CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Flacăra Unirii purtată de participanții la Marșul Centenar, plecaţi de la Alba Iulia pe o distanță de peste 13oo de kilometri, a fost întâmpinată de mii de oameni în centrul Chișinăului cu flori și aplauze


 

Flacăra Unirii, aprinsă pe 1 iulie curent la Alba Iulia, a ajuns astăzi în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului, fiind adusă de participanții la Marșul Centenar care au parcurs o distanță de peste 1,3 mii de kilometri pe jos pentru a transmite mesajul Unirii celor două state românești, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Temerarii, unii dintre ei cu răni la picioare, au fost întâmplinați cu flori și aplauze de mii de oameni în centrul Chișinăului, unde au scandat împreună „Basarabia e România”, „România Mare, în vechile hotare”, „Unire!”, „România n-a avut graniță la Prut” etc.

Flacăra Unirii a fost purtată timp de două luni pe jos, participanții la Marșul Centenar înfruntând ploi, vânt sau călduri insuportabile pentru a atrage atenția asupra necesității reunirii neamului românesc.

Marșul Centenar a fost organizat de organizaţia patriotică unionistă „Alianța pentru Centenar”.

 

Tot astăzi, în centrul Chișinăului au fost amenajate corturi speciale unde sunt colectate semnături pentru Unirea R. Moldova cu România.

Manifestanţii au rămas în PMAN să scandeze.

Iata si un mesaj postat de presedintele PMP, Eugen Tomac, pe Facebook: „La Chisinau, provocarile se tin lant. Sunt profund socat de tratamentul inuman la care este supus un demnitar al statului roman.

Fortele speciale ale R. Moldova l-au agresat cu o brutalitate inimaginabila pe colegul deputat Constatin Codreanu. Cer urgent Ministrului de Externe sa intervina, sa fie convocat de urgenta Ambasadorul R. Moldova pentru a solicita explicatii din partea autoritatilor de peste Prut”.

Video aici: https://youtu.be/MjCAo7p4ixs

 

 

CITITI SI :

https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/09/03/o-istorie-a-zilei-de-3-septembrie-video/

 

 

 

 

03/09/2018 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: