CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Un raport al băncii elveţiene Credit Suisse a produs valuri în presa maghiară: “Pentru prima dată în istorie, românii sunt mai bogați decât ungurii”!


 

 

https://www.facebook.com/Glasul.info/

Un raport al băncii elveţiene Credit Suisse face o dezvăluire de senzație: românii sunt pentru prima dată mai bogați decât toți vecinii din țările din jurul României.

Acest raport al băncii elveţiene a produs deja ecouri în presa maghiară: “Pentru prima dată în istorie, românii sunt mai bogați decât ungurii”, scrie Dailynews Hungary

 

În anul 2018, averea pe cap de adult în România este estimată la 42.282 USD, față de 41.118 USD în Ungaria, 30.224 USD în Bulgaria, 19.582 USD în Serbia, 5.204 USD în Ucraina și 3.837 USD în Moldova, se arată în raportul “Global Wealth 2018” al Credit Suisse, potrivit Business Review.

Cu toate acestea, românii rămân cu mult în urmă față de cetățenii din țările europene cu economii puternice, precum Marea Britanie, Germania sau Franța.

De asemenea, resortisanții români sunt mai puțin bogați decât polonezii (53.511 USD per adult), sau cehii (62.340 USD).

În urmă cu 18 ani, românii aveau averea pe cap de adult estimată la doar 3000 de dolari americani, cu mult mai puțin decât nivelul la care se aflau ungurii (aproximativ 11,800 de dolari) sau chiar de cetățenii Georgiei (aproximativ 4500 de dolari).

  Potrivit raportului băncii elveţiene Credit Suisse, în 2018 românii erau considerați de aproape două ori mai bogati in comparatie cu  argentinienii sau rușii, și cam de trei ori mai bogați decât brazilienii.

 

 

Surse:

https://www.neweurope.eu/article/credit-suisse-report-says-romanians-are-now-richer-than-hungarians/

http://www.rador.ro/2018/10/23/new-europe-un-raport-al-credit-suisse-afirma-ca-acum-romanii-sunt-mai-bogati-decat-ungurii/

Glasul.info

Reclame

04/11/2018 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , , ,

26 comentarii »

 1. A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

  Comentariu de octavpelin | 04/11/2018 | Răspunde

 2. Nu stiu cat de „Ikonoklast”esti d-ta, dar observ ca esti extrem de nepoliticos…
  Asta ar fi o problema minora, daca nu ai incerca sa denaturezi realitatea, acuzandu-ma fara nici o jena de lucruri pe care nu le-am facut.
  Articolul respectiv se bazeaza pe datele furnizate de numeroase alte surse, din care cateva le-am mentionat deja.
  Daca mai vrei, iti mai dau cu placere:
  https://dailynewshungary.com/credit-suisse-for-the-first-time-in-history-romanians-are-wealthier-than-hungarians-survey/?fbclid=IwAR2eidLd9GO9nZ-i9MnzfvMLZeJ6Jsa1qYAmanvISRVqKv73KdZKS3hqYag

  http://business-review.eu/money/br-exclusive-how-rich-is-romania-romanians-are-now-for-the-first-time-in-history-wealthier-than-hungarians-and-all-neighboring-nations-credit-suisse-says-188171

  http://rbj.ucoz.ro/news/romanians_are_richer_than_all_neighboring_nations_including_the_hungarians_a_credit_suisse_report/2018-10-19-344

  https://observator.tv/social/global-wealth-2018-romanii-sunt-mai-bogati-decat-ungurii-274224.html

  https://www.romaniajournal.ro/for-the-first-time-in-history-romanians-are-wealthier-than-hungarians-and-all-neighboring-nations-credit-suisse-says/

  https://observator.tv/social/global-wealth-2018-romanii-sunt-mai-bogati-decat-ungurii-274224.html

  https://romaniprinlume.info/romanii-mai-bogati-decat-ungurii-si-bulgarii/

  https://www.dcbusiness.ro/global-wealth-2018-raport-romanii-mai-boga-i-decat-ungurii_594623.html

  Daca mai vrei, iti mai dau si alte date, desi cred ca ai face bine sa studiezi singur problema bazandu/te pe date serioase…

  PS
  N-am stiut ca esti un atat de mare economist, incat poti sa-ti permiti sa contrazici calculele unor institutii bancare si reviste de specialitate cu prestigiu pe plan international.

