CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Olanda vrea cu orice preţ să pună mâna pe portul românesc Constanţa! VIDEO


asasa 03 1 Dancila, inghesuita in Portul Constanta!

Viorica Dancilă, înghesuită în Portul Constanţa!

Autoritatile de la Bucureşti continuă sa nu aibă nicio reacţie, deşi olandezii par sa fi schimbat total macazul, trecând de la tatonarile pentru împiedicarea extinderii  şi modernizării Portului Constanta, la o agresiva campanie de preluare efectivă a acestuia!

Pentru că, în faţa politicii ”mortului în papuşoi” a guvernului român,a devenit  faţişă ampla campanie politică de lobby a olandezilor, care vor sa apere statutul de principală poartă maritimă a Portului Rotterdam  pe uriaşa piaţă comună europeană.

Astfel ca nu trebuie neapărat sa pozezi în mare adept al ”teoriei conspiraţiei” ca sa nu observi strania coincidenţă a faptului  că, la doar câteva zile dupa ce premierul olandez Mark Rutte a umilit-o public, chiar la Bucuresti, pe Viorica Dancilă, transmiţându-i tranşant ca ”nu pupăm Schengen” până ce nu vom colabora in alte domenii”, olandezul Frans Timmermans a pus de la Bruxelles tunurile  pe acelasi guvern năuc.

Asta în timp ce, se fac deja presiuni internaţionale tot mai mari pentru ca România să cedeze extinderea şi modernizarea Portului Constanta în ”laţul” unui viitor parteneriat public-privat cu companii de operare portuară olandeze, scrie Cătălin Tache în ziarul  Naţional.

02 zxzxz Dancila, inghesuita in Portul Constanta!

Mai mult decât atât, încă din vară, o ”brigada” de ”turişti” olandezi s-au cazat în preajma Portului Constanţa, monitorizând de pe ambarcaţiunile personale, zi şi noapte, activitatea portuară, chiar sub nasul prea timoratelor structuri contrainformative româneşti.

Iar tupeul părţii olandeze tinde astfel sa devina la fel de ”obraznic” cum a fost si cel al autoritatilor austriece, atunci cand ne-au cerut, ca sa nu mai boicoteze intrarea Romaniei în Uniunea Europeana, PETROM-ul si mare parte a padurilor din nordul tarii. Iar acum, ceva mai ”modesti”, ca sa nu mai blocheze cum o fac de atâţia ani de zile intrarea României în spaţiul Schengen, olandezii nu solicita ”decât” Portul Constanţa.

Iar factorii români de decizie tac, neîndrăznind să denunţe public, la nivel internaţional,  acest santaj practicat deja la lumina zilei…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiţi şi :

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/10/12/o-istorie-a-zilei-de-12-octombrie-video/

 

 

Reclame

12/10/2018 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , ,

Un comentariu »

  1. A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

    Comentariu de octavpelin | 12/10/2018 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: