CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Comisiile juridică și de administrație din Parlamentul României au respins o propunere legislativă a UDMR de înființare a unor regiuni de dezvoltare cu statut de autonomie specială


 

 

01_autonomia_maghiara

 

 

Deputații din comisiile juridică și de administrație au respins marți o propunere legislativă a UDMR, de înființare a unor regiuni de dezvoltare cu statut de autonomie specială, transmite Rador, preluat de Romanian Global News.

Proiectul de lege înaintat de reprezentanții UDMR revendică posibilitatea solicitării de către Consiliile Județene a înființării unor regiuni de dezvoltare separate care să poată dobândi apoi statutul de autonomie specială, în regiunile unde o minoritate națională are o pondere importantă din totalul populației.

Proiectul de lege înaintat de reprezentanții UDMR va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaților, însă votul final se va acorda în Senatul României, cameră decizională în acest caz.

Amintim că în decembrie 2018, UDMR a depus  la Parlament, un proiect pentru „transpunerea în legislaţie a prevederilor privind popoarele conlocuitoare din Rezoluţia de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”.

Acesta prevedea, între altele, posibilitatea înfiinţării, unor regiuni de dezvoltare separate, care pot obţine „un statut de autonomie specială pentru judeţele care aparţin unor regiuni istorice sau în care o minoritate naţională istorică are o proporţie semnificativă”.

Reprezentanţii UDMR făceau referire la subpunctul 1. al punctului III, din Rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 care prevedea:

”Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său şi fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare şi la guvernarea ţării în proporţie cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc”.

”UDMR consideră că, în Anul Centenar, a sosit momentul ca principiile care vizează convieţuirea interetnică să fie transpuse în lege, astfel cum au fost formulate în Rezoluţia adoptată la Adunarea Naţională de la Alba Iulia.

Democraţia se bazează pe statul de drept, iar democraţia românească poate fi împlinită numai dacă prevederile Rezoluţiei de la Alba Iulia se implementează în legislaţia română” .

 

 

 

Publicitate

21/03/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , ,

2 comentarii »

  1. Hunguri, o minoritate aziatica însignificantã în România, vrea o „tarã hungureascã” sepãrata pe teritoriul României! Acesti rasisti huni trebue dati în judecatã întrun Tribunal International si alungati ca cãini din România!

    Apreciază

    Comentariu de nisof | 21/03/2019 | Răspunde

  2. NUMAI PENTRU ACEASTĂ INTENŢIE, ACEST AŞA ZIS PARTID UDMR, AR TREBUI SCOS ÎN AFARA LEGII ŞI LIDERII LOR AR TREBUI SANCŢIONAŢI CONFORM LEGISLAŢIEI ÎN VIGOARE! PREA SUNTEM PERMISIVI!

    Apreciază

    Comentariu de Marian Tinica | 21/03/2019 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: