Parlamentul European a criticat România pentru că a respectat voința cetățenilor săi permițând organizarea Referendumului pentru definirea familiei
Parlamentul European a votat recent cu 473 de voturi pentru, o rezoluție in care critică dur România in privinta statului de drept. Textul este un rechizitoriu în 13 puncte, in care, printre altele, tara noastra a fost condamnată si pentru organizarea Referendumului pentru Căsătorie.
Intr-adevar, se pare ca a trecut neobservat in opinia publica de la noi, faptul ca în Rezoluția PE, tara noastra a fost criticata printre altele și pentru simplul fapt ca a respectat vointa cetatenilor sai si a permis desfasurarea Referendumului pentru Căsătorie.
Problema, evident, este că am îndrăznit să organizăm așa ceva. Argumentul că am greșit? Un raport al ILGA, adică al lobby-ului internațional gay (care în anii 90 era aliată bine mersi cu organizații pedofile).Problema, evident, este că am îndrăznit să organizăm așa ceva. Argumentul că am greșit? Un raport al ILGA, adică al lobby-ului internațional gay (care în anii 90 era aliată bine mersi cu organizații pedofile).
Problema, evident, este aceea că am îndrăznit să organizăm așa ceva. Argumentul că am greșit? Un raport al
Asociației Internaționale a Lesbienelor și Homosexualilor (ILGA), adică al lobby-ului internațional gay (care în anii 90 era aliată bine mersi cu organizații pedofile).
In punctele L si M din Rezoluția parlamentului European se spune că:
”L. – întrucât, în mai 2016, a fost lansată o petiție de revizuire a Constituției din România pentru a se limita definiția familiei la căsătoria dintre un bărbat și o femeie; întrucât numeroase grupuri de apărare a drepturilor omului și-au exprimat preocuparea cu privire la faptul că această propunere ar putea încălca standardele internaționale în materie de drepturi ale omului și ar putea duce la creșterea discriminării homofobe în România; întrucât parlamentul a aprobat această revizuire cu o majoritate de două treimi; întrucât la referendumul organizat pe această temă nu s-a înregistrat pragul minim necesar de 30% din alegători;
M. întrucât a în ceea ce privește legislația, discursul de incitare la ură și discriminarea împotriva persoanelor LGBTI, potrivit Analizei anuale din 2018 a situației drepturilor omului în cazul persoanelor LGBTI în Europa, publicată de Asociația Internaționala a Lesbienelor și Homosexualilor (ILGA-Europa);”
Rezoluțiile PE nu sunt obligatorii pentru statele membre, însă ele arată ce fel de pericol ar constitui un Parlament European, în formula actuală, care să aibă astfel de atribuții…
Interesant că a fost invocat votul din parlamentul Romaniei pentru Referendum si nevalidarea acestuia dupa consultarea populara.
Sa fie acestea argumente serioase că se încalcă statul de drept in tara noastra?!
– Expresia„standardele internaționale” este vagă si nu acoperă o realitate juridică. Nu există niciun Tratat care să oblige România să se rețină în materie de politici privind căsătoria și familia, sau să adopte o unică viziune asupra lor. Dimpotrivă, cum a arătat CJUE, România, ca oricare alt stat membru al UE, are dreptul de a defini căsătoria cum vrea, evident, în respectul drepturilor omului. Care drepturi ale omului nu includ, în tratatele din care face parte România, vreun drept al minoritatilor sexuale la căsătorie.
– „Creșterea discriminării homofobe” este o altă expresie de lemn care nu acoperă nimic. Este o simplă presupunere, în cel mai bun caz. Oricum, un fals argument. Persoanele LGBT nu aveau nici înainte dreptul de a se căsători. Nu avea cum sa crească vreo discriminare in aceasta privință, pentru ca nu există discriminare de la bun început.
– E inadmisibil sa invoci ca autoritate într-un raport privind statul de drept și drepturile omului dintr-un stat național viziunea unilaterală a unei grupări de lobby care militează strict pentru o agendă facțională societal. Mesajul dat este că ILGA decide care stat național respectă drepturile omului și care nu, ceea ce evident nu ar trebui să se întâmple.
– Includerea acestor critici in Rezoluția PE constituie un alt act de sfidare la adresa suveranității noastre naționale, dar și a regulilor jocului european de până acum.
Este împotriva propriilor Tratate și decizii ale curților de justiție europene să critici o țară pentru că își folosește dreptul suveran de a decide în materie de căsătorie și familie.
În fine, o mare problemă de coerență cu propriul crez o au acei europarlamentari români care au votat sau aprobat Rezoluția PE în această formă.
Sursa: Un comentariu de Anghel Buturugă – ŞtiriPeSurse.ro –
[…] via Parlamentul European a criticat România pentru că a respectat voința cetățenilor săi permițâ… […]
ApreciazăApreciază