  Apreciază

  Comentariu de cersipamantromanesc | 05/11/2018 | Răspunde

  • Consulta unul sau mai multi economisti seriosi si nu te mai umfla atat, ca nu e frumos!
   Mai citeste odata articolele din Wikipedia pe care le-ai evocat aiurea, poate ai sa pricepi macar de data asta ceva. In plus, multe din comentariile d-tale trimit la zicala stramoseasca despre legatura dintre coada vacii si stampila primariei..:))

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 05/11/2018 | Răspunde

 3. Ca să subliniez cât de ridicole sunt ifosele astea mai ales vizavi de Rusia, bazate pe statistici care iau în calcul fix ce trebe’ ca să iasă cum trebe’, am să fac un mic calcul.
  Potrivit CIA, rezerva de gaz a Rusiei este de 47,6 trilioane mc. ( https://en.wikipedia.org/wiki/Petroleum_industry_in_Russia )
  Rusia vinde în prezent în Germania la un preţ relativ scăzut faţă de alte pieţe, de 4,5 USD/1000 mc gaz.
  ( http://comstat.comesa.int/ncszerf/natural-gas-prices-forecast-long-term-2018-to-2030-data-and-charts )
  Asta înseamnă că, evaluate la acest preţ, doar rezervele de gaz natural ale Rusiei totalizează 214,2 mld USD.
  Ori, avuţia totală a României estimată de Credit Suisse pentru 2018 este de 317 mld USD şi raportată pentru 2017 de 297 mld USD. E drept, probabil fără resurse naturale, dar acelea sunt foarte departe cantitativ de resursele Rusiei.

  Apreciază

  Comentariu de BlogR Ikonoklast | 05/11/2018 | Răspunde

 4. Datele din articolul din business-review.eu sunt falsificate. Nu mă întreba de ce, că n-am idee. Poate e un autor care pur şi simplu uraşte ungurii, poate EU îl urăşte pe Orban şi este pus într-o lumină proastă, n-am idee.
  Acolo în articol este o captură de ecran falsificată de la pagina 21 din „Credit Suisse Global Wealth Databook 2018”. Spre proasta lui inspiraţie, autorul articolului a lăsat pagina şi titlul lucrării în captura de ecran, că altfel nu puteam să identific falsul. Lucrarea este disponibilă online aici: http://publications.credit-suisse.com/tasks/render/file/index.cfm?fileid=777FDF0E-E060-F608-52DAF97E062CC35B
  Ajungi acolo şi cu linkul din wikipedia pe care ţi l-am dat mai sus.
  Deschizi „Global Wealth Databook” nu „Global Wealth Report” cum scrie la derută în articol.
  Pagina de acolo este, din Databook, nu din Report, dar e falsificată în dreptul României.
  Compari pagina 21 din pdf-ul descărcat de tine cu captura de ecran din business-review şi te-ai lămurit.
  Asta dacă eşti de bună credinţă.

  Apreciază

  Comentariu de BlogR Ikonoklast | 05/11/2018 | Răspunde

 5. Într-adevăr, cam perfid din partea mea: joc de-a documentarea. Vezi dta, singur n-ai citit Global Wealth Report 2018 la care dai link, cum n-ai citit cu atenţie nici măcar articolul pe care l-ai copiat pe blogul propriu, că dacă citeai, vedeai că acolo Romania este menţionată într-o singură frază: „The top ten countries in the wealth-per-adult league include many smaller, dynamic economies– Belgium, Denmark, New Zealand, Norway, Singapore, and Switzerland – as well as Australia, Canada, France, and the United States. Notable cases of emerging wealth are found in Chile, the Czech Republic, Estonia, Malaysia, Poland and the United Arab Emirates, while „frontier” wealth is evident in Bolivia, Indonesia, Peru, Romania, Sri Lanka and Thailand.” În rest, nicio vorbă sau cifră despre România în tot raportul.
  Captura de ecran din articolul Business Review nu e de acolo, că nu există acel tabel în Global Wealt Report, ci din Global Wealth Databook, dar cu date modificate.
  Sunt singurul Gică contra pentru că aţi copiat cu toţii articolul fie direct din business-review, fie unii de la alţii, cum ai făcut şi dta. care habar n-aveai că scria ceva şi de ruşi în articol – ai aflat de la mine. Mai atent ţi-am citit articolul eu decât dta.
  S-au făcut şi analize pornind de cifra magică de 42282 de dolari dată de business-review, care NU EXISTĂ nici în Global Wealth Report 2018, nici în Global Wealth Databook 2018, ca pe ziare.com, fără să verifice cineva în documentul original dacă este reală, deşi era disponibil gratuit online.
  Cât despre sugestia să scriu la Credit Suisse, este stupidă cu atât mai mult cu cât lucrurile sunt foarte clare în documentele lor. Nu sunt ei de vină că le-a atribuit cineva cifre aiuristice.

  Apreciază

  Comentariu de BlogR Ikonoklast | 06/11/2018 | Răspunde

  • Uite cum aflam ca d-ta esti singurul detinator al adevarului suprem privind cercetarea Credit Suisse. Restul, niste falsificatori si nestiutori !
   Vorba aia: De la sublim la ridicol nu e decat un pas!

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 06/11/2018 | Răspunde

   • Ai impresia ca toti suntem nestiutori si doar d-ta detii cheia adevarului? Chiar crezi ca toti cei pe care i-am enumerat s-au inteles sa falsifice adevarul sau pur si simplu nu inteleg ceea ce citesc? Daca crezi asta, ai probleme grave…

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 07/11/2018

 6. Gică, ţi-am găsit explicaţia: totul este greşit în articolul ăsta! Datele sunt cele pe care ţi le-am scris: suntem în urma ungurilor şi a bulgarilor. Credit Suisse pare a fi publicat iniţial o formă greşită a raportului, pe care au înlocuit-o cu cea corectă, iar business-review, chiar dacă a fost de bună credinţă în articolul iniţial, a fost atenţionată de eroare de altcineva, pe facebook, încă de acum două săptămâni.Nu au avut nicio reacţie în două săptămâni, asta apropo de îndemnurile tale să întreb. Ştiam că nu se răspunde la aşa ceva în presă decât dacă sunt obligaţi, de exemplu de o altă publicaţie importantă. În niciun caz nu aveau să scrie că tot articolul a fost greşit pentru că le-a spus cineva pe facebook.
  Probabil, în cele două săptămâni, Credit Suisse şi-a dat seama de greşeală şi a înlocuit raportul cu forma corectă, cea actuală, pe care am consultat-o. Vezi că am pus la mine mai multe detalii.

  Apreciază

  Comentariu de BlogR Ikonoklast | 08/11/2018 | Răspunde

  • Invata sa vorbesti respectuos, altfel nu ai ce cauta cu comentariile tale aici. Eu nu sunt Gica, asa ca scuteste-ma cu obrazniciile tale.
   A pus cineva pe Facebook niste aiureli?
   Unde e dovada,ma rog frumos,si cum se face ca zeci de redactori de ziare nu stiu treaba asta si persista in prezentarea acestor date? ?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 08/11/2018 | Răspunde

   • Io ţi-am mai zis că nu eşti atent. Pur şi simplu nu eşti atent: de-aia mă întrebai nu demult ce-i aia statalist când eu scrisesem suveranist, de-aia habar n-aveai că scrie ceva de ruşi în articolul pe care măcar l-ai copiat cu mânuţa ta, chiar dacă nu l-ai scris.
    La fel, n-ai fost atent la problema pe care ţi-am semnalat-o, anume că în pdf-ul de la Credit Suisse, la pag. 21, este alt conţinut la ora actuală decât în captura de ecran de pe pag. 21 a aceluiaşi document, din articolul Business Review.
    Reuşeşti să urmăreşti, sau sunt frazele prea lungi?
    Ce credeai, că am văzut o postare şi gata? Una la mână că asta demonstrează că nu sunt singurul care a sesizat că e greşit articolul, cum susţineai. A doua la mână, postarea respectivă, scrisă acum două săptămâni, scurt timp după publicarea articolului, explică perfect această diferenţă de conţinut. Raportul iniţial, consultat de business review şi de autorul comentariului, era eronat, cum a semnalat şi respectivul. Între timp, a fost înlocuit cu cel corect. De aici diferenţa de conţinut. Sigur că Business Review, publicaţie de afaceri, are o problemă: cititorii semnalează probleme pe care autorul articolului nu le-a sesizat. Cum să publice acum o erată în care să spună asta, doar pentru că ştiu despre asta 2-3 inşi? N-ai să vezi!
    Încă o chestiune: dacă îţi imaginezi că ziarsitul grec de la New Europe, din tot raportul ăla, cu două pdf-uri masive, din proprie iniţiativă, nu a găsit altceva de urmărit, constatat şi comentat, decât că românii i-au întrecut pe unguri, atunci ai o problemă nu doar de credibilitate ci şi de credulitate. Acele informaţii sunt cu siguranţă preluate din presa română sau pasate de un român, pe baza formei iniţiale a raportului.

    Apreciază

    Comentariu de BlogR Ikonoklast | 09/11/2018

   • M-am cam saturat de mofturile tale si de obsesiile absurde pe care le ai in legatura cu pretinsa mea ura fata de popoarele rus si maghiar.
    Cat despre articolele pe care le tot incriminezi, panseurile tale ar putea deveni credibile numai dupa ce una din publicatiile care au tratat acest subiect va scrie o erata in care sa recunoasca eroarea comisa, daca aceasta ar exista.
    Am spus si repet ca o institutie de talia Credit Suisse sau o publicatie ca New Europe, nu au cum sa publice materiale pe care dupa un timp sa le modifice fara nici o explicatie, asa cum incerci d-ta sa ne convingi crezand ca vorbesti despre bloguri de doi bani, croite dupa reteta blogului numit, pardon de expresie,”ikonoklast”.

    Asta e ultima postare pe care ti-o mai permit, pe viitor voi face curatenie, stergand nazdravaniile pe care le tot postezi pe acest blog.

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 09/11/2018

 7. Vezi că ți-a răspuns neweurope.eu. 404-Article not found. Linkul tău nu mai duce nicăieri pe site neweurope.eu. Astea sunt standardele jurnalistice ale ălora: în loc de dezmințire și-au șters articolul.

  Apreciază

  Comentariu de BlogR Ikonoklast | 14/12/2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: