritorii din Polonia, a provocat declanşarea celui de – Al Doilea Război Mondial.

CITIŢI ŞI:

 

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2013/02/26/cum-s-au-inarmat-germanii-in-rusia-sovietica-fratia-de-arme-sovieto-nazista/

 

24/03/2019 - Posted by | POLITICA | , , , , , , ,

2 comentarii »

  1. Logică? Rușii au ocupat samavolnic Polonia, au ucis populația și au distrus țara…. Ce vor ? Normal ar fi ca toata Europa sa-i respingă pe ruși ca popor care a ocupat și ocupă teritorii care nu le aparțin….

    Apreciază

    Comentariu de mopsu | 24/03/2019 | Răspunde

    • Ruşii au ocupat o mare parte a teritoriului Poloniei, au masacrat sute de mii de oameni nevinovaţi, şi,ceea ce nu trebuie uitat, au declanşat mână în mână cu Germania lui Hitler, cel de-Al Doilea Război Mondial în 1939, chiar dacă astăzi pozează în luptători împotriva nazismului.

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 24/03/2019 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.