CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Ofensiva declanșată de unele țări occidentale împotriva coaliției aflate la putere în România


 

 

 

„S-a pornit o ofensivă împotriva coaliției de la putere din partea unor țări occidentale, care-și maschează ticăloșia sub masca îngrijorării pentru independența justiției și escaladarea corupției.

Iată motivele reale ale acestor acțiuni:

1. În anul 2017 premierul României a remarcat că 27 dintre băncile din România declarau în ultimii 6 ani profituri „zero”. Deci, plăteau impozit pe profit „zero” statului român. Băncile erau vehicule prin care multinaționalele scoteau bani din țară iar Guvernul a declarat: „Scoateți profitul la suprafață! N-ați venit în România să munciți gratis. Nu sunteți societăți de caritate!”.

Rezultatul? La sfârșit de an raportau pe primele 9 luni ale lui 2017 profit de 9 miliarde de lei. Ce făceau? Se împrumutau de lichidități de la firmele mama din Austria, Olanda, Franța la o dobânda de 19% și creditau aici cu 5-6%, ca să-și poată repatria profitul și să nu plătească impozite! Imprumutul trebuia să fie returnat cu dobânda aferentă, astfel incat in timp ce unele bănci se lăudau cu profit contabil, ele înregistrau pierderi fiscale, existând o discrepanţa, uneori aiurisantă, între profitul contabil raportat de bănci şi rezultatul fiscal al exerciţiului financiar.

2. În luna noiembrie 2017, guvernul României a aprobat Noul Cod Fiscal, care a generat isteria multinaționalelor. Multinaţionalele care evitau până acum plata taxelor în România nu vor mai putea face acest lucru. Se va introduce un impozit pentru sumele transferate în afară ţării de multinaţionale în încercarea de a-şi reduce baza de impozitare, vor fi împiedicate transferurile unor grupuri de firme către filialele lor din paradisurile fiscale şi de asemenea nu vor mai fi oferite beneficii fiscale obţinute prin aranjamente abuzive între firme.

Supărare mare. Urmarea? Au dat liber angajaților să meargă la proteste chiar daca habar n-au de ce ies în piață.

3. În luna noiembrie 2017, Guvernul a mărit salariul minim brut/economie de la 1.450 la 1.900 lei. Lovitură pentru multinaționale, care au reacționat afirmând că își mută afacerile din România, deoarece acesta este socialism nu capitalism. N-au făcut-o, au jucat la șantaj.

4. Ministrul Teodorovici a cerut aliatului strategic, prin ambasadorul S.U.A., ca după parteneriatul militar, să urmeze și unul economic.

„Am cumpărat rachete de 4 miliarde de la voi, haideți să facem afaceri de 4 miliarde USD cu companii românești. Ați adus trupe aici și vă mulțumim. Dar hai să facem uniformele aici, haideți să cumpărați de aici alimentele, efectele etc., de ce să le aduceți de afară?”.

5. In iulie 2018, Parlamentul a votat „Legea off shore”, după ce a modificat abrupt, pe ultima sută de metri legea trecută prin Senat. În formă adoptată de Senat, România lua praful de pe tobă. Nimic ! În varianta Dragnea, companiile străine sunt obligate să vândă jumătate din producție în România. Se reintroduce un impozit pe veniturile suplimentare.

Asta înseamnă ca statul român va câștiga 40 de miliarde de dolari minim. Schimbarea bruscă a formei legii a supărat corporațiile străine, ambasadorii țărilor interesate care nu s-au mai obosit să se ascundă, măcar, amenințând că vor renunţa la concesiuni. Ambasadorul S.U.A. a luat foc.

Pleacă de la măcelărie vreodată câinele?

6. Modificarea legilor justiției. În formă adoptată de majoritatea P.S.D.-AL.DE, declarate – cu mici excepții – constituționale, se elimina posibilitatea abuzurilor asupra magistraților, se consolidează independența lor, în pofida țipetelor demagogice ale opoziției și a minciunilor sfruntate ale abasadorilor vocali, care au beneficiat de abuzurile comise împotriva multor companii românești în numele anti-corupției, lăsându-se pârtie companiilor din țările lor.

Am văzut dispariția firmelor românești de construire de autostrăzi, din domeniul I.T.-ului, farmaceutic, sau al îngrășămintelor chimice, aproape falimentate de acțiunile D.N.A.

7.Crează alte frisoane atât intern cât și extern, temerea mare că prin modificările legislative aduse s-ar putea lua pârghiile structurilor de forță, prin intermediul cărora anumite țări controlau decizia politică și administrativă, în scopul atingerii intereselor lor economice în România.

Interesele sunt atât de mari încât, mimând interesul pentru eradicarea corupției, ei au încurajat abuzuri, au fost orbi față de încălcarea drepturilor omului.

Mor de dragul democrației, în timp ce corporațiile lor au scos din România, neimpozitate, miliarde de Euro.

 

 

Cititi integral articolul : ” Ofensiva unor ţări occidentale împotriva coaliţiei de la putere din România” accesand

http://www.art-emis.ro/analize/5161-ofensiva-unor-tari-occidentale-impotriva-coalitiei-de-la-putere-din-romania.html

 

 

CITITI SI:

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2016/12/07/ziua-de-7-decembrie-in-istoria-romanilor/

 

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/12/07/o-istorie-a-zilei-de-7-decembrie-video-4/

07/12/2018 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

  1. Și cu corupția cum este? O informație corectă este greu de deslușit. Întreb și eu astăzi: ce este adevărul și la ce poate folosi?

    Apreciază

    Comentariu de FIDELIU | 10/12/2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: