CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Sluga rusească Igor Dodon, președintele R.Moldova, a fost ignorată la Paris de liderii mondiali


 

 

 

 

 

Igor Dodon – ignorat de liderii mondiali la Paris  

Presa a comentat astăzi, între altele, la vizita la Paris a președintelui Igor Dodon, alături de peste 70 de șefi de stat și de guvern, care au marcat 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

”Igor Dodon s-a fotografiat „din mers” cu mai mulți lideri ai lumii,printre care Donald Trump, cancelarul Germaniei Angela Merkel, președintele francez Emmanuel Macron sau șefii statelor vecine – Klaus Iohannis și Petro Poroșenko”, scrie Ziarul Național.

”Senzația lăsată de pozele postate de Igor Dodon pe Facebook este că președintele își vâna omologii, mergea la ei să dea mâna și imediat cineva din echipa lui imortaliza momentul. De altfel, și șeful statului confirmă că pozele au fost făcute într-o „atmosferă informală”.

Donald Trump și Angela Merkel nici nu privesc în obiectiv, semn că nu și-au dorit o fotografie oficială cu președintele R. Moldova”, notează publicația.

”După doi ani de mandat, Dodon a văzut pe viu și alți președinți de țară, în afară de Putin”, ironizează portalul Deschide pe seama președintelui.

”Cu toate că nu a vizitat niciodată statul vecin, Igor Dodon a fost surpins când se strânge de mâini cu președintele României, Klaus Iohannis. De asemenea, șeful statului a fost prins lângă președintele Ucrainei, Petro Poroșenco, Ministru al Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, cât și cu mai mulți șefi de state și guverne”, notează portalul Deschide și continuă:

”În textul său publicat pe pagina de Facebook, Dodon îndrăznește să numească strânsul de mână și fotografiatul cu alți președinți – întrevederi bilaterale. De-a lungul prestației sale prezidențiale Igor Dodon a tot cerșit întrevederi bilaterale și vizite de la mai mulți președinți de țară, dar cei mai mulți dintre ei au preferat să nu dea curs demersurilor sale”.

Și Ziarul de Gardă a urmărit ”Cum a fost ignorat Igor Dodon în postările de pe rețelele de socializare ale liderilor mondiali”

”În timp ce Igor Dodon susține că a discutat „într-o atmosferă informală cu mai mulți șefi de state și guverne”, niciunul dintre interlocutorii săi nu a publicat vreo imagine și nu a făcut vreo mențiune despre dialogul cu acesta”, observă publicația. ”(…) persoanele alături de care pozează cuplul prezidențial de la Chișinău nu publică nicio fotografie și nicio mențiune despre discuțiile cu Igor Dodon.

În schimb, aceștia au dat prioritate altor interlocutori și au afișat imagini cu ei.

”Nici liderii statelor vecine cu R. Moldova nu afișează vreo imagine cu Igor Dodon, cel care de la obținerea mandatului de președinte nu a efectuat nicio vizită oficială în România sau Ucraina”, scrie Ziarul de Gardă, care mai observă că ”nici președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, sau ministrul rus de externe, Sergey Lavrov, cu care Igor Dodon, spre deosebire de Klaus Iohannis și Petro Poroshenko, s-a întâlnit de mai multe ori în ultima perioadă și se declară în relații de prietenie, nu au publicat imagini cu președintele R. Moldova”, scrie https://radiochisinau.md/  .

 

13/11/2018 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: