CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Omleta și intelectualul român


 

 

 

Intelectualul român și omleta 

 

 

Periodic se aude un bocet românesc: intelectualii sunt masacrați, intelectualii sunt călcați în picioare, intelectualii nu știu ce. Și de fiecare dată când aud bocetul ăsta îmi amintesc de istorioara cu intelectualul și omleta.

Deci un intelectual român (Andrei Pleșu) ajunge ministru și muncește pe rupte la minister, seara i se face poftă de omletă. Pune mâna pe telefon, sună la cabinet și cere o omletă. Apare un șobolan de minister, cel mai bun șobolan la găsit scuze: șeful de la protocol e plecat, la cantină nu mai e nimeni, nu avem ouă, nu știm să dăm drumul la aragazul ministerial etc.

Intelectualul ajuns ministru lăcrimează puțin pe dinlăuntru și în timp ce își ascultă mațele cum chiorăie pritocește un text dibaci în care relatează întâmplarea: dacă un ministru intelectual nu poate mânca o omletă în ministerul lui, ce se mai poate face în Țara Românească?

Situația este într-adevăr dramatică: cum poate gândi la binele țărișoarei un intelectual cu burta lipită de spate?

Un ministru mai puțin intelectual l-ar fi chemat pe SPP-istul de serviciu și ar fi grăit așa: ”Ce faci Nelule? Nu ți-e poftă de o omletă? Da?!? Și mie! Uite un sutar și fugi până la Cocoșu Roșu, ia două omlete. Nu, mie fără șuncă și cașcaval, ia pentru tine. Mie să-mi pună niște boia afumată peste, dar nu multă, doar un vârf de cuțit.

Să-ți dea Dumnezeu sănătate, Nelule, m-ai salvat, știi că e criză internațională, e mult de treabă, hai fugi, te aștept!”

Seara s-ar fi strecurat pâș-pâș în cabinetul ministerial, așternându-și umbrele peste cei doi: ”Nelule, ia o bucățică de la mine cu boia afumată, de gust… Eee? Îți place?”

Iar din acea seară Nelu de la SPP nu s-a mai atins de omletă fără boia afumată, nu multă, un vârf de cuțit, ca miniștrii.

Reclame

13/11/2018 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. Ce să mai spunem , Dl Pleșu , o somitate, era perfect in functiile : de presedinte , prim ministru, ministru de externe , mai ales la externe, unde-i lăsa pe multi cu gura căscată. Ne-am ales cu un securistoid nomenklaturist care ne face de rusine….

    Apreciază

    Comentariu de mopsu | 13/11/2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: