CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Politologul Giovanni Sartori, unul dintre cei mai mari experti în știinta politică, se opune invaziei imigranților musulman în Europa, punând în evidență imposibilitatea integrarii acestora în cultura continentului nostru


 

 

 

 

 

Giovanni Sartori, Premío Príncipe de Asturias de Ciencias Sociales en 2005

 

 

 

 

 

Politologul Giovanni Sartori, unul dintre cei mai mari experti in stiința politică, intre cei mai citiți și studiați din lume – cu opere de referință impresionante ca „Partidele politice” sau „Teoria democratiei”, este de asemenea unul dintre ganditorii critici în privința  integrării musulmanilor in Europa: „Cei care nu accepta normele noastre, trebuie pusi la frontiera”


“Suntem in mâinile unor politicieni ignoranti care nu cunosc istoria si n-au cultura. Ii preocupa numai sa-si pastreze scaunul. Isi petrec ziua ascultand opiniile contrare si gandind ce raspuns sa dea. Astfel nu se construieste nimic. Nu exista lideri si nici oameni de Stat si asa ne merge: Uniunea Europeana este un edificiu prost construit si e gata sa se darame. Situatia devine tot mai distrugătoare fiindca unii au crezut ca puteau integra musulmanii si asta este imposibil”.

Intr-un lung interviu senzațional,  acordat la varsta de 92 ani revistei Il Giornale, Giovanni Sartori, analizeaza cu luciditate probleme de actualitate: imigratie, Europa, islam, multiculturalism, xenofobia, razboiul religiei, suprapopulatia, etc. Pentru criticile severe, operele sale au fost primite cu neincredere la inceput, dar multe din ideile si pronosticurile sale s-au dovedit profetice.

Se schimba mult lucrurile in Europa mai ales in legatură cu imigrația care invadeaza frontierele continentului si pune în evidență imposibilitatea integrării imigranților musulmani prin lipsa lor de respect pentru valorile înrădăcinate in cultura europeană, cum ar fi toleranța și egalitatea intre bărbat și femeie.  Ceea ce s-a întamplat în Noaptea de Anul Nou 2016, la Köln, a fost un episod de infruntare a doua civilizații.

S-a demonstrat ca relatia islamului cu femeile este o problema devastatoare si ca exista un abis cultural insurmontabil intre Europa bogata si liberala si tarile arabe.

Datele confirma: conform unui sondaj al Pew, in 2013, peste 90% dintre marocani si tunisieni consideră ca soția trebuie să se supuna întotdeauna bărbatului.

Pentru a intelege mai bine ce reprezinta femeia in lumea lui Allah si de ce este agresata sexual, scriitorul algerian Kamel Daoud da aceasta explicatie: „Femeia este refuzată, acoperita, închisă, posedată. Corpul femeii apartine tuturor, dar nu și ei, si nu este vazut ca un loc al libertății „.

Este posibil atunci, ca un imigrant educat intr-o cultura si religie diferita de a noastra, sa se poata integra, negand principiile care fac parte din educatia sa? Pentru profesorul Sartori integrarea etico-politica este imposibila: „islamul este icompatibil cu cultura noastra. Regimurile lor teocratice fondate pe vointa lui Allah, in timp ce Occidentul s-a fondat in democratie si suveranitatea populara”.

Ce inseamna a se integra? 

Angela Merkel a spus clar:” Vrem ca imigrantii sa absoarba fundamentele culturale ale coexistentei noastre”adica sistemul de valori, regulile si comportamentul. Acest proiect este in contradictie cu ideea multiculturalismului pe care au impus-o in Occident, urmand linia corect politica. Multiculturalismul se bazeaza pe ideea ca intr-o societate pot convietui fara probleme diverse culturi.

Conform lui Santori acest lucru nu e posibil: „multiculturalismul nu exista. In societatea noastra avem niste norme generale, niste principii. Imigrantul poate face in casa sa ce doreste, dar trebuie sa accepte regulile Statului care il primeste”

„Cei care nu sunt dispusi sa accepte normele noastre, trebuie pusi la frontiera ca sa plece acasa la ei”.

Sartori este considerat un liberal progresist. Când ii spun ca cei de stânga ii pot reprosa ideile sau sa-l vada ca xenofob sau conservator, raspunde ferm; „stânga si-a pierdut ideologia. Folosesc cuvantul multiculturalism ca o noua ideologie, pentru ca cea veche a murit deja. Dar nu stiu ce inseamna islamul. Sunt niste ignoranti. Pe mine nu ma intereseaza dreapta sau stanga ci bunul simt”. (…)

 „Musulmanii din a treia generatie nu numai ca nu s-au integrat, ci sunt din ce in ce mai rebeli. Urasc Occidentul pentru ca nu au de lucru și se simt atrași de islamul fanatic”.

„Nu se poate practica o politica de porti deschise cum crede stanga ingenua. E bine sa vorbesti de solidaritate, ca imigrantii sunt un element pozitiv pentru economia noastra, dar fluxul migratoriu trebuie regularizat. Cine intra in Europa, trebuie sa aiba documente si identitate sigura. Occidentul si valorile sale sunt in pericol pentru ca nu da in raspuns adecvat fundamentalismului islamic.” 

Despre terorismul Daesh spune: „Intr-un razboi trebuie sa folosesti toate armelepe care le ai la dispozitie. Noi, Occidentul, suntem cei agresati cu un terorism de o ferocitate cum memoria noastra istorica nu-si aminteste. In plus, cand barbati-bomba, kamicatze pentru credinta, explodeaza in mijlocul multimii, infruntarea a ajuns la maxim”. Cum va sfarsi? „Vom vedea. Aceasta este o lume care se sinucide „.

 Despre Uniunea Europeana: „Este un monstru. Europa celor 28 este o entitate moarta, nu exista. Nu este capabila sa opreasca imigratia. In noua mea carte aduc solutii: Europa are nevoie de un presedinte expert in economie”.

 

Sursa: https://www.abc.es/cultura/cultural/abci-giovanni-sartori-islam-incompatible-occidente-201602041540_noticia.html

 

 

 

 

CITIȚI ȘI:

 

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/08/29/genocidul-popoarelor-europene-paneuropa-si-sinuciderea-etnica-planul-kalergi/

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/02/18/o-istorie-a-zilei-de-18-februarie-video-3/

 

18/02/2019 - Posted by | POLITICA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: