CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Populația R.Moldova se reduce, dar scăderea populației va fi compensată de imigranții din state arabe, africane și asiatice, spune un respectat demograf de la Chișinău


Imagini pentru Valeriu Sainsus photos

 

 

Republica Moldova nu are cum evita soarta unor țări occidentale care au devenit ținta valului de imigranți din Afganistan, Irak, Siria și alte state din Asia și Africa de nord, susține demograful Valeriu Sainsus, care este și conferențiar la Academia de Studii Economice.

În fiecare an, Republica Moldova rămâne fără 3 la sută din populație și această tendință se menține deja ani la rând. Unde vom ajunge? Va deveni Republica Moldova o țară depopulată? – aceste sunt întrebările pe care le-am adresat demografului Valeriu Sainsus.

Specialistul spune că sunt greu de prezis consecințele nefaste ale acestei situații, dar, în mod sigur, Republica Moldova nu va ajunge o țară depopulată, chiar dacă de aici ar pleca toți cetățenii moldoveni.

„Este greu de imaginat unde se poate ajunge în contextul în care vorbim despre creșterea mobilității populației (de plecarea și stabilirea moldovenilor peste hotare – n.n.). Inevitabil, migrația încearcă să compenseze diferențele de concentrare a populației. Pământ gol niciodată nu o să existe. Este evident că, în contextul în care o bună parte dintre conaționalii noștri pleacă, locul lor va fi ocupat de reprezentanții altor națiuni”, a spus conferențiarul universitar.

„Presiunile demografice asupra spațiului național sunt foarte mari. Și lucru acesta deja se întâmplă (deja reprezentanții altor națiuni vin în Moldova – n.n.). Uitați-vă ce se întâmplă în Chișinău. Avem populație din afară care se stabilește pe pământul nostru.

Este vorba de populația musulmană care se înmulțește și se extinde în raport cu populația creștină”, susține demograful.

Valeriu Sainsus afirmă că în Republica Moldova se va întâmpla ceea ce se întâmplă acum în alte părți: densitatea de populație se va reduce, iar lipsa de populație va fi compensat de populațiile altor state din periferie.

„Să nu uităm că întreaga zonă europeană se află sub presiunea imigranților. Mă refer la ultimele valuri de migrație ale sirienilor spre state dezvoltate. Probabil că aceste presiuni vor fi mai mici asupra Republicii Moldova pentru că în țara noastră nu există o bunăstare pe care să o putem raporta la cea din Uniunea Europeană. Dar oricum aceste presiuni vor exista”, spune expertul.

Sansus afirmă că Republica Moldova nu are cum să se opună acestui proces, de aceea ar fi mai bine ca autoritățile să se gândească din timp la măsurile pe care urmează să le ia în vedere asimilării celor nou veniți.

„Intențiile noastre de a ne opune procesului global migrațional ar trezi reticențe dure la adresa noastră.Țara trebuie să aibă în vedere asimilarea populației care se va stabili pe teritoriul nostru.

Este important ca cota imigranților care se vor stabili la noi să nu fie mai mare de 5 la sută din totalul populației.Dacă ponderea lor va ajunge la 25 la sută, atunci aceștia vor deveni o forță care ar putea să se opună regimului și cursului de dezvoltare al țării”, a spus el.

 

Foto simbol - migranți

 

„A stopa migrația este practic imposibil. Migrația trebuie dirijată. De aceea, criteriul de bază în ceea ce privește dirijarea migrației rămâne acela de  asimilare a populației care se va stabili în aceste teritorii”, a conchis demograful Valeriu Sainsus ( conform sputnik.md/opinie/ explicatie-demograf-moldovenilor-hotare-Moldova-veni-straini.)

 

 

 

CITIȚI ȘI:

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/08/29/genocidul-popoarelor-europene-paneuropa-si-sinuciderea-etnica-planul-kalergi/

 

 

 

 

15/01/2019 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , ,

3 comentarii »

 1. A stopa imigratia este imposibil din cauzã cã europeni sunt lasi si idioti holocau$tizati!

  Apreciază

  Comentariu de nisof | 15/01/2019 | Răspunde

  • Nu e vorba de lațitate, e vorba de subversiunea unor forțe oculte puternice care dispun de resurse financiare importante. Citiți:https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/08/29/genocidul-popoarelor-europene-paneuropa-si-sinuciderea-etnica-planul-kalergi/

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 16/01/2019 | Răspunde

   • Acesta este adevãrul:Toti timpiti care au luptat împotrivã „nazistului” Hitler, vor fi (deja sunt!) striviti si exterminati de rasisti-talmudisti-holocau$tici-jidani! Iar asa zisi „europarlamentari” 64% dintre ei sunt pederasti-homosexuali, iar asa zisã „uniune europeanã” este o cocinã de porci deprãvati de pedofili, curisti, lesbiene, marxisti, jidani, tigani, masoni care aduc milioane de musulmani se negri africani! Tîmpiti nu lau vrut pe Hitler, acuma au jidani-musulmani-tigani-negri si Eurogay! Isi meritã soartã!

    Apreciază

    Comentariu de nisof | 16/01/2019


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: